Какво да направите, когато издърпате или скъсате мускулите на квадрицепсите

Признаци, симптоми и първа помощ

Издърпаният квадрат мускул обикновено причинява остра, остра болка в предната част на бедрото, която най-вероятно ще спре спортиста в неговите следи. По-малко тежко увреждане, като квадрицепс, може да предизвика стягане и дискомфорт, но спирането на активността и получаването на първа помощ все още е най-важната част от лечението на травмата.

Преглед на уврежданията на мускулите с квадрицепс

Групата от четири челюсти съдържа четири мускула, разположени в предната част на бедрото.

Тази мускулна група действа, за да разшири крака, докато изправя коляното. Изтегленият или напрегнат квадрицепс мускул причинява болка в предната част на бедрото. Силното дръпване или мускулната сълза причинява внезапна, внезапна, остра болка, която настъпва по време на активност (често при спринт). То може да бъде придружено от подуване или натъртване на бедрото.

Квадрицепсите често са ранени по време на спринт, ритане, препятствия и други спортни полета, които изискват изблици на скорост или внезапни свивания на четирите. Когато един бегач се ускорява, те се свиват силно и ако бегачът е стегнат, уморен или не се затопли правилно, тази сила може да бъде по-голяма, отколкото мускулите могат да издържат и могат да бъдат разкъсани или натоварени.

Издърпаният квадрицепс може да бъде и резултат от липса на равновесие между квадрицепсите и удара. Силните мускули на задната част на крака и слабите мускули на четирите крака в предната част на крака могат да доведат до издърпване или разкъсване.

Такъв мускулен дисбаланс не е необичаен сред участниците, тъй като тече тенденция да изработи hamstring много повече от quadriceps.

Знаци и симптоми

Мускулните щамове и сълзи обикновено се оценяват от по-малко тежки (степен 1) до по-тежки (степен 3).

Трудно е да се обърка усещането на щам 3 на квадрицепса.

Симптомите са внезапни и очевидни и включват внезапна остра болка по протежение на предната част на бедрото или слабините, непосредствено подуване или натъртване, както и ограничена подвижност и невъзможност за тежест върху пострадалите.

За разлика от това, четвъртокласното увреждане от Клас 1 може да се почувства като удавяне или болка по предната част на бедрото, а спортистът дори може да почувства, че може да продължи да играе, въпреки общия дискомфорт и стягане в бедрото.

Независимо от степента на нараняването, всеки път, когато състезател изпитва болка, внезапно изтръпване или необичайна стягане, е разумно да спрете да играете и да оценявате нараняването. Дори леките болки могат да станат хронични, ако не се лекуват бързо.

Ако има внезапна поп, болка или очевидна травма, я проверете от медицински специалист, за да получите подходяща първа помощ, както и рехабилитация, преди да се върнете към активност.

Quad Pull лечение за първа помощ

За незабавно облекчаване на мускулните щамове и издърпвания, следвайте плана за третиране на RICE. Почивката, ледът, компресията и височината са най-доброто незабавно лечение за всички тегления и щамове. За сериозни мускулни натоварвания, работете с специалист по рехабилитацията, за да настроите подходящото завръщане към плана за действие за вас.

След като активността започне отново, ледът мускулите след тренировка, за да се намали подуването.

Противовъзпалителното средство може да помогне за намаляване на болката и възпалението. След като нанесете леда, обвийте бедрата си в ACE превръзка, за да я запазите компресирана.

Ако протича по време на възстановяване, тя трябва да е лесна, без внезапни спринтове. Обърнете внимание на признаци на болка или повишена нежност и намалете упражненията, ако се развият. Правилното разтягане на квадрицепсите е от съществено значение. Протегнете внимателно, но внимателно. Никога не насилвайте участък. Ще се очаква връщане към активност в рамките на две или три седмици.

Предотвратяване

Най-добрият начин да се предотврати нараняване с квадрицепс е чрез укрепване на четиредесетте мускули, като в същото време цялото тяло е здраво, гъвкаво и балансирано.

Също така е важно да се запази гъвкавостта на hamstrings и quadriceps. Помислете дали да правите участък за бегачите след всяка тренировка.

Упражнения за укрепване на квадрицепсите

Тези упражнения могат да се използват, за да се запази тонуса на вашия квадрицепс:

> Източник:

> Кари JM. Диагностика и управление на щамове и контузии на квадрицепс. Текущи отзиви в мускулно-скелетната медицина . 2010; 3 (1-4): 26-31. Дой: 10.1007 / s12178-010-9064-5.