Спанак и песто Сьомга

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 300

Мазнини - 17 гр

Въглехидрати - 1гр

Протеин - 34 гр

Общо време 25 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 6 (по 4,5 унции)

Сьомгата е втората най-популярна риба в Америка след консервирана риба тон. И защо не? Тя е както богата на хранителни вещества, така и вкусна. Залепени тук с нашия спанак с нисък FODMAP и босилеко песто (без чесън и точното количество сирене), гостите на вечерята ще се насладят на цветен и ароматен фестивал за сетивата. Сервирайте върху балсамов оцет - кафяв или бял ориз. Остатъците могат леко да се затоплят или да се наслаждават на студ, в салата с нарязана краставица и нарязан на кубчета домати.

Съставки

подготовка

  1. Измерете зехтина, водата, солта, боровинките и пармезана в купата на миксера или кухненския процесор. Добавете спанак и листа босилек, докато машината работи и обработвайте пестото, докато се образува груба паста.
  2. Поставете горната стойка на фурната на около 6 инча под бройлера и го подгрейте с вратата на фурната. Нарежете лист за печене или тавичка с фолио за лесно почистване.
  3. Нарежете рибата на 6 парчета и поставете филетата с месото нагоре върху подготвената тава за печене. Разтопете за 6 минути, след това обърнете сьомгата нагоре и го разбъркайте, докато кожата видимо се появи на блик, около 2 минути.
  1. Извадете тигана от фурната и използвайте вилица, за да издърпате внимателно кожата от сьомгата. Проверете дали сьомгата е почти завършена; издърпайте внимателно люспите на едно от филетата, като използвате две вилици. Ако все още не е непрозрачен поне 75%, продължете да готвите за още една минута или две. Ако е почти готово, разпределете пестото равномерно върху филетата от сьомга, след което поръсете с сирене от фета. Върнете се в бройлера в продължение на 2 до 3 минути, докато пестото се запечата и фетата се омекоти. Сервирайте бързо.

Варианти и замествания на съставките

Всяко съотношение спанак към босилек може да се използва в тази рецепта, така че използвайте според предпочитанията си за вкус!

Съвети за готвене и сервиране

Времето за готвене за сьомга може да варира значително в зависимост от сорта на сьомгата и дебелината на филетата. Регулирайте съответно.

За да спестите време, купувайте предварително настъргано сирене пармезан.

Уверете се, че използвате пълномаслено фета, направено от краве или овче мляко.

Сиренето с намалено съдържание на мазнини няма да стане меко под бройлерите.

Охладете остатъчното песто, плътно покрито, за да го използвате по-късно върху любимата си паста без глутен или като спънка.