Какво е несъществена мазнина?

Научете дефиницията на несъществени мазнини и се научете да намалявате излишните телесни мазнини

Несъществените мазнини в тялото са мазнини, които тялото ви не е необходимо да функционира. Наричана още над телесните мазнини, тази мастна тъкан съхранява излишната енергия, която може да се използва за гориво по време на глад. Несъществените мазнини в тялото предпазват и изолират тялото.

Какво представлява неесенциалната мастна тъкан?

Вашето тяло се нуждае от малко мазнини, за да изпълнява необходимите и здравословни функции. Тази основна телесна мазнина се съхранява в костите, органите, централната нервна система и в мускулите ви.

Мъжете и жените се нуждаят от различни количества основни телесни мазнини.

Мазнините, които не са необходими за жизнените функции, се наричат ​​несъществени мазнини. Тази допълнителна или излишна мазнина се използва за съхранение, за изолация и за защита на жизнените органи. Несъществена мазнина може да се съхранява около органите (наречена висцерална мастна тъкан ) или да се съхранява в цялото тяло под кожата (наречена подкожна мастна тъкан).

Защо имам над мазнините в тялото?

Има различни причини, поради които може да се окажете с повече мазнини, отколкото имате нужда. Хормоните, генетиката, семейната история и някои медицински състояния могат да повлияят на количеството несъществени мазнини, които имате върху тялото си. Но често излишната телесна мазнина е резултат от консумирането на твърде много калории през деня.

Ако ядете храни, които са с високо съдържание на мазнини в храната или ако консумирате повече калории, отколкото се нуждаете всеки ден , тялото ви съхранява допълнителните калории като мазнини. Дори ако храната, която ядете, е здравословна или осигурява важни хранителни ползи, ще спечелите мазнини, ако ядете твърде много.

Друга причина, поради която хората могат да получат телесна мазнина, е поради липса на активност. Например, ако ядете разумна диета и запазите броя на калориите си ниски, вашият заседнал начин на живот може да причини затлъстяване.

Как да се отървете от несъществени телесни мазнини

Преди да помислите как да се отървете от излишната мазнина, трябва да измерите процента на мазнините в тялото си .

Сравнете номера си, за да видите дали здравословното съдържание на телесните мазнини е здравословно или ако имате наднормено тегло. Ако трябва да намалите мазнините на тялото си, има няколко различни начина, които можете да избирате.

Мазнините са важен компонент на тялото ви. Но е важно да запазите несъществени мазнини в тялото на здравословно ниво за дългосрочен уелнес.

Източници:

Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Оценка на теглото си. Разделение на храненето, физическата активност и затлъстяването. HTTP: // HTTP: //www.cdc.gov/healthyweight/assessing/

Национален институт за сърдечно-чернодробни и белодробни заболявания. Оценяване на теглото и здравния риск. Национални институти по здравеопазване. https://www.nhlbi.nih.gov/health/educational/lose_wt/risk.htm

Shape Up America. Всичко, което искате да знаете за телесните мазнини. http://www.shapeup.org/bfl/basics1.html