Може ли някой да ръководи маратон?

При правилното обучение е възможно всеки, който е в добро здраве, да може да завърши маратон. Това обаче е огромно физическо и психическо начинание и не е нещо, което трябва да бъде взето леко.

Обучението е от съществено значение

Приятно е да гледате маратон, да видите хора от всички възрасти и типове тяло и да мислите: "Ей, бих могъл да направя това". Но е важно да запомните, че повечето хора, които управляват маратон, бягат от години и постепенно се натрупват маратона разстояние от 26,2 мили .

Само човек, който е невероятно подходящ, може да реши да проведе маратон по прищявка.

Средният участник в маратон достигна този пункт след месеци на обучение, за да се подготви физически и психически. И всички те бяха проверени от лекарите им, които им дадоха медицинското разрешение да се обучават и да завършат състезанието.

Време и посвещение

Ако сте здрави, готови да се ангажирате с обучението и сте готови да направите финансови и лични жертви, тогава може да сте готови да поемете предизвикателството.

Повечето маратони изискват да сте навършили 18 години , въпреки че за някои минималната възраст е 16. И, разбира се, в действителност трябва да искате да бягате, поне малко! Често се препоръчва някой, който има интерес да завърши маратон, първо да опита да проведе по-кратко разстояние. Това може да е мандат 10 километра или половина , но ще ви даде добра представа дали се радвате или не достатъчно, за да тренирате за пълен маратон.

Обучението за маратон изисква огромно посвещение на време, както и физическа и умствена енергия. Трябва да решите дали сте готови да се ангажирате да направите всичко необходимо, за да се подготвите за предизвикателството.

Програмата за обучение по маратон е голямо начинание и много хора я сравняват с работата на непълно работно време.

Ще трябва да сте готови да направите някои жертви, като например да харчите по-малко време с приятели и семейство и да сте сигурни, че се храните здравословно и да се насладите достатъчно на сън.

Преди да се включите с нетърпение към маратон, трябва да си зададете тези осем прости въпроса, за да определите дали сте готови да се потопите. Те включват въпроси относно вашия опит, здравословно състояние и ангажираност с времето.

Върховете и паданията

Чувството за завършване на първия ви маратон е едно незабравимо преживяване. Много хора също обичат тази радост да се буттят в ежедневното си обучение. Все пак има и някои изненади по пътя.

Например, някои хора, включително членове на семейството, може да не подкрепят обучението ви, ако се чувстват като да се намесва в семейния ви живот и ангажименти. Поради тази причина, трябва да сте готови да се занимавате с някои неразумни и да обясните защо искате да го направите.

Също така, ако смятате, че обучението по маратон е сигурен начин да отслабнете, може да се изненадате, че това не винаги се случва .

Словото от

Има много фактори, които трябва да имате предвид, преди да решите да проведете маратон. Имайте предвид, че тези, които виждате по телевизията, минаха през много повече от 26,2 мили, за да стигнат до финалната линия.

Помислете нещата и първо изпълнете няколко по-малки раси. Ако наистина ви харесва и сте достатъчно здрави, за да получите медицинско разрешение, отидете за големия!