Най-добрият начин да се отървете от корема мазнини

Момчета, време ли е да се отървем от бирата си? Дали талията ти се разширява извън твоя контрол? Ако отговорът е "да", не сте сами. Мъжете често задържат теглото си в средата си и се опитват да намерят най-добрия начин да се отърват от корема мазнини може да бъде предизвикателство, тъй като експертите често не са съгласни. Както може да се очаква, най-добрата програма за отслабване на корема включва диета и упражнения.

Но това, което не може да очаквате, е, че вашата програма трябва да започне с пътуване до Вашия лекар.

Защо се отървете от корема мазнини?

Ако сте с наднормено тегло, намаляването на общото ви тяло вероятно е добра идея. Но корема мазнини заслужава специално внимание. Проучванията показват, че задържането на мазнини в корема може да бъде особено проблематично за вашето здраве. Многобройни проучвания показват връзка между повишената обиколка на талията и повишения риск от сърдечни заболявания и други състояния, включително метаболитен синдром и диабет тип 2.

Колко голям е твърде голям? Ако измервате корема си точно над кръвоносните съдове и измерването ви е над 40 инча (35 инча за дамите), тогава сте изложени на повишен риск за определени състояния, според Националните здравни институти. Едно проучване дори показа, че измерванията на талията, които са едва 33 инча при мъжете и 28 инча при жените, могат да се използват за идентифициране на хора, които са изложени на по-голям риск от сърдечни заболявания.

Мислиш ли, че си извън куката, ако не си с наднормено тегло? Помисли отново! Дори ако вашият ИТМ е нормален, някои проучвания все още предполагат, че задържането на наднормено тегло около средната част може да бъде проблематично, особено с възрастта. Оценката на над 100 000 мъже и жени на 50 и повече години показва, че независимо от ИТМ, повишената обиколка на талията е свързана с по-висок риск от смърт при възрастни възрастни.

Разбира се, обиколката на талията е само едно измерване, което вашият лекар ще използва при оценката на цялостния ви риск за различни медицински състояния. Но ако вие и вашият лекар установите, че мазнините в корема ви излагат на по-висок риск от сърдечни заболявания или дори смърт, тогава може да имате нужда от мотивация, за да се отървете от червата.

Най-добрите начини за намаляване на корема мазнини: Диета срещу упражняване

И така, какъв е най-добрият начин да се намали този корем на бирата? Не е изненадващо, че решението изисква внимателно внимание както на диетата, така и на упражненията. Но кой компонент има по-голямо значение?

Няколко скорошни проучвания показват, че упражненията играят по-важна роля за поддържането на слаб корем. Едно проучване идентифицира аеробната активност като ключов фактор. Изследователите установяват, че мъжете, които са имали по-високи нива на сърдечно-съдова фитнес (наречена още аеробна фитнес), са по-склонни да имат по-слаби седалки, дори ако тези мъже са с наднормено тегло.

Но, разбира се, това не означава, че трябва да използвате упражнението като извинение да пренебрегнете вашата диета. Не можеш да ядеш каквото си искаш и все още очакваш да се отървеш от гърлото си. Автор на книгата и експерт по отслабване Том Венету казва, че една от най- честите грешки при тренировките, направени от мъжете, е да се пренебрегне важната връзка между диетата и упражненията за постигане на цели за отслабване.

Тони Шобър от треньор Калори се съгласява. Той казва, че здравословното хранене е от съществено значение и че хората, които искат да губят мазнини в корема, трябва да ядат повече протеини . Книгата на Том Венеру, Burn the Fat, Feed the Muscle , дава полезно ръководство за създаване на персонализиран план за диета, който е по-висок в протеините и пълен със здравословни въглехидрати и есенциални мазнини, за да достигне здравословно тегло.

