Какво трябва да знаете за мазнините без мазнини

Научете разликата между мастната маса и мастната маса без мазнини

Мазнината без мазнини е един от двата компонента на човешкото тяло. Мастната маса без мазнини (FFM) включва вътрешни органи, кости, мускули, вода и съединителна тъкан. Маслата без мазнини се различава от мастната маса. Използват се различни методи за оценка на процента на мастната маса и масата без мазнини.

Пример: Масата без мазнини може да се отнася до всяка телесна тъкан, която не съдържа мазнини.

Какво е маслото без мазнини?

Когато постигнете измерването на телесния състав , имате оценка на мастната маса на организма.

Например, очакваната телесна мазнина може да е 24%. Но дали някога сте се чудили какво прави останалите 76 процента? Всичко в тялото ви, което не е телесна мазнина, е мазнина без мазнини.

Мастната маса без мазнини включва повечето жизнени тъкани и клетки на тялото ви.

Масленост и мазнини без мазнини

Какво не е включено в масата без мазнини?

Мастна тъкан или мазнина. Мастната мазнина или мастната маса могат да бъдат разделени на две категории.

Ако се опитвате да отслабнете , трябва да се опитате да намалите мастната маса и да поддържате или подобрявате важна маса без мазнини като мускули и кости. Повечето от нас имат проценти на телесни мазнини, които са много по-високи от това, от което се нуждаем. Когато телата ни пренасят твърде много мазнини, ние ставаме с наднормено тегло или със затлъстяване. Ако сте с наднормено тегло или със затлъстяване, може да ви изложите на по-висок риск за определени медицински състояния като сърдечни заболявания, метаболитен синдром, високо кръвно налягане или диабет тип 2.

Ползите от подобряването на масата без мазнини

Ако спазвате навици за здравословен начин на живот, консумирате питателна храна и се упражнявате много , можете да защитите органите си и да изградите силни кости . Но няма много какво да направите, за да промените значително количеството органна тъкан или кост в тялото си.

Можете обаче да подобрите масата без мазнини чрез изграждане на мускули . Увеличаването на мускулната тъкан без мазнини осигурява няколко предимства.

Как да се подобри

Така че как да изградите мускули, за да промените съотношението на тялото ви към мастната маса и мастната маса?

Обучението по съпротива е ключът. Можете да започнете тренировъчна програма, която включва упражнения за вдигане на тежести или телесно тегло за изграждане на мускули и подобряване на здравината. Можете дори да промените тялото си без скъпи обучители на оборудване или членство в салона.

Ако сте готови да започнете своя собствена програма у дома или във фитнес залата, използвайте интелигентни ресурси - като напр. Ръководствата в -, за да започнете. Трябва също така да сте сигурни, че сте достатъчно здрави за упражнения . След това започнете бавно, за да избегнете нараняване или изгаряне. Преди да го разберете, ще изградите мускули, ще подобрите състава на тялото си, ще намалите мазнините и ще подобрите масата без мазнини.