Стомашен балон за отслабване

Стойности на стомашния балон, странични ефекти и възможни резултати

Гъстният балон е нехирургична опция за отслабване за възрастни пациенти със затлъстяване, които не могат да отслабват с традиционни методи. По време на кратка, минимално инвазивна процедура, в стомаха се поставя надуваем балон за отслабване. Балонът остава на място в продължение на шест месеца, за да помогне на пациента да се чувства пълен, да яде по-малко и да отслабва. Пациентите могат да избират от стомашните балони ReShape или Orbera или Obalon, одобрени от FDA за отслабване.

Защо да го опитам?

Ако сте се борили с теглото си и сте се опитали да използвате програми за диета и упражнения без успех, може да сте добър кандидат за стомашен балон. Устройството, наричано също балон за корема или балон за отслабване, е одобрен от FDA метод за отслабване, който може да ви помогне да отслабвате, без да се движите под ножа.

"Това не е хирургия, но все още получавате полза от загуба на тегло", казва д-р Джон Мортън, началник на Бариатричната и минимално инвазивна хирургия в университета в Станфорд. "Хората трябва да имат възможности", казва той. Д-р Рейчъл Л. Мур се съгласява. Д-р Мур е специалист по медицина в областта на затлъстяването, метаболитен хирург и основател на хирургия за загуба на тегло Bariatric Moore Metabolics в Ню Орлиънс, Луизиана. "Това е процедура, която можем да предложим, която пада между лекарството и хирургичната процедура", казва тя.

Пациентите също харесват, че стомашният балон е временен и обратим.

Стомахът балон остава на мястото си в продължение на шест месеца и може да бъде отстранен по-рано, ако се развият усложнения или имат втори мисли. "Хората могат да научат уменията за начин на живот, от които се нуждаят за загуба на тегло през последните шест месеца, в които се намира балонът", казва д-р Мортън.

Има три различни стомашни балонни системи на разположение на пациентите и всяко устройство е част от цялостна програма, която включва диета, упражнения и консултиране.

ReShape стомашен балон

ReShape Integrated Dual Balloon е едно от двете устройства на разположение на пациенти, които искат да опитат нехирургична система за отслабване.

Как работи ReShape Dual Balloon? Тази одобрена от FDA система за отслабване се състои от два свързани балона, които се поставят в стомаха ви. По време на процедурата за вмъкване вие ​​сте леко успокоявани както за комфорт, така и за безопасност. Лекарят вмъква ендоскоп през устата ви и използва тънкото, тръбно устройство, за да постави внимателно изхвърлените балони в стомаха ви. След като балоните са на мястото си, те се пълнят със солен разтвор (солена вода) и синьо боядисване. Процедурата отнема около двадесет минути.

Преструктурирайте балоните, които остават на място в продължение на шест месеца, заемайки място в корема и ви помага да се чувствате пълноценни, за да ядете по-малко. През това време получавате и консултиране за подобряване на диетата и навиците си за упражнения. Ако балоните се счупят, синьото багрило се появява в урината ви. След шест месеца отново се използва ендоскоп за отстраняване на балоните от стомаха ви. Консултирането продължава още шест месеца, след като устройството бъде премахнато, за да ви помогне да продължите напред в пътуването си с цел намаляване на теглото, да достигнете целта си и / или да поддържате загуба на тегло .

Кой може да получи ReShape? Това устройство за отслабване за стомашни балони е одобрено от FDA за пациенти с индекс на телесна маса от 30-40 кг / м2 и които имат състояние, свързано с теглото. Диабетът, високото кръвно налягане или високият холестерол са условия, които често са свързани с теглото. Пациентите трябва също да са готови да се ангажират с пълна програма за отслабване, която включва диета, упражнения и консултиране.

Кой не трябва да получи ReShape? Ако сте имали бариатрична хирургия в миналото, тогава ReShape не е за вас. Има и други медицински състояния, които Вашият лекар ще провери, за които може да елиминирате ReShape като опция за Вас.

