6-те най-добри летни чорапи за пазаруване през 2018 година

Дръжте краката си охладени и предотвратявайте блистери

Носенето на подходящите чорапи е изключително важно за вашия комфорт и издръжливост, когато тичате през летните месеци. Тези препоръчителни летни чорапи ще поддържат краката ви хладни и сухи, за да можете да продължите по-дълго и да се освободите от болезнени мехури . Възможно е да сте успели да избягате с памучни чорапи по време на по-хладните месеци, но ще откриете защо те са грешен избор за предотвратяване на поява на мехури, след като краката ви потят повече при топло време. По-добър избор са синтетика и вълна, която фитил пот далеч от кожата си. Може да искате да опитате и двуслойни чорапи, които могат да помогнат за намаляване на триенето.

Тези чорапи са разработени, за да подобрят комфорта, като смекчават всяка стъпка, докато теглят топлината и се изпотят от крака ви. Те са изключително дишащи и удобни, с допълнително омекотяване в петата, топката и петите.

Можете да избегнете болезнени мехури с патети с патентована Coolfeet вентилационна система и безшевни пръсти. Тези чорапи осигуряват уникална 360-градусова вентилация за максимален въздушен поток и дишане. Чорапите също така разполагат с ленти от Lycra, които прегръщат крака и държат чорапите на място. Вашите крака ще останат хладни, сухи и свежи.

Двойните чорапи WrightSock съдържат два напълно отделни слоя, които позволяват движение между слоевете. В резултат на това топлина и триене остават между слоевете, а не между чорапа и крака ви. Чорапите "Dri-WRIGHT", многоканални прежди, изплитат влагата от крака. Това позволява на влагата да се разстила върху по-голяма площ, от която да се изпари. За бегач това означава, че всеки път, когато ударите пътя, трябва да имате безблокировки.

Вълна през лятото? Да, тези без сърбеж вълнени чорапи имат естествено управление на влагата, което много обитатели предпочитат. Високоефективната способност за извличане на влага от ултра леките чорапи на SmartWool поддържа краката ви сухи и не съдържат блистери, дори когато се движат в горещината. За допълнителен комфорт чорапът разполага и с плосък шев и подметка за повече гъвкавост и вентилация. Тези леки чорапи са чудесен избор за лятно бягане .

Тези чорапи Teko са изработени от меринова вълна, която е органична и отблъсква влагата. Чорапите имат вентилационни отвори, които позволяват дишане, поддържайки краката ви да се охлаждат дори и при горещи метеорологични условия. Те се предлагат както в мъжки, така и в женски варианти, но женските чорапи имат по-тесен пети и заострени пръсти. Тя ще зависи от вашата лична форма на стъпалото , дали това е точно за вас, независимо от вашия пол.

Thorlo Lite Running Coolmax чорапите са предназначени за спортисти, които предпочитат тънък чорап. Сместа от Coolmax и разтегателен найлон в тези чорапи осигурява отлични характеристики на ухапване. Те също имат голямо уплътнение за лека чорап. Тези чорапи се отличават с допълнителна подложка точно там, където като бегач имате нужда от повече защита - в арката, топката и петата. Торло е известен със своите спортни и специфични за дейността чорапи.

> Източници:

> Bogerd CP, Rechsteiner I, Wust B, Bruhwiler PA. Ефектът на две чорапи за чорапи върху възприятието и физиологичните параметри, свързани с честотата на блистерите: Изследване на полето. Анализите на професионалната хигиена . 2012. doi: 10.1093 / annhyg / mer127.

> Laing R, Swan P. Wool за човешкото здраве и благополучие. В: Fangueiro R., Rana S. (eds) Физически влакна: Напредък в науката и технологиите към индустриалните приложения . RILEM Bookseries, том 12. Спрингър, Дордрехт. 2016

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .