10 Неблагодарна ходене на грешки, за да се избегне

Научете как да ходите по неблагодарна

Тренировката на бягащата пътечка е чудесен начин да получите кардио тренировка. За да се възползвате максимално от ходенето на неблагодарна , избягвайте тези често срещани грешки. Подходящата форма на ходене и позата са важни за предотвратяване на болка и напрежение, както и за по-гладко и по-бързо ходене.

1 - Как да стигнем до неблагодарна

микроген / Е + / Гети изображения

Първата грешка е да се качвате на бягаща пътечка, докато коланът се движи с пълна скорост.

 1. Започнете да стоите с един крак от всяка страна на бягащата пътечка.
 2. Закопчайте предпазния ограничител върху тялото си, за да спрете неблагодарна, ако се сблъскате.
 3. Поставете ключа за аварийно спиране.
 4. Стартирайте бягащата пътечка с ниска скорост.
 5. Следете скоростта и внимателно влезте върху движещия се протектор.
 6. Увеличете плавно скоростта, след като сте се качили на борда.

Това може да изглежда като ненужен съвет, но много от ползвателите на фитнес са ранени, когато коланът започне неочаквано да се движи с висока скорост.

Друг въпрос, свързан с безопасността на бебето, е това, че децата играят рани и ръце, когато играят в задната част на бягащата пътечка, където лентата на протектора преминава над ролките. Дръжте децата далеч от движеща се бягаща пътечка.

2 - Не задържайте перилата или конзолата

Не дърпайте на релсите на бягащата пътека. Герои изображения / Гети изображения

Когато първо използвате бягаща пътечка, може да искате да сте сигурни, че ще държите на перилата за стабилност. Но това не е естествен начин да ходите или да бягате. Задържането на перилата не ви позволява да се движите естествено с движение на ръката или да постигнете добра крачка. Също така няма да ви позволи да използвате добра стойка за ходене .

Научете се да пуснете перилата , дори ако това означава ходене или бягане по-бавно за няколко сесии. Вие ще получите по-добра тренировка с по-бавно темпо, без да се държите, отколкото бихте направили с по-бързо темпо.

Ако имате сериозен проблем с уврежданията или салдото, трябва да продължите да използвате перилата. Но се консултирайте с треньор или физически терапевт за съвет как да постигнете добра стойка за ходене дори ако трябва да използвате перилата.

3 - Избягвайте да се хващате за раменете и да гледате надолу

fStop Изображения / Гети изображения

Ако сте настръхнали раменете си и гледате надолу, за да четете или гледате видео на конзолата за неблагодарна, подсилвате лоши навици за ходене.

Добрата стойка за ходене е с главата нагоре и очите напред. Ако се нуждаете от развлечения, когато сте на неблагодарна, поставете вашето видео или четене на материала, така че гледате направо напред, а не надолу или нагоре.

Във фитнес залата често ще видите пълен набор от извити гръбчета на неблагодарна. Тази лоша поза може да доведе до болки в гърба, болки в шията и болки в рамото. Това не ви позволява да вземете пълни, пълни вдишвания. Той също така подсилва лошата стойка, която много хора имат от часовете пред компютъра или телевизора. Вашето време на бягащата пътечка трябва да се изразходва за изграждане на добри навици за поза, без да допринасяте за щетите, които вече сте направили през останалата част от деня.

На всеки няколко минути през цялата си тренировка, дайте раменете си назад, за да проверите дали не ги удряте.

4 - Избягвайте наклон напред

Бягаща пътека за бягане. Предпазител / Гети изображения

Правилната позиция на ходене е изправена, без да се навежда напред или назад.

 1. За да влезете в правилната позиция на ходенето, отделете малко време, преди да влезете в неблагодарна.
 2. Изсмучете червата си и пъхнете в задника, като наклонете леко таза си напред.
 3. Сега се преструвайте, че имате низ, прикрепен към върха на главата си. Издърпайте го нагоре, така че горната част на тялото ви да се повдига направо от бедрата.
 4. Обърнете раменете си назад, за да знаете, че не са изгърбени.
 5. Когато се почувствате добре, направете здрава поза, влезте в неблагодарна и ходете.
 6. Напомнете си, докато ходите, за да запазите тази изправена поза. Всеки път, когато промените темпото или наклона, проверете позата си отново.

5 - Избягвайте претоварване

Претоварване на неблагодарна. Елиза-Сноу / Е + / Гети изображения

Когато претрупвате , предната ви пета удря земята далеч пред тялото ви. Много хора правят това в опит да вървят по-бързо.

Добрата, бърза крачка напред е точно обратното. Предната ви пета удари близо до тялото ви, докато задният ви крак остава на земята по-дълго, за да ви даде мощен натиск. Това отдръпване на гърба е това, което ще даде на вашето ходене по-голяма скорост и мощност, и ще изработи мускулите ви по-добре да горят калории.

Първо, може да се наложи да съкратите крачка и просто да направите по-кратки стъпки. След това започнете да се съсредоточавате върху усещането на задния си крак и постигането на добро преместване с него на всяка стъпка. Обърнете внимание на това за няколко минути всяка сесия на неблагодарна, докато тя стане по-позната. Скоро ще ходите по-бързо и по-лесно.

Можете да попаднат в надвисналия навик, като ходите с приятели, които са по-високи и имат по-дълга крачка. Можете да си припомните, че силата е в задната част на крака и да удължите крачка в гърба, а не отпред.