Пациентите с гастроинтестинално възпалително заболяване, стомашно-чревно кървене или хиатална херния, например, не трябва да използват ReShape. Устройството също не е одобрено за бременни или кърмещи майки.

ReShape нежелани реакции: Преди процедурата лекарят ще ви обясни, че има някои рискове, свързани със седацията. Нежеланите реакции, свързани с балона, включват улцерация, перфорация, коремна болка, гадене, повръщане, подуване на корема, оригване, киселини, дехидратация и възпалено гърло. Ако симптомите станат тежки, коремният балон може да бъде премахнат. Вашият лекар за загуба на тегло може да обясни пълния списък на нежеланите реакции и рискове по време на Вашата консултация преди процедурата.

Промяна на резултатите от балони: По време на 6-месечно клинично проучване, включващо 326 пациенти, тези, които са употребявали Reshape, са загубили повече тегло с устройството заедно с контролирана диета и физическа активност, отколкото пациентите, които са участвали само в надзиравана диета и упражнения. След като устройството е в сила в продължение на шест месеца, пациентите с ReShape са загубили средно 14,3 паунда в сравнение с диетата и групата за упражнения, които са загубили средно 7,2 килограма. След допълнителни шест месеца (след като устройството беше отстранено в продължение на 6 месеца), пациентите с ReShape поддържаха средна загуба на тегло от 9,9 килограма.

Остър балон на Орбера

Управляваната система за отслабване на Orbera се предлага в други страни в продължение на няколко години, но е одобрена от FDA в САЩ през 2015 г. по същото време, когато се използва ReShape Dual Balloon System.

Как функционира стомашно-чревният балон на Orbera? Ако изберете Orbera, ще преминете през подобен нехирургичен (ендоскопски) процес на вмъкване като ReShape balloon. Но Орбера е единична стомашна балонна система. След като се постави мек, траен балон за отслабване, той се пълни със солен разтвор, така че да стане около размера на грейпфрут. Балансът на корема заема около една трета от стомаха ви. Устройството остава в сила в продължение на шест месеца, докато участвате в пълна програма за хранене, упражнения и консултиране. След шест месеца устройството се отстранява и продължавате да консултирате още шест месеца, за да продължите пътуването си с загуба на тегло.

Кой може да получи Орбера ? Тази единична балонна система е одобрена от FDA за пациенти с индекс на телесна маса (BMI) от 30-40 кг / м2 и които са пробвали други методи за отслабване без успех. Ако изберете Орбера, трябва да сте готови да се ангажирате с медицински надзор диета и програма за упражнения за подобряване на здравето и загуба на тегло.

Кой не трябва да получи Орбера? Някои пациенти не трябва да използват Orbera и Вашият лекар може да ви каже, ако сте един от тях . Ако сте бременна, планирате да забременеете в рамките на шест месеца или кърмите, тогава не трябва да приемате Orbera. Освен това, ако сте имали предишна бариатрична операция или ако имате определени медицински състояния, включително възпалително заболяване на стомашно-чревния тракт, хиатална херния или състояние на кръвоизлив в горната част на стомашно-чревния тракт, може да не сте кандидат за Орбера.

Орбера нежелани реакции. Вашият лекар ще обясни, че има известни рискове, свързани с леко успокояване и ендоскопия. Усложненията с устройството на Orbera могат да включват блокиране на червата от балона, стомашен дискомфорт, гадене, повръщане, болка в корема или гърба или киселинен рефлукс. Вашият лекар за загуба на тегло може да обясни пълния списък на нежеланите реакции по време на консултацията преди процедурата.

Резултати от балон на Орбера: В 9-месечно клинично проучване, включващо 255 пациенти, пациентите, които използват Orbera, загубиха повече тегло от пациентите, които са използвали програма за промяна на поведението. След като Orbera е на място в продължение на шест месеца, пациентите с устройството са загубили 21,8 паунда в сравнение с групата за промяна на поведението, която е загубила средно 7 килограма. При 9-месечно проследяване (три месеца след изваждането на устройството), пациентите, които са използвали Orbera, поддържат средна загуба на тегло от малко над 19 килограма. Пациентите, които са използвали само диета и упражнения, са поддържали загуба на тегло от средно 7 килограма.

