Как пешеходците могат да започнат да текат

Добавете интервали за изпълнение към Вашите ходене

Ако сте предимно разходка, можете да се възползвате от добавяне на някои джогинг или тичане към вашата тренировъчна програма. Не е нужно да спирате ходенето, но има добри причини да добавите към вашите тренировки:

Подготовка за джогинг

Ако вече сте оборудвани с фитнес ходене, няма да ви трябват много повече за преминаване към бягане. Но ако сте били просто случайни проходилка, може да се наложи да надстроите вашите съоръжения.

Ние сме построени за бягане

Когато започвате да подготвяте тялото си за джогинг, напомнете си, че тялото ви е трябвало да тича. Вашите предци трябваше да избягат. Децата тичат навсякъде, където могат. В началото може да се почувства неудобно и може да се уморите бързо, но се придържайте към него и ще се събудите вътрешния си бегач.

Улеснете в бягане с интервали за изпълнение / разходки

Треньорът Лора Гаррик, CPT предлага този план да започне да тече. Можете да го направите на неблагодарна, вътрешна или външна пътека. Алтернативно движение с ходене.

Дори и да сте свикнали да ходите, когато преминавате на бягане, можете да получите мехури, вътрешни бедра, които се изтриват от триене на кожата, болки в глезените или гънки .

Увеличете времето си на работа

Направете интервали за няколко седмици, а след това, ако се почувствате до него, опитайте с нестандартен ход за 15 минути. Задръжте го на първо време, докато не свикнете с продължителността. Добавете пет минути с всяка сесия, докато не достигнете времето, което обичайно отделяте за кардио.

Ако имате затруднения при непрекъснато движение, продължете да изпълнявате интервалите на движение / ходене, но увеличавайте времето на работа или скоростта на движение.

Тъй като непрекъснато увеличавате тренировката, вашите стави и мускули ще станат по-силни и ще могат да поддържат тичане.

Предотвратяване на наранявания при стартиране

Преди да започнете джогинг, първо се разходете пет минути, за да загреете мускулите и ставите. Винаги започвайте добре хидратирани и не забравяйте да пиете достатъчно, за да сте в крак с това, което губите поради потта. Протягането на вашите hamstrings и телета може да не предотврати наранявания, но може да ги намерите затегнати от бягането и може да се почувства добре.