Преди да купите ходещи чорапи

Какво да търсите

Потокът, точките на натиск и силите на срязване могат да доведат до блистери . Чорапите ви са първата си линия на защита срещу тези врагове. Те трябва да се поберат правилно, така че да не се натрупват и да водят до натиск и сили на срязване. Те трябва да изпотят потта от кожата ви. Забравете памучните чорапи. Забравете тръбните чорапи. Инвестирайте в ухапване, анатомично разработените ходещи чорапи и краката ви ще ви благодарят.

За щастие можете да намерите чудесни чорапи, предназначени за ходене, джогинг и леко пешеходен туризъм от няколко производители. Ето краткия списък с най-добрите варианти:

Дебелина и подложка

Чорапите, предназначени за ходене, ще имат леки подложки в ключови области. Те включват петата, топката на стъпалото, пръстите на краката и, в някои случаи, гърба. Ще намерите различни дебелини за атлетични чорапи. Някои проходилки предпочитат тънък, еднослоен чорап, особено ако имат обувки, които вече се вписват плътно, или да сложат под чорапи от вълна. Други хора предпочитат плътен чорап или чорап със средна дебелина. Често трябва да изберете чорап, който да съответства на вашата обувка, така че да имате добра форма с комбинираната система.

Двуслойни чорапи

Двуслойните чорапи предотвратяват образуването на мехури, като отстраняват влагата от стъпалото и намаляват триенето. Двата слоя на чорапа се движат един срещу друг, а не с крака, който се движи срещу чорапа.

Някои проходилки ги намират за ключ към предотвратяването на блистерите, въпреки че другите се справят най-добре с еднопластова чорап. WrightSock е лидер в този тип чорапи. Традиционно туристите ще носят две различни чифта чорапи, с чорап от полипропилен и външен чорап. Двойният слой чорап е подобно проектиран, макар и рядко да се използва вълна.

Анатомичен дизайн

За да държите чорапа на място и да предотвратите натрупването, трябва да бъде оформен като крака. Много дизайни имат еластична или дръжка, за да ги поддържат плътно. Мъжките и женски крака се различават по форма, така че чорапите, специфични за пола, са мъдри. За тези от нас с bunions, може да намерите вашия чорап е виновник за раздразнение, а не обувка и ще трябва да пазаруват за чорап, който не си купят пръстите си заедно.

Уикенд тъкани

Кажи не на памук. Когато памукът се намокри от пот, той го абсорбира, но не го освобождава лесно. В резултат на това краката ви остават влажни и това е настройка за блистери. Потърсете чорапи, изработени от тъкани от влага, като CoolMax, Dri-Fit, Sorbtek и много други, налични на пазара. Smartwool и други модерни технически вълнени платове използват вълна за своята система за управление на влагата. Някои хора се справят добре с чорапи от вълна и тези видове отнемат сърбежа, като използват специална вълна. Тъканите в чорапите са ключът към предотвратяване на мехурите.

Широки чорапи

Ако имате широки крака или крака, може да искате широки чорапи, така че пръстите на краката ви няма да бъдат стегнати. Ето съвети и най-добри снимки за широки чорапи .

Компресионни чорапи и ръкави

Чорапи за компресия и ръкави за крака могат да помогнат при кръвообращението на хора с диабет и разширени вени.

Те също така станаха популярни за начинаещите да използват или с надежда за подобряване на представянето, или за възстановяване. Доказателствата за ползите от компресионните чорапи и ръкавите на краката в атлетиката са смесени.

Още снимки за чорапи

Най-добрите снимки за зимни разхождащи се чорапи : Може да искате по-тежка чорап за зимни разходки, за да поддържате краката си топла и суха.