Огнен стомашен балон

Балонната система Obalon е най-новият продукт на разположение на пациентите. Obalon е поглъщаща система с три балона, която е получила одобрение от FDA през 2016 г. Галационните балони на Obalon са изпълнени с въздух, а не с течност.

Как действа стомашно-чревният балон на Obalon? Пациентите, които избират Obalon, поглъщат малка балонна капсула. Капсулата е прикрепена към тънък катетър, който се използва за надуване на въздуха с балон. До три балона могат да се поставят постепенно в продължение на три месеца. Всеки надут балон заема приблизително една чаша обем в стомаха и е приблизително с размер на оранжево. С балоните на място, пациентите се чувстват пълни и са по-малко склонни да преяждат. По време и след периода на лечение, пациентите получават консултации, за да им помогнат да научат здравословно хранене и навици за упражнения. В края на лечението, балоните се дефлират и се отстраняват с ендоскопска процедура.

Кой може да получи Obalon ? Тази единична балонна система е одобрена от FDA за пациенти с индекс на телесна маса (BMI) от 30-40 кг / м2 и които са пробвали други методи за отслабване без успех. Както wityh други стомашни балон системи, трябва да бъдат готови да се ангажират с медицински надзиравани диета и упражняване програма за подобряване на здравето и загуба на тегло.

Кой не трябва да получи Огалон? Някои пациенти не трябва да използват Orbera и Вашият лекар може да ви каже, ако сте един от тях . Администрацията по храните и лекарствата също така включва списък на пациентите, които не трябва да използват устройството. Списъкът включва хора, които имат нарушения, които могат да повлияят на гълтането, тези, които са имали предишни операции, които са довели до стесняване на стомашно-чревния тракт и тези, които приемат лекарства, които могат да раздразнят стомашно-чревния тракт, включително НСПВС или аспирин.

Obalon нежелани реакции. Пациентите, избрали Obalon, могат да получат коремна болка или гадене. По-редките нежелани реакции включват повръщане, нарушено храносмилане, подуване на корема, диария, стомашно дразнене или кървене, езофагеално кървене или абразия, запек или затруднения при сън. Вашият лекар за загуба на тегло може да обясни пълния списък на нежеланите реакции по време на консултацията преди процедурата.

Резултати от балон на Obalon: Клинично проучване, включващо над 400 пациенти, показва, че тези, които са използвали Obalon заедно с диета и упражнения, губят повече тегло от тези, които са получили само диета и упражнения. Пациентите, които са получили системата Obalon Balloon, са загубили средно 14,4 паунда или 6,6% от общото си телесно тегло, докато пациентите, които са получили само диета и упражнения, губят средно 7,4 лири или 3,42% от общото си телесно тегло.

Точно ли е за мен?

И така, откъде знаеш кой стомашен балон да избереш? Ако сте в процес на намиране на лекар за загуба на тегло , може да откриете, че много бариатрични специалисти вече са избрали да предоставят едно устройство над другото.

Obalon е най-новото устройство, което ще се появи на пазара. Д-р Шелби Съливан, директор на гастроентерологичната бариера и метаболитна програма в Университета на Колорадо, участва в клиничните изпитвания на системата Obalon. Тя посочва, че основното предимство на въздушните балони е теглото на продукта. Тя казва, че устройство с по-лека тежест води до по-малко гадене и дискомфорт за пациентите. В съобщение тя обяснява, че пациентите често се нуждаят от малко или никакво време за възстановяване след поставянето на балона, като добавят, че това е "противоположно на други одобрени понастоящем вътрешностомашни балонни устройства, при които повечето пациенти не могат веднага да се върнат към нормални дейности".

Д-р Мур, която осигурява на стомаха си стомашно-чревния балон на "Орбера", казва, че е избрала системата с един балон, защото има опит в безопасността и ефективността в други страни. Тя посочва, че въпреки че устройството е ново в САЩ, то е широко използвано и много популярно в други страни, включително Бразилия, Италия и Испания.

