18-те най-добри документални филма, които да вдъхновят стила на живот

Филми, които ще ви мотивират да се подготвите

Не всеки ден физическият специалист ви кани да се отправите към дивана за доза фитнес вдъхновение, но понякога това е точно това, от което се нуждаете. Популярността на шоута като "Най-големият губещ" и " Дебел да се придържат към мазнините" доказва, че има нещо странно мотивиращо за гледането на други хора да постигат своите фитнес цели, докато преодоляват препятствията. Но не е нужно да настроите своя DVR да гледате ежеседмично представяне на любимата ви риалити шоу, за да се насладите на пълните ефекти - лесно достъпните фитнес документални филми са чудесен начин да се срещнете с такива постижения.

Така че, следващия път, когато времето ви държи встрани или просто не се чувствате достатъчно мотивирани, за да разбиете салата или да се отправите към салона, отидете напред и направете среща с дивана. Всеки от долупосочените документални филми практически гарантира, че ще раздвижи вътрешния ви огън, за да живее по-здравословен живот.

1 - вилици над ножове

Месоядците вземат под внимание! Вилките над ножовете могат да ви накарат да преосмислите навика си за бургери и пържени картофи. Този филм се впива в здравните предизвикателства, пред които са изправени сега САЩ, и дали консумирането на цялостна храна или растителна диета може да бъде лекарството, от което толкова много хора се нуждаят. Ако документалният филм ви вдъхновява за вашата козметика и хладилник, сайтът Forks Over Knives има много рецепти и съвети, които да ви помогнат да направите прехода.

2 - Гладни за промяна

Ако непрекъснато се чувствате объркани и разочаровани от диетата, не сте сами. Режисьорите зад Hungry For Change помагат за разкриването на тайните и измамните маркетингови стратегии, използвани от хранителната и здравната индустрия, за да ви купуват нови продукти в търсенето на уелнес. Добрата новина е, че знанието е власт. След като разберете как работят тези отрасли, можете да вземате по-добри решения за вашето здраве, без напълно да източвате банковата си сметка.

3 - по-големи по-бързо по-бързо

Този документален филм прави трудно поглед към употребата на лекарства за повишаване на ефективността в преследването, предполагате, че става все по-голям, по-силен и по-бърз. Филмовият и филмов субект, Крис Бел, оставя да зададете въпроса: "Заслужава ли си?" Надяваме се, че ще се съгласите, че отговорът е "не".

4 - Велосипеди срещу автомобили

Ако някога сте си помислили да започнете да пътувате с велосипед, за да подобрите здравето си, като същевременно намалите замърсяването на околната среда, е време да гледате велосипеди срещу автомобили. Този документален филм се вписва в това, което е необходимо, за да се направи пътуването с велосипеди безопасно начинание, предизвикателствата на активистите често се сблъскват и в крайна сметка многобройните предимства на приемането на начина на живот на пътуващите. Тя не идва без препятствия, но изплащането може да бъде огромно.

5 - Фронинг: Най-добрият човек в историята

Дали Ричър Фронинг всъщност е най-подходящият човек в историята, е за разискване, но тази легенда на CrossFit със сигурност е сила, с която трябва да се съобразяваме. Документът от 2015 г. следва Froning, докато той преследва четвъртата си титла "CrossFit Games", като се гмурва в живота си като нещо повече от спортист, а като син, баща и съпруг, доказвайки, че дълбоко, не е толкова различен от обикновения човек ,

6 - Супер-размер мен

Supersize Me е класически документален филм от 2004 г., който се фокусира по-малко върху това, което може да се случи, когато избирате здравословни навици и повече какво може да се случи, когато не изберете здравословни навици. Режисьорът Морган Спурлок поставя собственото си тяло на линията, тъй като той не консумира нищо друго освен McDonald's в продължение на 30 дни направо. Ясно е, че той има свои собствени пристрастия и експериментът му далеч не е научен, но е трудно да се пренебрегне посланието - че може би яденето на прекалено много високопреработени заведения за бързо хранене не си струва потенциалните недостатъци.

7 - окупационен боец

За посланието "не се отказвай" от вдъхновение, не гледай повече от документалния филм за 2012 г., окупация: боец. Този филм е продължение на очакването на спортист в ММА в продължение на осем месеца чрез изпитанията и изпитанията на спорта, жертвите, които прави по време на тренировка, както и пътя, който се изисква, за да остане надежда в лицето на несгоди.

8 - Американски вдигане на тежести

Не всички състезатели печелят договори за няколко милиона долара или споразумения за одобрение. Всъщност много атлети преследват спорта си, като същевременно заемат работни места на пълен работен ден и жонглиране на семейния живот, докато се опитват да разберат как да плащат за треньори, тренировъчни сесии и оборудването, необходимо за превъзходство.

