Най-добри алкохолни напитки и коктейли с ниско съдържание на въглехидрати или без захар

Как да намалите въглехидратите и захарта в напитките и коктейлите

Коктейлите, бирата и виното могат да бъдат с високо съдържание на въглехидрати и захар. Много диети с ниско съдържание на въглехидрати ги ограничават, поне в първата фаза. Но ако искате да се насладите на алкохолна напитка от време на време, можете да научите кои са най-добрите и как да намалите въглехидратите в любимите си коктейли.

Откъде идват въглехидратите в алкохолните напитки?

Алкохолът се получава чрез ферментация, тъй като дрождите действат върху висококачествени зърнени храни или плодове (като грозде), за да смилат захарите. Каквито и захари да останат, допринасят за въглехидратите в напитката, като например в бирата и виното . Въпреки това, дестилацията събира само алкохола от продуктите на ферментация и следователно дестилираните спиртни напитки нямат въглехидрати. Ликьорите имат добавена захар към тези спиртни напитки.

Тялото третира алкохол и въглехидрати съвсем различно. От гледна точка на калориите един грам алкохол осигурява на тялото 7 калории на грам, докато въглехидратите имат 4 калории на грам. Освен това, тялото използва калориите от алкохол за енергия преди въглехидрати или мазнини. Алкохолът може да предизвика нестабилност на кръвната Ви захар , в зависимост от вида, количеството и дали имате храна в стомаха си. За диета с ниско съдържание на въглехидрати можете да научите броя на въглехидратите от различни видове алкохол, бира и вино и как да направите коктейли, които са по-ниски в захарта.

1 - Кадри и високи топки

Снимката е предоставена от Шанън Греъм

Дестилираните спиртни напитки като ром, водка, уиски, джин и текила нямат въглехидрати. Можете да ги направите като изстрел, по скалите или със смесител. Миксерите са естествено свободни от въглехидрати и не съдържат калории (клуб сода, пенлива вода, обикновена вода) или се предлагат в диетични варианти (тонизирана вода, джинджифил , кола, лимонено-лимонена сода като 7-Up или Sprite).

Високите топки се правят само с тези миксери и алкохол. Те са лесни за приготвяне на захар. Например:

2 - Коктейли

Джон Е. Кели / Фотодиск / Гети изображения

Докато газирани миксери са по-лесни за намиране в безвъглеродни версии, други допълнения към коктейли представляват по-скоро проблем. Ето как да промените напитките, за да намалите захарта.

Плодов сок в коктейли

Лимоновите и лимоне сокове обикновено не допринасят твърде много захар, просто защото няма много в нито една пие. Интересното е, че портокаловият сок няма много повече захар на унция, отколкото лимон или лимонов сок (3 грама срещу 2 грама), но често се използва много повече в напитка. Отвертки (водка и портокалов сок) може лесно да имат 24 грама или повече, в зависимост от размера.

Други любими сокове за коктейли са сок от ананас (4 грама въглехидрати на унция), коктейл от сок от червена боровинка (4 грама за унция за обикновени, 1 грам за светлина и 0,2 грама за диета) и понякога ябълков сок (3,5 грама за унция) доматен сок (1 грам на унция).

Заменете обикновения сироп с изкуствен подсладител

Простият сироп е разтвор на захар във вода, използван за подслаждане на коктейли. Една унция има 4 супени лъжици захар, около 50 грама въглехидрати и почти 200 калории. Подмяната на изкуствен подсладител, особено в течна форма , е единственият добър начин да се справите с това.

Простият сироп често се комбинира с лимонов сок или лимонов сок, за да се направи сладък и кисел миксер. Можете да направите свой собствен сладък и кисел смесител без захар .

Рязане на въглехидрати от ликьори

Ликьорите са сладки алкохолни напитки, които винаги съдържат захар. Примери за това са бенедиктин, крем де какао, крем де мент и Cointreau.

Въглехидрати в други коктейлни съставки

Малки количества горчици често се използват в коктейлите. Една супена лъжица горчица обикновено съдържа 5 до 7 грама въглехидрати.

Вермут е ароматизирано подсилено вино, използвано в класическите мартини и други коктейли. Сух вермут съдържа около 1 грам въглехидрати на унция, докато сладкият тип съдържа около 4 грама на унция.

Рецепти за коктейли без захар или ниско съдържание на въглехидрати

Тези рецепти са по-ниски в захарта и въглехидратите:

3 - Ликьори

Питър де Броеке / Е + / Гети изображения

Ликьорите имат най-голямо количество въглехидрати сред всички алкохолни напитки. Ако ще ги отпиете сами, ще трябва да имате по-малко количество. За коктейлни рецепти, използвайте по-малка сума или заместители.

Тези бройки на въглехидратите се основават на мярката на един обикновен размер, който обикновено е 1 1/2 унции. Всяка марка може да се различава малко в количеството въглехидрати, които има. Проверете етикетите, ако имате избор от различни марки.

4 - Бира

Epicuring

Тези въглехидрати са това, което може да очаквате от средната сервираща бира от 12 унции . Въпреки това, тя може да варира от една марка в друга. Не забравяйте да прочетете етикета, преди да изберете бира. Много бири - особено леката бира - също ще предоставят информация за въглехидратите на своя уебсайт. По принцип, колкото по-тъмна или по-тежка е бирата, толкова повече въглехидрати ще има.

Лека бира: Проверете етикета, който те варират от 2,4 до 7 грама въглехидрати в 12 унции. Ето статистическите данни на популярните марки:

Редовната бира: Средната стойност е около 12 грама въглехидрати.

Але: Мнозинството има около 5 до 9 грама.

Stout (например, Гинес): Те могат да се различават значително, но планирайте около 20 грама.

Craft Beers : Те могат да се съревновават с голямо количество въглехидрати. Проверете етикета или уеб сайта на пивоварната.

5 - Вино

Дейвид Есперсън / Гети изображения

Можете да използвате общоприетите бройки на въглехидратите за всяко винено сортово, за да получите представа какво съдържат. Като общо правило, можем да кажем, че по-сладкото вино, толкова по-голям е броят на въглехидратите.

Това са броевете за едно порция от 5 грама:

Словото от

С помощта на тези съвети можете да се насладите на случаен коктейл, бира или вино като част от нисковъглехидрен начин на живот. Ако третирате въглехидрати, за да управлявате диабета, обсъдете начините, по които алкохолните напитки могат да повлияят на вашето здраве при Вашия лекар. Разбира се, премахването на въглехидратите не премахва ефекта на алкохола. Пийте отговорно и никога не шофирайте, след като пиете алкохол.

> Източник:

> USDA база данни за хранителната композиция. Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.