Подъл трикове, за да увеличи здравето на татко

Помогнете на татко да яде правилно, да се упражнява и да живее добре

Имате ли някакви затруднения в приспособяването на баща ви и здравословен начин на живот? Искате ли да го накарате да се упражнява и да яде по-питателна диета ? Или може би се опитвате да насърчите татко да спре да пуши или да намали пиенето си? Намаляването на човека в живота ви, за да смени ритъма му, вероятно няма да работи. Но има скрити начини да го накараме да приеме няколко здравословни навика.

Какво мотивира мъжете да получат здравословно?

Мъжете и жените са малко по-различни, когато става дума за здравословна мотивация. Докато има разлика между двата пола, мъжете са по-малко склонни да бъдат мотивирани от външни фактори като телесно тегло, телесно тегло, външен вид и размер на дрехите. И някои изследвания показват, че когато мъжете са мотивирани от тези фактори, тяхното посвещение на здравословни навици е по-вероятно да бъде спорадично.

И така, как да получите човек, който да започне - и да се придържа към - уелнес програма? Проучванията показват, че ако се ангажирате със своята конкурентна страна, е по-вероятно да успеете. Например, ако искате да накарате татко да увеличи ежедневната си физическа активност, да го помолите да упражнява, може да не работи. Но ако го поканите да участва в спорта, той може да прояви повече интерес.

В едно проучване на млади възрастни, изследователи установиха, че някои аспекти на спортното участие, като например конкуренция, принадлежност, удоволствие и предизвикателство, вероятно ще привлекат човек, който има интерес да стане по-активен.

Авторите на изследването твърдят, че мъжете често са мотивирани от ефективността и факторите, свързани с егото, като вълнението на конкуренцията и социалното признание.

Самооценката и независимостта са също важни. Както мъжете, така и жените са по-склонни да се придържат към програмата, когато се чувстват компетентни и успешни , но мъжете вероятно ще търсят възможности, където да демонстрират майсторство и компетентност.

Какво не работи, когато се опитвате да мотивирате баща си, за да сте здрави? Негативност и заклеймяване на върха на списъка с не-нос. Проучванията, публикувани в " Рецензии за храненето", показват, че съобщенията за здравето и уелзото, основаващи се на страх, са по-малко вероятно да работят, отколкото посланията, които са "ориентирани към печалбата". Авторите на изследването посочват, че е важно да знаете вашата аудитория, защото отговорът на всяко лице на посланието е уникален, но като цяло те са установили, че даването на удар с положителна положителна полза е по-добре, отколкото забележка, основаваща се на страх.

7 подъл начини за подобряване на здравето на татко

Готови ли сте да съберете баща си, за да сте здрави? Използвайте някоя от тези идеи, за да накарате баща си да се ожени и да остане добре. Можете дори да съберете братята и сестрите си, за да измислите свои собствени идеи:

Независимо от начина, по който решите да вдъхновите баща си, за да станете здрави, не забравяйте, че участието ви вероятно означава много за него. Опитайте се да изберете дейности, които можете да направите заедно, за да изградите здрави, здрави взаимоотношения, докато популяризирате здравето и уелнес в семейството.

> Източници:

> Chiaki Ura, Tsutomu Taga и др Факторите, които влияят върху мотивацията за започване на тренировки сред възрастните хора в градска среда. Японски журнал на гериатрията . Октомври 2011 г.

> Каудуел КМ, Кийтли ДА. Ефектът на нагласите на мъжете по отношение на тялото и мотивацията за участие в гимнастика. Вестник на сила и кондициониране септември 2016 година

> Кравиц Л. Какво мотивира хората да се упражняват? www.ideafit.com.

> Teixeira PJ, Silva MN, Mata J, Palmeira AL, Markland D. Мотивация, самоопределение и дългосрочен контрол на теглото. Международният журнал за поведенческа храна и физическа активност . 2012; 9: 22. Дой: 10.1186 / 1479-5868-9-22.