Как правилно да изпълнявате упражнението на стената

Най-лесното упражнение за огромна сила на квадрата

Упражнението на стената е истинска квадратна горелка. Това упражнение обикновено се използва за изграждане на изометрична сила и издръжливост в квадрицепс мускулната група , глуте и телета.

Стената заседание често се използва за постепенно изграждане на предсезонна сила крака за спускане ски, сред други дейности. Въпреки че упражнението изолира квадратите и може да ви помогне да останете закачени по-дълго без умора на четворката, стенните упражнения трябва да се използват в комбинация с други упражнения за укрепване на квадрат, като например ходене или някои основни plyometrics, ако ски подготовката е вашата цел.

Как да направим перфектна стена

Стената седи не е сложно упражнение, но много хора често го правят грешно. Знаете, че сте извършили правилно стената, ако оформите правилен ъгъл в бедрата и коленете си, гърбът ви е плосък до стената и петите ви са на земята. Трябва да можете да почувствате леко издърпване на квадратната област. Ето стъпките за извършване на перфектна стена:

  1. Започнете с гръб към стена (или използвайте топка за упражнения, ако имате такава) с ширината на краката си и около два фута от стената.
  2. Бавно плъзнете гърба си по стената, докато бедрата ви са успоредни на земята.
  3. Коригирайте краката си, ако имате нужда, така че коленете да са точно над глезените (а не над пръстите на краката).
  4. Дръжте гърба си срещу стената.
  5. Задръжте позицията за 20 до 60 секунди, оставете 30 секунди и повторете упражнението три пъти.
  6. Увеличете времето за задържане с пет секунди, като увеличите силата си.
  1. Може да усетите чувство на парене в квадрата, но ако имате болка в коляното или колената, спрете упражнението.

Модифициран стенен сет

Тъй като стенната седалка е напреднало упражнение, може да се наложи да промените позицията си или продължителността на задържането си няколко пъти, когато опитате това упражнение, за да го завършите.

Модификацията е добре, тъй като тя все още ще ви помогне да изградите силата си, докато работите, за да можете да завършите редовното стененце.