Как да изберете правилните обувки за различни пешеходни повърхности

Различни решения за Blacktop, бетон, подови настилки и пътеки

Правилните обувки за краката ви могат да направят всичко различно за удобство при ходене. Вярно е, че можете да ходите боси или да ходите в стилни обувки за дрехи. Но за фитнес ходене, трябва да изберете спортни обувки, за да поддържате и предпазвате краката си. Трябва да имате и различни обувки, които да отговарят на различни климатични условия и повърхности.

Обувки за ходене по асфалт или черна дъска

Редовните атлетични обувки работят добре на асфалтови, черни и циментови писти.

Тези повърхности имат малко еластичност, така че краката, коленете и бедрата ви не усещат толкова голямо въздействие с всяка стъпка, колкото с по-твърдите повърхности. Ако ходите по асфалтови пътища или асфалтови пътища, изберете любимите си обувки за бягане или ходене . Няма да имате нужда от обувки с висока възглавница. С гладка повърхност няма да ви трябват туристически обувки, които са предназначени да ви предпазят от скали и да осигурят допълнително сцепление. Но ако ви харесва тези стилове, няма никаква вреда да ги носите на асфалт.

Обувки за ходене по бетонна настилка

Атлетичните обувки се справят добре върху настилката, като например на тротоарите и сградите с бетонни подове. Това включва типичните подови настилки, които срещат търговците на мол. Въпреки това, ако краката ви се чувстват уморени, след като сте ходили на бетон, може да искате да търсите задушени спортни обувки. Настилката няма еластичност и въпреки че ходенето е с нисък удар, все още има въздействие. Някои спортни обувки вече са означени като "плюс", за да покажат, че те имат по-голямо омекотяване.

Използват се много нови възглавнички, които са много леки, така че обувките не трябва да бъдат прекалено тежки.

Ако ходите по калдъръмени или павета каменни повърхности и откриете, че камъните са неудобни, може да искате да получите пътека за туристическа обувка. Тези обувки често имат плоча в подметката, която помага да се усещат камъните от дъното на крака ви.

Обувки за ходене по пътеки и естествени пътеки

Ако ходите по естествени пътеки от мръсотия, може да искате обувки с по-здрави подметки за сцепление и да предпазите стъпалата и петите от скалите. Горните части обикновено са изработени от по-трайни материали, за да устоят на разкъсвания и сълзи. Те също така притежават гюсетен език, който помага за запазването на остатъците от пътеките от обувката ви. Обувките са изработени така, че да са много стабилни и поддържащи, така че да имате по-малък риск от изкълчване на глезена.

Trail обувки идват в много дизайни от повечето от най-добрите марки на спортни обувки, плюс много марки, които се специализират в тях. Пътеките за бягане са най-леките. Ако все още вървите по-скоро ходейки, отколкото да се върнете в гърба, потърсете по-леките сортове тегло и тези с известна гъвкавост. Много ботуши са много твърди и трябва да се използват, когато носят тежък товар, но не са приятни за износване за еднодневна екскурзия.

Непромокаеми обувки за дъждовни условия

Премахнете едно извинение, за да не ходите в дъжда, като получите чифт водоустойчиви обувки . Често можете да намерите чифт леки туристически обувки, които са водоустойчиви. Те често се проектират като GTX, което означава бариерата за пара на Gore-tex. Ще плащате повече за тази опция, но ще ви помогне да продължите през мрачните месеци и е добра инвестиция.

Сандали за летни разходки

Ако ви харесва да дадете на пръстите си въздух, ходещите сандали може да са ваш избор. Много сандали са вече със здрави сандали и някои проходилки се радват да ги използват през лятото за фитнес разходки и пешеходни пътеки. Дори някои флип-флоп модели вече имат ортопедична подметка и осигуряват опора и омекотяване. Въпреки това, сандалите имат своите недостатъци, тъй като е лесно да се получат чакъл и други остатъци под вашето ходило, причинявайки раздразнение. Дори и добре проектираните джапанки не работят добре за оживено ходене, тъй като не можете правилно да преминете през стъпка от петата до петите без петата.

Плюс това, постът на пръстите ще свърши, причинявайки много болка, ако вървите по стръмен хълм.

Комфортни обувки за стил

Ако не можете да носите спортни обувки на работа, но искате да можете да се разхождате по време на работния ден, потърсете чифт обувки за комфорт, които могат да направят двойна работа. Те също са добри, ако ходите на работа или ходите доста на пътуването си.

Изборът на подходящите обувки

Знаете ли какво да търсите в обувката? Не всички спортни обувки или обувки, обозначени като обувки за ходене, имат правилните качества за фитнес ходене. Качествата, от които се нуждаете в обувката за ходене, включват, че тя е гъвкава в предната част на крака , има ниска пета, която не е издута и не е прекалено тежка. После трябва да прегледате походката си в сериозен магазин за обувки и да ги препоръчате в правилния стил на спортни обувки за вашите нужди. Те могат да препоръчат обувка за контрол на движението, ако прекалявате.