Американският вдигане на тежести е документален филм, който разглежда вътрешните спортисти на олимпийското вдигане на тежести в САЩ - мъжете и жените, които получават почти никаква финансова подкрепа, но все още се обучават и се конкурират в международен мащаб. Това е труден път, но когато сте страстен за постигане на целите си, всяка жертва си заслужава.

9 - Предизвикателство за маратон

Документалният филм NOVA, Marathon Challenge, доказва, че с правилното обучение и подкрепа практически всеки може да изпълни голямо предизвикателство за фитнес - дори да води маратон . Филмът следва 13 общоприети заселници, които изпъват обувките си и се придвижват. Индивидуално и заедно те научават какво е необходимо, за да се промени драстично техния начин на живот, физически, психически и емоционално.

10 - Пътят към Игрите

Ако някога сте се чудили какво е необходимо да тренирате и да се състезавате в CrossFit Games, тогава е време да седнете и да гледате пътя към игрите, които следват аматьори CrossFit спортисти, докато тренират, ядат и живеят ежедневието си. Филмът дава честен поглед към радостите и предизвикателствата, с които често се сблъскват онези, които се стремят да бъдат най-добрите.

11 - Помпено желязо

Дали 70-те години бяха златната ера на културизма? Ако не сте сигурни, класическият документален филм "Потопяема желязо" от 1977 г. може да ви убеди. Отнема частично вярно, частично сценично поглед към любителите и професионалните състезатели по бодибилдинг, включително Арнолд Шварценегер и Лу Ferrigno, и какво е необходимо, за да успееш в такъв силно конкурентен спорт.

12 - От мазнина до финална линия

Когато 12 души, които са загубили 100 килограма, се съберат заедно, за да проведат съвместно състезание от 200 мили, можете да се почувствате уверени, че полученият документален филм ще проследи споделените им преживявания, смях, съчувствие и сълзи. От "Мазнини до финиширане" следва редица герои от реалния живот, тъй като те се стремят да се подкрепят взаимно по време на пътуването си за фитнес.

13 - Мога ли да бъда Франк

Мога ли да бъда Франк е невероятно зловещ филм на пълна трансформация. Режисьори следват Франк Фернант, 54-годишен мъж, който се стреми да преобразява живота си от затлъстели, преддиабетични, наркоманки, които се борят с депресия и напрегнати отношения с дъщеря си, на по-здрав човек, който обича себе си и има способност да се наслаждавате на смислени отношения с другите. Ако някога сте искали пълен преобразяване, помислете дали да използвате този филм като вдъхновение.

14 - Духът на маратона

Няма нищо общо с пресичането на финалната линия след трудно спечелена, изтощителна надпревара като Чикаго маратон и гледането на духа на маратона може да ви даде поглед към това, което можете да очаквате. Този документален филм проследява шест бегачи от всички сфери на живота, докато тренират и се състезават в емблематичното състезание.

15 - Просветейте се!

Йога се е променила от духовната практика до популярната фитнес тенденция и е просвещавала! режисьорката Кейт Чърчил, беше убедена, че йога може да превърне всеки , дори сериозен скептик. Така че Чърчил избра Ник Росен, морското свинче на филма, да се поглъща в света на йога, пътувайки близо и далеч, за да научи за практиката и хората, които го практикуват.

16 - Острият край

Понякога можете да се отправите към местната фитнес зала за скално катерене, за да мащабирате една или две стени, но това не е нищо в сравнение с високите неравности на смъртта и рисковете, които професионалните алпинисти са изправени пред риск. За да погледнат вътре в планините, тези невероятни спортисти се изкачват и приятелите, които развиват по пътя, се отпуснат и се отпуснаха, докато гледаха The Sharp End.

17 - Качулка на брега

Hood to Coast е приключенско състезание. Екипно предизвикателство. Лимитиращ физически подвиг. А сега е документален филм със същото име.

Всяка година стотици отбори от бегачи обличат обувките си и се разтварят в опаковки, следвайки пътищата от планината Худ в Орегон до крайбрежието на Тихия океан. Общото състезание обхваща почти 200 мили от често предизвикателния терен, а повечето състезатели са обикновени хора, които се стремят да вършат необикновени неща. Този документален филм ви напомня, че наистина можете да направите всичко, особено когато сте заобиколени от приятели.

18 - Вечните велосипеди

Race Across America се смята за една от най-трудните състезания за велосипеди в света, ако не и за най -трудните. Състезателите обикалят САЩ само за 10 дни, като се опитват да мащабират планините и да прокарат брутални метеорологични условия, всички да кажат, че са го направили. Велосипедните сънища следват състезателите, докато предприемат физическото пътуване, но психическото предизвикателство става още по-трудно, след като един от състезателите е убит в сблъсък.