Как да получите вашите деца в сила тренировка

Трябва ли децата да повдигат тежести? Ако е така, колко и колко често? Това е въпрос, който много родители биха могли да питат, когато децата им влизат в организирания спорт. Повечето деца, които играят спортове, не се нуждаят от официално обучение, но ако се стигне до тях, има някои насоки, които да им помогнат да се издигнат безопасно и да намалят нараняванията или прекалената употреба.

Основните здравни организации, включително Американския колеж по спортна медицина (ACSM), Американската академия по педиатрия (ААП) и Националната асоциация по сила и кондиция (NSCA) подкрепят участието на децата в подходящо проектирани и компетентно контролирани програми за силови тренировки.

Някои от възможните ползи от вдигането на тежести за деца включват увеличаване на мускулната сила и издръжливост, което спомага за поддържането на подходящ състав на тялото и спортните постижения.

При разработването на програми за силови тренировки за деца е важно да запомните, че децата не са само мини-възрастни. Те са анатомично, физиологично и психологически много различни и имат уникални потребности. Насоките за обучение на възрастни и философията за обучение не трябва да се използват за деца. Въпреки че всеки, който вдига тежести, трябва да разбере рисковете и предимствата на силовото обучение, от едно малко дете не трябва да се очаква да разбере тънкостите на мускулното действие. Възрастните трябва да се стремят да помогнат на децата да се радват на фитнес живот и да ги научат как да се тренират безопасно и да избягват наранявания от прекомерна употреба . Преди всичко, осигурете стимулираща програма, която се развива при децата, като се има предвид положителното отношение към здравословното обучение и здравословния начин на живот.

Най-общо казано, ако 7- и 8-годишните деца са готови за участие в организирани спортове или дейности (напр. Бейзбол или гимнастика), те са готови за някакъв вид тренировка за сила.

Насоки за обучение на силите за деца