Д-р Мортън предоставя на пациентите си ReShape. Той казва, че използва ReShape, защото когато използвате два балона, можете да избегнете усложненията, които биха могли да възникнат, ако се изпари един балон. И тъй като Reshape е по-голям и заема повече от стомаха, той казва, че е забелязал по-малко движение на балона и по-малко гадене при пациентите си.

Д-р Трейс Кери предлага както Obera, така и ReShape в центъра за отслабване. Д-р Кери е сертифициран от борда общ хирург и медицински директор на Центровете за отслабване на метаболизма в Синсинати, щата Охайо. Той е първият хирург в Охайо, за да предостави на Орбера и на ReShape стомашни балони. Той казва, че когато пациентите му го попитат кой балон да избере, той им казва, че резултатите от тях ще зависят повече от усилията им, отколкото от марката, която избират.

"Преструктурирането е малко по-скъпо", казва той. Но той е открил в практиката си, че има малко по-малко усложнения при системата с две балони. "Но Орбера", казва той, "е показала леко по-голяма загуба на тегло в клиничните проучвания."

Той добавя, че и двата стомашни балона могат да осигурят полза. И д-р Мортън се съгласява. "" Всяка намеса е по-добра от никоя ", казва д-р Мортън. Но всеки от лекарите потвърждава, че балонът не е магическо решение за отслабване. Ако искате да отслабнете с балона, трябва да сте готови да се ангажирате с дългосрочни промени в начина на живот.

Стойност на стомашния балон

Цената на стоманения балон ще варира в зависимост от местоположението ви, от Вашия лекар и от избраното от вас устройство. Общата цена на стомашния балон може да варира от $ 6,500 до $ 10,000. Много клиники предлагат услугата за около 7 500 долара.

Общите разходи за стомашната балонна система трябва да включват устройството, поставянето, отстраняването, консултирането по време на шестмесечния етап на балона и консултиране в продължение на шест месеца след отстраняването.

Гастният балон в момента не е покрит от застраховка в Съединените щати, но и трите интервюирани лекари заявиха, че се надяват, че в крайна сметка ще бъде осигурено покритие. Междувременно пациентите могат да използват здравно спестовна сметка или услуги по предоставяне на здравно обслужване (медицински заеми) за покриване на разходите по процедурата.

Имайте предвид, че трябва да вземете предвид повече от разходите, когато изберете стомашен балон и лекар, за да поставите устройството. Експертите препоръчват винаги да търсите сертифициран лекар на борда с опит в поставянето на устройството. Ако вашият лекар е част от цялостен център за отслабване, ще имате достъп до лице в лице консултиране, което може да ви помогне да сте на път. И разбира се, тъй като безопасността винаги е важна, потърсете съоръжение, което е акредитирано чрез национална агенция като Асоциацията по акредитация за амбулаторно здравеопазване (AAAHC) или Американската асоциация за акредитация на амбулаторни хирургични съоръжения (AAAASF).

Източници:

Медицински устройства. Американската администрация по храните и лекарствата. ReShape Интегрирана двойна балонна система - P140012 Достъп: 6 април, 2016 г. http://www.fda.gov/MedicalDevices/Продукти и медицинскипроцедури/Дейдърфове и сертификати/Резултати за одобрение / RecoveryDevices/ucm456293.htm

Медицински устройства. Американската администрация по храните и лекарствата. ORBERA ™ Intragastric Balloon System - P140008 Достъп: 6 април 2016 г. http://www.fda.gov/MedicalDevices/Продукти и МедицинскиПроцедури/ДейдърсКомплектиВиКолекции /НаскороПрепоръчаниОбовки/ucm457416.htm

Orbera. Аполо Ендохирургия. Достъп: 6 април 2016 г. https://www.orbera.com/

Променям. ReShape Medical. Достъп: 6 април 2016 г. https://reshapeready.com/