Кърпата за кърпички се простират

Отворете си гръдните мускули с това Stretch

Какъв е най-добрият начин да разтегнете гръдните мускули? Вашият физически терапевт може да ви покаже как.

Мускулите на гръдния кош, известни като гръдните мускули, всъщност са две различни мускули в предната част на гръдния кош. Тези мускули са известни като гръбначния мозък и нелегалния гърди. Pectoralis major има прикрепвания от гръдната кост към предната част на рамото ви, докато нервната част се прикрепя от рамото ви към предната част на ребрата ви.

Функцията на гръдните мускули

Мускулите на гръдния кош спомагат за преместването на рамото и раменната става. Ако искате да натиснете нещо, като при отваряне на врата, вашите гръдни мускули са активни. Когато тези мускули се свиват, раменете и ръцете се движат навътре. В гърдите мускулите също са отговорни за достигане на ръката си отпред на тялото си.

Наранявания на гръдните мускули

Понякога гръдните мускули могат да бъдат наранени. Ако вдигате нещо тежко и използвате гръдните мускули, може да имате напрежение към тези мускули. Това може да причини значителна болка в предната част на гръдния кош. Натоварването на гръдните мускули може също да причини болка в рамото.

Значителното напрежение в гръдния кош може да предизвика разкъсване на една от мускулите. Този вид нараняване е рядко, но може да причини значителна болка, синини или отоци. Ако подозирате, че сте разкъсали гръдния си мускул, незабавно потърсете медицинска помощ.

Травматичните сълзи на гръбначните мускули може да изискват операция за възстановяване на сълзите и възстановяване на нормалната функция на рамото и рамото.

Мускулите на гръдния кош могат да повлияят на позата

Стегнатост в гръдните мускули може да възникне, ако поддържате овлажнена поза през целия ден. Закръглената поставка на рамото може да постави мускулите на гръдния кош в съкратено положение и това положение може да затрудни височината.

Лошата поза може да доведе до други проблеми в тялото, като болка в гърба или болка в шията. То може да бъде и причина за болка в рамото. За да се предпазите мускулите от гърдите да станат твърде стегнати, поддържането на подходяща поза е задължително.

Ако сте претърпели нараняване на гръдните мускули или ако имате затруднения при достигането и поддържането на правилната поза, поради стегнати гръдни мускули, разтягане може да бъде, за да помогне за коригиране на проблема.

Има много различни начини за разтягане на гръдните мускули . Един прост начин е чрез извършване на опъване на кърпата. Не забравяйте да говорите с Вашия лекар или физически терапевт преди да започнете програма за упражняване на гъвкавост.

Ето как да изпълнявате опъна на кърпата:

  1. Получете дълга вана или плажна кърпа. Ако нямате удобна кърпа, просто използвайте колана или каишката си.
  2. Докато стоите и държите кърпата на двата края, вдигнете ръцете си отгоре и след това оставете ръцете си да паднат зад врата и гърба. Трябва да почувствате леко завъртане в раменете. Уверете се, че държите ръцете си прави.
  3. С двете ръце, държаща кърпата зад гърба си, трябва да се чувствате опъната в предната част на гърдите си. Отпуснете и задръжте тази позиция за 15-30 секунди. Не забравяйте да дишате бавно и нека мускулите на гръдния кош леко се разтягат.
  1. Бавно се върнете в стартовата позиция и оставете за няколко секунди. Можете да повтаряте участък от 3 до 5 пъти няколко пъти на ден.

Ако стречингът причинява трайна болка в гръдните или раменните мускули, спрете незабавно и вижте Вашия лекар.

Удълженията за кърпи са чудесен начин да подобрите своята гъвкавост и обхват на движение, тъй като те не изискват специално оборудване. Всичко, от което се нуждаете, е кърпа или колан. Протеглянията могат да се правят навсякъде.

Ако имате болка в рамото или имате трудно време да поддържате изправена поза, говорете с Вашия лекар или физически терапевт, за да видите дали има напрежение в гръдните мускули.

Простото разтягане, подобно на опъна на кърпата, може да бъде един от начините да подобрите гъвкавостта си в тази мускулна група, за да ви възвърне нормалното движение и функцията.