Истината за корема мазнини

Сортирайте по фактите за корема мазнини, за да отслабнете

Вярно ли е, че след определена диета може да се намали коремната мазнина ? И има ли специална храна, която можете да добавите към вашата диета, за да помогнете за отслабване на средната ви секция? И какво да кажем за седи? Наистина ли ни помагат да изравняваме корема си? Преди да инвестирате всяко време или енергия в промяна на тялото си, да получите истината за корема мазнини.

6 Митове и факти за корема мазнини

Вероятно сте виждали тези сведения в списания или може да ги чуете в салона.

Ето истината зад тези факти на корема.

Факт или фантастика: Цели зърна помагат за намаляване на корема мазнини

Това твърдение може да е истина при някои хора. Изследване, публикувано в Американския вестник "Клинично хранене", показва, че диета, контролирана с калории, богата на пълнозърнести храни, помага на затлъстели изследователи да губят повече тегло от техните кръвни телца, отколкото тези, които ядат същата диета, но ядат рафинирани въглехидрати вместо цели зърна. Изследователите заключават, че пълнозърнестите храни могат да улеснят организма да мобилизира мастните запаси. Но загуба на тегло се случва, когато намалите приема на калории, така че целият ви зърно трябва да бъде част от пълната нискокалорична програма за отслабване .

Факт или художествена литература: Местата за намаляване на корема намаляват

Това твърдение е фантастика. За съжаление, да правите тонове седене или хрускам няма да изгладите коремната област, ако имате наднормено тегло. Ако коремните мускули са покрити с излишни мазнини, укрепването им няма да направи областта на корема ви да изглежда по-тънка.

Въпреки това, ако сте здрави, прави коремните упражнения правилно и последователно ще помогне на стомаха ви да изглежда по-тонизиран. Но намаляването на място не премахва коремната мазнина.

Факт или фантастика: Трябва да следвате една специална диета, за да намалите корема мазнини

Това твърдение е фантастика. Някои диети може да ви накарат да се чувствате като да губите тегло само в областта на корема.

Например диетата с ниско съдържание на въглехидрати или диетата на South Beach са популярни програми с хора, които искат да отслабват в средата си. Но когато отслабнете, не можете да изберете къде да станете по-малки. Тъй като много диети съхраняват голямо количество излишни мазнини в коремната област, това е първото място, където се забелязва промяна. Диетичният план не може да се насочи към никоя област на тялото, където ще настъпи загуба на тегло.

Факт или фантастика: Трябва да направите тренировки с висока интензивност, за да изгорите корема мазнини

Това твърдение е фантастика, но има известна истина, че тежките тренировки са добри за загуба на мазнини. Намаляването на мастната тъкан не изисква упражнения с висока интензивност, но някои енергични тренировки са много ефективни за изгаряне на мазнини. Въпреки това, можете да отслабнете просто като поставите единия крак пред другия. Изследователи от университета в Луизиана установили, че ходенето в продължение на два часа и половина седмично е било в състояние да намали мазнините на корема с един инч в рамките на месец в тестовите си предмети. Учените казват, че ходенето дори намалява коремната мазнина, преди да се намали в други области. Изследователите от университета Уейк Форест проучиха 45 затлъстели жени и откриха, че тези, които ходеха между 30 и 55 минути три пъти седмично, намалиха размера на коремните мастни клетки с почти 20%.

Факт или фантастика: Коремната мазнина е по-опасна от другите мазнини

Това твърдение е факт. Коремната мазнина е опасна заради местоположението й. Коремната мастна тъкан, често наричана висцерална мастна тъкан , заобикаля органите ви и увеличава риска от сърдечни заболявания. Изследвания от Националните здравни институти съобщиха, че жените със средна част, измерена на повече от 28 инча, са два пъти по-склонни да умрат от сърдечни заболявания, отколкото техните тънки стомашни колеги. Можете да разберете дали коремната мазнина увеличава риска от сърдечни заболявания и други заболявания чрез измерване на обиколката на талията или чрез изчисляване на съотношението между талията и таза .

Факт или фантастика: По-малко диетични мазнини означава по-малко коремна мазнина

Това твърдение е както факт, така и фантастика. Ако намалите мазнините във вашата диета , може да намалите и броя на калориите, които консумирате всеки ден. Ако ядете по-малко , вероятно ще отслабнете. Но яденето на хранителни мазнини с умереност може също да ви помогне да се придържате към вашата програма за отслабване. Ключът е избора на подходящия вид мазнини , като ядки и маслини.

Не забравяйте, че няма магическо хапче, отвара или продукт, който да ви помогне да отслабнете само от корема. Най-добрият начин да се намали корема мазнини е с традиционни методи като здравословна диета и изобилие от упражнения .

* Тази статия е редактирана от Malia Frey, .com Отслабване експерт

Източници:

Центрове за контрол на заболяванията. Здравословно тегло: Оценка на Вашата ... / Обиколка на талията.

Fahey, Thomas D. et al. Fit и добре за цял живот . 7-то издание. Columbus, OH: McGraw-Hill Publishing Company, 2007.

Katcher, Heather, et al. Ефектите на цяла G-драматично обогатена хипокалорична диета върху рисковите фактори на сърдечно-съдовата болест при мъже и жени с метаболитен синдром. American Journal of Clinical Nutrition , януари 2008 г .; том 87: стр. 79-90.

Национални институти по здравеопазване. Клинични насоки за идентифициране, оценка и лечение на наднормено тегло и затлъстяване при възрастни: Доклад за доказателствата . 1998; NIH Publication No. 98-4083.

Wap Forest баптистки медицински център. Упражнение Важно за намаляване на размера на коремните мастни клетки, изследователски прожекции. 8 август 2006 г.