Най-доброто упражнение да се отървете от червата

Ню Йорк фитнес треньор Мат Грифин работи във фитнес зала, където клиентът е предимно мъже. Той казва, че получаването на постно тяло изисква комбинация от сърдечно-съдова тренировка и повдигане на тежести. "Смесът от тренировки за теглото и кардиото поддържа тялото да се досеща и да реагира на натоварванията, които се поставят върху него." Както Грифин, така и Шебер казват, че тренировката с висок интензитет (HIIT) е особено ефективна за изгаряне на мазнините и насочване към червата.

Значи това означава, че трябва да пренебрегвате тези популярни коремни къдрици? Не точно, казва Грифин. "Първият голям абсолют е повече от това, че просто правите куп седнали." Той казва, че коремната тренировка трябва да ангажира цялото тяло. Той препоръчва функционално обучение на своите клиенти. "Основното обучение, което включва движението на цялото тяло, е по-подходящо за всекидневния живот", казва той. Особено предпочита Пилатес и Гиротонично обучение за мъже, които искат да получат по-плосък корем.

Ако нямате достъп до фитнес залата, има и други упражнения, които могат да помогнат за отрязването на корема и много от тях могат да бъдат направени у дома. "Планк упражнения са ефективен начин за укрепване на всички мускули в сърцевината си", казва футбол треньор Брайън Мартин, CSCS. Мартин е обучил многобройни професионалисти и казва, че "дъската работи десетки мускули наведнъж. Това е много по-пълно упражнение, след това коремни хрускаци или да седне".

В момента Мартин използва продукт, наречен Stealth Core Trainer, със своите клиенти. Базираният на базата на дъски тренировъчен екип ангажира потребителя с игри за смартфони за предизвикателна тренировка. Небалансираният борд поставя тялото ви в нестабилна позиция, която трябва да бъде манипулирана, за да достигне целта и резултата. Игралната система не само ви отнема мисълта от тренировката, но стабилизацията, необходима за увеличаване на точките в играта, спомага за изваждането на здраво сърце.

С или без инструктажа Stealth, всеки може да започне програма за дъска у дома. "Дъските могат да се извършват ежедневно, казва Мартин," тъй като сърцевината се възстановява бързо ". Препоръчваме да започнете с 30 секунди за начинаещи и да работите до три минути на ден, но за най-добри резултати той казва, че хората трябва все още правят тренировки за цялото тяло най-малко 30 минути 3-5 дни седмично заедно с балансиран хранителен план. "

Грифин се съгласява, като подчертава значението на всеобхватната програма за отслабване и отърване от корема. Не става въпрос само за диетата или за фитнеса. Прерязването на талията може да повлияе на дълголетието ви. Отделете време да говорите с Вашия лекар и да разработите план за здравословно хранене и жизненоважни упражнения за цял живот, за да получите постно и да останете годни за живот.

> Източници:

> Алън Дж. Флинт, Катрин М. Рекруде, Франк Б. Ху, Робърт Дж. Глин, Ерве Каспард, ДжоАн Е. Мансън, Валтер В. Уиллет, Ерик Б. Рим. "Индекс на телесна маса, обиколка на талията и риск от коронарна болест на сърцето: проспективно проучване сред мъжете и жените." Изследване на затлъстяването и клинична практика юли 2010 г.

> Ерик Джейкъбс, доктор; et al. "Обиколка на талията и смъртност от всички причини в голяма американска кохорта". JAMA вътрешна медицина август 2010 г.

> Майо, Мелиса Дж. Грантам, Джъстин Р. Баласекаран, Говиндазами. "Увеличението на телесното тегло, причинено от упражнения, намалява прекомерно коремната мастна тъкан." Медицина и наука в спорта и физическото възпитание февруари 2003 г.

> Rosane Ness-Abramof, MD, Каролин М. Аповиан, "Измерване на обиколката на талията в клиничната практика". Хранене в клиничната практика Август 2008 г.

> Уонг, Сузи Л. Катзмаржк, Питър Т. Нихаман, Милтън Ц. Църквата, Тимъти С Блеър, Стивън Н Рос, Робърт. "Сърдечно-респираторната фитнес е свързана с долната коремна мазнина, независимо от индекса на телесната маса." Медицина и наука в спорта и физическото възпитание февруари 2004 г.