Комбинирани упражнения за сила и мускули

Работете на няколко мускулни групи наведнъж

Комбинираните упражнения работят върху множество мускулни групи като краката и задника с клякам; раменете и ръцете с преси; и широк спектър от мускули и мускулни групи с тренировъчен процес. Има множество стави.

Като алтернатива, упражненията за изолиране са упражнения за тренировка, които наблягат на ограничен брой мускулни групи и обикновено са единични; например телетата в задната част на долната част на крака, бицепсите на горната част на ръцете или шестте пакета коремчета.

По-долу са дадени примери за комбинирани упражнения.

Squat (Quadraceps, Hamstrings, Glutes, Back)

Скуотите могат да се извършват с мряна, дъмбели, машина Смит , кетъринг , плочи и с различни крака, с един или два крака, на земята или половината, само с телесно тегло и с различни схеми за набори и повторения. Разнообразието изобилства! Например:

Посочва забележка

Смъртта (Quads, Hamstrings, Abs, Arms, Back)

Мъртвото въже е едно от най-добрите комбинирани упражнения за цялостно кондициониране на силата.

Той работи в няколко мускулни групи.

Бенч пресата (гръден кош, рамене, трицепс)

Панелната преса изгражда мускулите на гръдния кош, както и трицепсите на гърба на ръцете и предните делтоидни раменни мускули.

Можете да направите това упражнение с анцузи или дъмбели - или с машина на Смит, която ограничава пътя на мрака и прави упражнението малко по-лесно. Други вариации включват накланяне или намаляване на пейката, за да се подчертаят горните или долните гръдни мускули.