6 - Използвайте активно краката си

Добра стъпка по неблагодарна. Фотоаlto / Але Вентура / PhotoAlto Агенция RF Колекции / Getty

Краката ви са само за пътуването? Дали те просто палят с всяка стъпка и се влачат заедно?

Правилният начин да се направи крачка напред е да се удари с петата в предната част, а останалата част от предното стъпало леко от земята, след което да се движи през стъпалото от петата до петите. Докато върхът на пръста ви е на земята, вие сте в средата на следващата стъпка, а предният крак е задният крак и е готов за палеца, за да ви даде добър тласък в следващата стъпка.

Тази пета удар-преобръщане-бутане с пръст е възможно само ако обувките ви са гъвкави. Ако носите твърди "ходещи" обувки, които са подходящи само за заставане, може да не успеете да преминете през стъпка от петата до петите. Вместо това, твърдата обувка принуждава крака ви да падне. Твоето тяло може да се е отказало дори да се опитва и крачката ви е по-скоро като плосък ходещ поход.

За да го коригирате, отделете няколко минути по време на пешеходна сесия, за да помислите какво правят краката ви. Удряте ли с петата и въртите стъпалото? Задният ви крак ли е?

Има две неща, на които да се съсредоточим, за да го променим.

 1. Мислете, че вашето предно стъпало показва, че е единствено пред някой, който е изправен пред вас.
 2. Съсредоточете се върху това, че задържате задната част на земята по-дълго и давате силен тласък.

Ако това е невъзможно в настоящите ви обувки, е време да си купите по-добри, гъвкави обувки за ходене / бягане .

7 - Използвайте оръжието си

Без движение на ръката на бягащата пътечка. Дарил Leniuk / DigitalVision / Гети изображения

Какво правите с ръцете си, ако не държите на перилата? Ръцете ви са ключът към голяма тренировка за ходене. С правилното движение на ръката можете да отидете по-бързо и да изгорите повече калории. Можете да помогнете за коригирането на някои от проблемите с раменете и шията, които може да се развивате, седнали пред компютъра или телевизора цял ден.

 1. Наведете ръцете си на 90 градуса и ги държите близо до тялото си.
 2. Отпуснете рамената си - това е важно, искате раменете ви да бъдат отпуснати.
 3. Сега опитайте малко движение choo-choo влак, напред и назад.
 4. Ръцете ви се движат противоположно на всеки крак, с една ръка напред, когато срещуположният крак е напред, а другият е обратно.
 5. Концентрирайте се върху запазването на повече от движението на ръцете в задната част на тялото си, както се приближавате към портфейла в задния ви джоб.
 6. Когато ръцете ви се изправят, поддържайте този удар назад доста кратък. Забравете всякакви "бързи обиколки", които сте виждали с хора, които хвърлят ръце от едната страна на другата или нагоре пред лицето ви.
 7. Ръцете ви могат да се появяват диагонално, но не трябва да преминават през средата.
 8. Ръцете ви не трябва да се изкачват покрай зърната ви.

Тайната е, че краката ви се движат само толкова бързо, колкото ръцете ви правят. За да ускорите краката си, първо ускорете движението на ръката си и те ще последват.

8 - Научете функциите си за бягаща пътека

Беседка Конзола. Маури Филипс / Getty Images Entertainment ©

Има две неща, които трябва да знаете за всяка неблагодарна, която ще използвате - как да я включите и как да я изключите. Но ако това е вашата домашна бягаща пътечка или тази, която често използвате във фитнеса, отделете няколко минути, за да се запознаете с неговите функции, за да можете да извлечете максимума от това.

9 - Не прекалявай бързо

Спенсър Плат / Новини от Гети Имидж

Отидете само толкова бързо, колкото можете да отидете и все още поддържате добра стойка и форма на ходене. Ако усетите, че сте претрупани, наклонявате се напред или сте се хвърлили по раменете, а след това върнете скоростта, докато сте на скорост, където можете да вървите правилно.

Защо не опитате да стартирате? Ако смятате, че не се подлагате на добра тренировка, която ходи на бягащата пътечка, но ходенето ви е лошо при по-високи скорости, добавете интервали от време на тренировка. Изпълнението ще ви даде допълнителни изблици на по-висок сърдечен ритъм и промяна във формата ви.

Текуща интервали тренировка тренировка

 1. Загрява се с леко темпо за 3 до 5 минути.
 2. Увеличете скоростта на ходене до скоростта, с която се движите бързо, но все пак можете да поддържате подходяща ходеща форма.
 3. Сега започнете джогинг и увеличете скоростта, за да съответства на темпото на джогинг.
 4. Джог за 1 до 3 минути.
 5. Върнете се в бързото ходене за 3 до 5 минути.
 6. Джог за 1 до 3 минути.
 7. Повтаряйте до края на тренировката и завършете с 3 до 5 минути с лесен ход, за да се охладите.

10 - Предизвикайте себе си

Bounce / Cultura / Гети изображения

Ако установите, че се качвате на бягаща пътечка всеки ден и правите същата стара тренировка, вероятно не подобрявате годността си колкото е възможно повече. Тялото ви е напълно адаптирано към обичайната си тренировка и няма да се промени, освен ако нямате причина да го промените.

За да постигнете по-голяма годност, тренировките ви трябва да варират според интензитета, продължителността, честотата и / или начина на упражняване.

Можете да използвате седмичен тренировъчен план за тренировка за отслабване, който променя тези фактори.