11 Правила за безопасност при ходене

Как да останете в безопасност при разходка по тротоара, пътя или пътя

Ходенето е здравословна дейност, но трябва да знаете правилата на безопасността на пешеходците. Това е особено вярно, ако ходите в район, където няма тротоари или пътеки, отделени от пътя. За да останете в безопасност, следвайте тези правила на пътя:

1. Разходете се срещу трафик при ходене отстрани на пътя

Ако няма тротоар и трябва да ходите отстрани на пътя, изберете страната, където се намирате пред насрещния трафик.

В Северна Америка това е лявата страна на пътя. Това ви дава най-добрия шанс да видите най-близкия до вас трафик и да предприемете уклончиви действия, когато е необходимо. Това може да е объркващо, защото противоположното правило е вярно за велосипедистите, които се движат в същата посока като трафика.

2. Преминавайте безопасно

Майка ти беше права - трябва да гледаш по двата начина, преди да пресечеш някоя улица. На контролирани кръстовища е разумно да се пресече само когато имате светлината за преминаване на пешеходците. Дори тогава шофьорите и велосипедистите може да имат зелена светлина, за да се обърнат и няма да очакват да сте на пресечката. Потърсете контакт с водачите, които може да се обърнат. Дайте им вълна. Уверете се, че те виждат. При взаимодействие между превозното средство и проходителя, проходителят може да загуби. Тя може да бъде изкушаваща просто да се отпуснете , но това не е само опасност за безопасността, тя може да доведе до получаване на билет.

3. Разходка един файл, когато не е отделен от пътя

Освен ако не сте на тротоара, отделен от пътя или сте на широко платно за велосипеди / пешеходци, трябва да ходите в един файл.

Това е особено важно на път с много криви и където трафикът има само втори шанс да ви види преди да ви удари. Докато може да е приятно да се разхождате по шосето, двама-трима се развеселят весело, водачите не го очакват и може да загубите най-добрите си приятели.

4. Останете наясно с велосипеди и бегачи

Споделете пътя и пътеката с велосипеди и бегачи.

Велосипедни ездачи трябва да ви предупреждават, когато се приближавате отзад с камбана на колелото или с "преминаване наляво / надясно". Слушайте за тях и преместете се, за да вървите по един файл, като им позволите да преминат безопасно. Състезателите също трябва да извикат за преминаване. Сблъсъците между велосипедистите могат да доведат до счупване на костите или нараняване на главата и за двете - и не носите каска.

5. Бъдете видими

Носете ярки цветове, когато ходите през деня. Когато ходите нощем, да се виждат светло оцветени дрехи и отразяващо облекло или отразяваща жилетка . Шофьорите често не чакат ходещите да излязат след мрак и трябва да им дадете всички шансове да те видят, дори и на уличните кръстовища, които имат кръстосани сигнали. Бъдете също толкова предпазливи в зората или здрача, тъй като шофьорите все още имат ограничена видимост или може дори да имат настройката или изгряващото слънце директно в очите им.

6. Бъдете предсказуеми

Направете практика да останете от едната страна на пътя по време на ходенето, вместо да тъчете случайно от едната страна в другата. Гледайте движенията на ръката си , или може да се окажете с черно око на преминаващ проходилка, бегач или мотоциклетист.

7. Поддържайте силата на звука надолу

Не изплювайте околната среда, когато слушате музика с уши за слушалки или слушалки. Съхранявайте силата на звука на ниво, където все още можете да чуете велосипедни камбани и предупреждения от други пешачи и бегачи.

Вашият аудиолог също ще ви благодари.

8. Hang up и очите нагоре

Разсеяна ходене, заради чат, текстови съобщения или игри като Pokemon Отидете на мобилно устройство, докато ходите, е толкова опасно, колкото и да вършите тези неща по време на шофиране. Вие сте разсеяни и не сте наясно с околната среда. По-малко вероятно е да разпознаете пътната опасност, опасностите от препятствията или преминаването на тренировки и колоездачи. Потенциалните престъпници ви виждат като лесна мишена. Приемайте навици, които могат да поддържат телефона ви в джоба ви, или поне да го направите практика да спрете на безопасно място, за да завършите телефонните си задачи, преди да продължите.

9. Вървете кучета на къси линии

Ужасно и трагично е да свидетелстваш, че кучетата излизат на трафик или се намират в смъртоносна борба с кучета, независимо дали на каишка или на каишка.

Но когато ходите на кучето си с дълга каишка, има опасност да се разхождате и с други пешеходци или състезатели. Вие ще запазите вашето куче по-безопасно, както и тези, които минават от вас, ако използвате правилното ходене етикет.

10. Знайте кога да спрете ходенето

Топлинна болест, дехидратация, сърдечен удар или инсулт могат да ударят пешеходци на всяка възраст. Научете симптомите на спешна медицинска помощ и носете мобилен телефон, за да наберете 911. Дори и да сте опитен и добре обучен проходилка, може да се наложи да изпитате един от тези проблеми и трябва да намалите разстоянието. Насърчавайте ходещите си приятели да спрат, когато показват някакви симптоми.

11. Бъдете наясно с чужди опасности

Безопасността на улицата е проблем за много хора, които пътуват. Изберете пешеходния маршрут за пътеки, посещавани от други проходилки, джогингъри и колоездачи. Ако видите някой подозрителен, бъдете готови да промените курса си или да отидете в магазин или обществена сграда, за да ги избегнете. Действащите предупреждения и съзнание могат да убедят лошите, че не сте лесна цел.

Използвайте тези правила, за да се насладите на по-безопасни ходене и да избегнете наранявания и злополуки.