Какво представлява диетата на South Beach?

Диетата на South Beach е план за хранене, разработен от д-р Артър Агатон, кардиолог, базиран в Южна Флорида. Диетата е разделена на три фази, през които диетите ядат постно белтъчини, богати на хранителни вещества въглехидрати и ненаситени мазнини. Програмата за упражнения също е ключова част от диетата на South Beach.

Какво е диетата на South Beach?

Диетата на South Beach е план за отслабване и здравословно хранене, който много хора са използвали успешно, за да отслабнат и да подобрят здравето си.

По отношение на диетата, намалявате приема на лоши въглехидрати , като печени продукти и безалкохолни напитки. Увеличавате количеството протеини , здравословните мазнини и добрите въглехидрати.

Диетата е разделена на три фази. Фаза 1 е най-строгата фаза и продължава само две седмици. По време на тази фаза, много dieters губят тегло бързо, защото приемането им на въглехидрати е силно ограничен. По време на фаза 2 диетите започват да добавят в здравословни, богати на хранителни вещества въглехидрати, а по време на фаза 3, диетолозите преминават към по-спокоен и жизнен план за здравословно хранене.

За да следвате правилно плана, използвате списъци с храни, които са изброени онлайн и във всяка от книгите на South Beach Diet. Тези списъци ви казват кои храни да избягвате и кои да включите във вашата храна. Можете лесно да създадете собствено меню, като използвате храни от тези списъци. Има и редица рецепти, включени в плана.

История на диетата в южния плаж

Създателят на диетата "South Beach" е д-р Артър Агатон, кардиолог, базиран в Маями, Флорида.

В средата на 90-те години д-р Агатон разработи програма за хранене, за да помогне на пациентите си да отслабнат. Диетата е била основата за първата му книга The South Beach Diet, която се превръща в най-продаван.

От публикуването на първата книга "The South Beach Diet" се стигна до много промени и много нови книги за South Beach Diet, продукти и онлайн програми станаха достъпни.

бе публикувана през 2008 г. и включва програма за тренировки "South Beach Diet".

Южен бряг срещу Аткинс

Диетата на South Beach често се сравнява с друга популярна диета, наречена " Аткинс" . Аткинс също е разработен от лекар и включва стил на хранене с ниски въглехидрати . Като дитер, който е опитал диетата на South Beach и диетата на Аткинс, мога да сравня стила на хранене и опита от диетата. Сравнението може да бъде полезно за вас, ако търсите диета.

Понякога диетата на South Beach се нарича по- детска или не толкова строга версия на Аткинс. Но Южен бряг всъщност е малко по-различен. Както Atkins, така и South Beach изискват да преминете през въвеждащ двуседмичен период. В Аткинс първият етап се нарича Индукция. В диетата на South Beach първата част се нарича Фаза 1.

Подобно на фазата на индукция на Аткинс, фаза 1 на South Beach е много стриктна. Храните, които можете да ядете, са доста ограничени. Но през последните две фази на South Beach можете да се отпуснете малко и да ядете повече въглехидрати и да се наслаждавате на удоволствия от време на време. Както Atkins, така и South Beach Diet включват програми за поддръжка за дългосрочно здраве и благополучие.

Ако опитате Диетата на South Beach?

Ако сте готови да промените начина си на хранене за цял живот, тогава Диета на South Beach може да е точно за вас.

Но ако търсите краткосрочна бърза корекция , няма да опитам тази диета. Вероятно ще загубите много тегло по време на Фаза 1 - най-тежката фаза на диетата. Но паундите вероятно няма да останат, освен ако не завършите на фаза 2 и след това фаза 3.

Ако обмисляте да се включите в The South Beach Diet, купете книгата или я вземете от местната библиотека. Прочетете за плана за хранене, сканирайте списъците с храни и оценете програмата за упражнения . Можете също така да проверите всички ориентири на South Beach Diet Guides . Ако мислите, че четете, за да промените хранителните си навици за цял живот, опитайте се да го направите.

Много диети са успешни по план и може да сте един от тях.