Фъстъчено масло за отслабване

PB Диета Съвети, за да ви помогнем Slim Down

Вие сте фъстъчено масло? Ако се опитвате да отслабнете, може да имате късмет. Някои експерти и изследователи препоръчват фъстъчено масло за отслабване. Но ако искате диетата си с фъстъчено масло да бъде успешна, трябва да следвате няколко интелигентни правила.

Фъстъчено масло и отслабване

Докато фъстъчено масло има ползи за здравето , много dieters избягват да се хранят популярното разпространение поради калориите и мазнините, както и подсладителите добавени към някои марки.

Ето защо тя не е включена в различни диети за отслабване. Фъстъчено масло обикновено има 190 калории в 2-супена лъжица сервиране, с 144 калории от мазнини.

Въпреки това, изследванията показват, че закуска на фъстъчено масло може да бъде ефективен начин за контрол на глада без наддаване на тегло. Защо работи? Тъй като фъстъченото масло осигурява усещане за ситост или пълнота. Освен това, проучване установило, че жените, които са включили повече ядки в своята диета, е установено, че е по-малко вероятно да наддават на тегло за период от осем години.

Когато се опитвате да отслабнете, гледайте как приемате мазнините. Но да се третирате с фъстъчено масло в диетата си може действително да ограничи апетита и да предотврати преяждане. И какво ще стане, когато спрете преяждането? Отслабвам!

Фъстъчено масло

Проучване на университета "Пурду" показа, че субекти, които са се хранили с фъстъци и фъстъчено масло, са успели да настроят диетата си, така че те да не наддават на тегло, когато консумират тези храни с по-високи калории.

Изследването дава надежда на хора, които обичат ядките и не искат да ги изгонят от диетата си.

Изследователите установяват, че фъстъците и фъстъченото масло произвеждат повече хранене и чувство за пълнота в продължение на няколко часа след хранене. За сравнение, когато участниците ядоха други закуски като ориз, гладът се върна в рамките на половин час.

Изследването също така подкрепя предишни дългосрочни и краткосрочни проучвания, които показват, че редовната консумация на фъстъци не води до увеличаване на теглото.

Здравословни мазнини за здраво сърце

Изследванията на Purdue и други проучвания ви предлагат да се възползвате от положителните промени в вида на мазнините, които ядете, когато ядете ядки и фъстъчено масло с умереност. Участниците в проучването, които ядат фъстъчено масло, намаляват приема на наситени мазнини и увеличават приема на мононенаситени и полиненаситени мазнини . Мононенаситените мазнини повишават нивата на "добрия" холестерол, без да повишават общия холестерол в кръвта. Това и други фактори може да са причина, поради която консумацията на ядки е свързана с по-нисък риск от метаболитен синдром и сърдечно заболяване.

Как да ядете фъстъци и фъстъчено масло в диетата си

Как може да увеличите фъстъчено масло в диетата си и все още да поддържате калорийния дефицит, необходим за отслабване ? Ключът е да се яде фъстъчено масло с умереност. Една порция фъстъчено масло е само две супени лъжици. Можете да ядете фъстъчено масло на една порция пълнозърнест хляб или с плодове или зеленчуци. Фъстъкът институт дори предлага, че можете да поръсете препечени фъстъци на вашата салата вместо крутони.

Ето някои други идеи за фъстъци:

Премахване на добавената мазнина и захарта с натурално фъстъчено масло

Друга тактика е да се премахнат добавените мазнини и захари, като се закупят или се приготвят неподправени фъстъчено масло. Погледнете в секцията за насипни храни на вашия пазар за фъстъци и наливна мелница, за да направите своето собствено фъстъчено масло в магазина. След това можете да настроите аромата у дома, като добавите малко сол или подсладител, ако желаете. Ще откриете, че естественото фъстъчено масло се смесва по-добре в глазурите и работи добре и като натопи.

Словото от

Има безброй начини да се яде фъстъчено масло за отслабване. Само не забравяйте да контролирате размера на порциите си, така че да можете да се насладите на фъстъци и да поддържате диетата си на път.

> Източници:

> Bes-Rastrollo M, Wedick NM, Martinez-Gonzalez MA, Li TY, Sampson L, Hu FB. Проспективно проучване на консумацията на ядки, дългосрочна промяна на теглото и риск от затлъстяване при жените. Американски вестник за клинично хранене . 2009; 89 (6): 1913-1919. Дой: 10.3945 / ajcn.2008.27276.

> Flores-Mateo G, Rojas-Rueda D, Басора J, Ros E, Salas-Salvado J. Приемане на мазнини и мазнини: мета-анализ на клиничните изпитвания. Американски вестник за клинично хранене . 2013; 97 (6): 1346-1355. Дой: 10.3945 / ajcn.111.031484.

> Luo C, Zhang Y, Ding Y, et al. Консумация на ядки и риск от диабет тип 2, сърдечно-съдови заболявания и смъртност от всякакви причини: системен преглед и мета-анализ. Американски вестник за клинично хранене . 2014; 100 (1): 256-269. Дой: 10.3945 / ajcn.113.076109.

> Матес Р.Д., Крис-Етертън PM, Фостър ГД. Влияние на фъстъците и дървесните ядки върху телесното тегло и здравословно отслабване при възрастни. Американски вестник за клинично хранене. 2008; 138 (9); 17415-17455.

> Tan SY, Dhillon J, Mattes RD. Преглед на ефектите от ядките върху апетита, приема на храна, метаболизма и телесното тегло. Американски вестник за клинично хранене . 2014; 100 (Supplement_1). Дой: 10.3945 / ajcn.113.071456.