10 забавни начина да добавите баланс упражнения към вашите разходки

Подредете вашите разходки и се влачете за по-добър баланс

Балансът е актив на всяка възраст и ниво на физическа годност. Като добавите допълнителни предизвикателства към баланса, докато ходите, ще се тренирате, за да сте по-способни да поддържате баланса и гъвкавостта си, когато трябва да направите внезапен ход, например в спорта. Можете също така да бъдете по-способни да отговорите на опасностите, които препятстват или подхлъзват, независимо дали се движите по груба пътека или в ежедневието си.

Дори простата ходене е дейност, която предизвиква баланса ви. Вие премествате центъра на масата с всяка стъпка. Вашето тяло трябва да усеща и да реагира на това, за да се хване и да направи следващата стъпка, вместо да падне. Чрез добавяне на допълнителни упражнения за баланс, увеличавате ефекта.

Упражненията за баланс се препоръчват за всеки, който е изложен на опасност от падане, особено за тези над 65-годишна възраст , които трябва да правят балансирано трениране три или повече дни в седмицата.

Преди да започнете: Проверете позата си

Добрата стойка за ходене е от съществено значение за повишаване на баланса. Поставете изправени, раменете се отпуснете и се отпуснете, брадичката е успоредна на земята, очите ви напредват, всмукват стомаха, забиват се в задната част и въртят бедрата ви леко напред. Не трябва да имате никакъв постно, напред или назад, а гърбът ви не трябва да бъде извит.

1 - Край на петите

Военновъздушните сили на САЩ от старши артист Кристал М. Гарет

Това упражнение за класическо балансиране е това, което можете да направите на закрито или на открито. Препоръчва се за всички нива. Можете да го повтаряте често:

2 - Разходете се по петите, после на пръстите си

Westend61 / Гети изображения

Направете кратки тренировки на ходене само на петите, а след това и на пръстите ви само ще ви помогне да тренирате мускулите си:

Ако усетите някакво напрежение на вашите телета или на стъпалото на крака отначало, улеснете го с това упражнение. Ако го толерирате добре, можете да увеличите броя на стъпките, които правите на 15 или 20 наведнъж, преди да превключите.

3 - Баланс Разходка

Майкъл Хейм / EyeEm / Гети изображения

Това упражнение за равновесие добавя още едно предизвикателство, тъй като има пауза, докато е на един крак по време на разходката.

4 - Предни страни и лози

kali9 / Е + / Гети изображения

Страничните страници могат да ви помогнат да развиете баланса си, докато се движите настрани. Тези движения могат да се превърнат в танц.

5 - Стойте на единия крак

Франк и Елена / Култура / Гети изображения

Това упражнение с един крак е основно за всички фитнес нива. Когато трябва да спрете по време на разходката си, например когато чакате сигналът на пешеходците да премине през улицата, използвайте възможността да застанете на единия крак в продължение на няколко секунди, след което преминете към стойката на другия крак.

6 - Обратно ходене

© blasbike / Depositphotos.com

Да вървиш назад е предизвикателство към баланса. Най-добре е да го направите с приятел като наблюдател, който ви предупреждава за опасности, свързани с препятствията.

7 - Разходка по главата

PeopleImages / Е + / Гети изображения

Тази разходка е малко по-напреднала и ще искате да го направите по пътя, където знаете, че няма пречки. Ще обърнете главата си наляво, надясно, нагоре, надолу и отстрани, като преместите фокуса си докато ходите.

8 - Баланс при ходене на дневник или ограничител

Westend / Гети изображения

Потърсете възможности за разходка, за да балансирате, когато вървите по щендер, железопътна вратовръзка, повдигнати бордюри или подобна повърхност. Това отнема петата до петите, като ще трябва да държите крачка в перфектна линия. Може да искате даден приятел да действа като наблюдател и да ви даде рамо или ръка, ако имате нужда от баланс.

9 - Серпентина или Zig Zag Walk

/ Векторите / Гети изображения

Тялото ви ще трябва да коригира баланса си всеки път, когато превключвате посоките. Можете да направите това, като ходите на фигура осем на две точки, които са на пет или повече фута една от друга, или на зиг, загърбвайки напред и назад, сякаш се разхождат на конуси в слалом.

10 - Хвърляне на топка, улов или мъркане

Йенс Кониг / Stock4B / Гети изображения

Вземете топката, с която да си играете. Това ще подобри баланса и координацията ви.

Словото от

Като добавите балансирани упражнения към ежедневните си разходки, можете да се уверите, че получавате два компонента на здравословни фитнес дейности: кардио тренировка и баланс. Ако искате допълнителни дейности, за да подобрите баланса си, опитайте йога или тай чи .

> Източници:

> Упражнения за балансиране. Национално здравно обслужване. http://www.nhs.uk/Livewell/fitness/Pages/balance-exercises-for-older-people.aspx.

> Подобрете баланса си чрез ходене. Медицинско училище в Харвард. http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/improve-your-balance-by-walking.

> Примерни упражнения - Баланс. Национален институт по стареене. https://www.nia.nih.gov/health/publication/exercise-physical-activity/sample-exercises-balance.

> Министерство на здравеопазването и човешките услуги в САЩ. Насоки за физическа активност за 2008 г. за американците (ODPHP Publication No. U0036). Вашингтон, САЩ: Печатна служба на правителството на САЩ.

> Vanswearingen JM, Perera S, Brach JS, Cham R, Rosano C, Studenski SA. Рандомизирано изпитание на две форми на терапевтична активност за подобряване на ходенето: ефект върху енергийната цена на ходенето. Списанията за геронтология Серия А: Биологически науки и медицински науки . 2009; 64A (11): 1190-1198. Дой: 10.1093 / Жирона / glp098.