Трябва ли да прекратя пиенето, за да отслабна?

Връзката между спирането на алкохола и отслабването

Били ли сте някога се чудехте дали трябва да се откажете да пиете, за да отслабнете? Има десетки добри причини да наблюдавате консумацията на алкохол. Може да решите да намалите приема на алкохол, за да подобрите здравето си, вашите взаимоотношения или нивото на производителност. Но някои хора също отказват алкохол за отслабване.

Така ли работи? За много хора намаляването или елиминирането на консумацията им е ефективен начин да отслабнете.

Ако смятате, че това може да ви помогне, помислете за различните начини, по които алкохолът влияе върху вашата диета. След това, ако решите да спрете да пиете, за да отслабнете, използвайте стратегиите по-долу, за да сте сигурни, че планът ви за отслабване е успешен.

Прекратяване на употребата на алкохол и отслабване

Дори ако сте умерен пияч, калориите, които консумирате от алкохола, могат да повлияят на вашите опити за отслабване. Според Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ умереното пиене се определя като една напитка или по-малко на вечер за жени или две напитки или по-малко на нощ за мъжете.

В зависимост от това какво пиете, тези калории могат да добавят до хиляда или повече калории на седмица. Помислете за броя на калориите в популярните алкохолни напитки.

За да направим нещата по-лоши, често пием повече от една порция алкохол, без да знаем. Една порция червено или бяло вино, например, е само пет грама. Много ресторанти сервират 6 или дори 8-унции чаши вино. И стъклото за вино, което имате вкъщи, може да издържи до 4 пъти тази сума.

Кога е последното време, когато измерихте виното си?

Ако навиците ви за пиене надхвърлят умерените практики, бихте могли да имате повече проблеми. Голямото пиене се определя като пет или повече напитки за мъже или четири или повече за жени в кратък период от време. Ако една порция бира съдържа 150 калории, тогава един единствен епизод на алкохол може да установи 600-750 калории или повече само за една нощ.

Повече недостатъци за пиене

Това не е само цената на калориите на алкохола, което прави пиенето лошо за загуба на тегло. Има и други причини да намалите пиенето си, ако искате да отслабнете. От една страна, калориите лесно се консумират, когато те са течни. Напитките не ни запълват като храна. Така че, ако пиете калориите си, лесно можете да останете гладни и да се хранят с храна.

Освен това, пиенето може да изкриви метаболизма ви. Ако пропуснете тренировките, за да отидете до щастлив час, вероятно ще изгорите по-малко калории през деня. И дори може да сте по-бавни и по-малко активни в дните след пиенето.

Тогава проблемът се влошава. Според проучване на Националните институти по здравеопазване, когато нашето потребление на алкохол се повиши, нашето качество на хранене е склонно да намалее. По-специално изследователите установиха, че когато усилваме алкохола, вероятно ще ядем по-малко плодове и ще консумираме повече калории от комбинация от алкохолни напитки и храни с високо съдържание на нездравословни мазнини и добавени захари.

Как да спрете да пиете, за да отслабвате

Ако сте решили да се откажете от употребата на алкохол за отслабване, има няколко полезни стратегии, които можете да използвате, за да ви помогне да се сблъскате с подутини по пътя. Първо, имайте предвид, че все още може да срещнете социален натиск за пиене. В книгата си " Висока слабост" моята година без алкохол , авторът Джил Старк обяснява, че е било полезно за нея да има готов отговор, когато нейните приятели или колеги я притискат да пие по време на годината на въздържание. Може да искате да подготвите изявление защо не пиете, преди да отидете на партита или събития, за да предотвратите подобно социално напрежение.

Старк също се свързва с онлайн общност, наречена Hello Sunday Morning. Уеб сайтът свързва хората, които са избрали да напуснат за 3 месеца или една година, за да създадат значителни промени в живота си. Всеки участник прави блогове за своя опит и споделя причините за оттеглянето. Много хора включват загуба на тегло като цел. Сайтът ви помага да зададете разумна цел и да проследите напредъка си.

И накрая, не забравяйте, че ако крайната цел е да отслабнете, тогава не можете да замените един навик с високи калории с друг. Накратко, отказването от алкохол не трябва да бъде оправдание за пренебрегване в други третирания като шоколад или нездравословна храна. Дори по-здравословните замествания на напитки могат да отменят ползите от загубата на тегло от въздържанието. Безалкохолната бира, например, може да съдържа 95 калории или повече. 12-унция сервиране на кокс съдържа близо 150 калории. Ако можете, опитайте да пиете вода или не-калорични напитки.

Изборът да се откажете от алкохола или да намалите приема си може да ви даде възможност да изглеждате и да се чувствате по-добре и да създавате значими промени. Ако сте умни за процеса, може да отслабнете. Не забравяйте да получите подкрепа от семейството и приятелите си, за да направите това пътуване положително.

Източници:

Националните институти по здравеопазване влошават качеството на храненето, тъй като притокът на алкохол се увеличава.

Старк, Джил. Висока скромност: Моята година без алкохол . Scribe Publications, 2013