Манго сорбет от малини

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 87

Мазнини - 1гр

Карби - 22гр

Протеин - 2g

Общо време 30 мин
Подгответе 30 минути , гответе 0 мин
Сервирания 2 (по 1/2 чаша всяка)

Повишаването на кръвното налягане не означава, че трябва да се откажете от десерта! Докато много готови сладки храни са пълни с добавена захар и натрий, правенето на собствени здравословни десерти у дома може да бъде лесно решение за задоволяване на вашия сладък зъб.

Направен само с плодове, сорбетът е чудесно дегустиращо кръвно налягане, което може да се направи през лятото, когато времето се затопли. Не се нуждаете от сладолед или специализирано оборудване, различно от блендер. Плодът не само е пълен с витамини, но също така е натоварен с понижаване на кръвното налягане с калий и магнезий .

Съставки

подготовка

  1. Оставете замразените плодове да се размразят за около 5 минути.

  2. В мощен миксер или в кухненски процесор комбинирайте всички съставки, с изключение на водата. Смесете, докато гладко, като добавите вода от супена лъжица, ако е необходимо. Това може да отнеме няколко минути.

  3. Изсипете в купа и поставете във фризера, за да устоите само малко, за около 15 до 20 минути. Сложете в 2 сервиращи ястия и се наслаждавайте!

Варианти и замествания на съставките

Смесете комбинираните си замразени плодове, колкото искате - просто се уверете, че използвате неподсладени плодове.

Обичам комбинацията от аромат на малина и манго с пресен лимонов сок, но всички плодове или други замразени плодове ще бъдат също толкова освежаващи. Можете също така да използвате лимон на мястото на вар. Сорбетът е изключително гъвкав!

Съвети за готвене и сервиране

Можете да сервирате това директно от миксера, но това ще бъде по-меко.

Обърнете внимание, че замразените плодове могат да задържат хранителни вещества по-дълго от свежите, защото са замразени непосредствено след прибиране на реколтата, вместо да губят хранителни вещества, тъй като се доставят до вашия хранителен магазин от цялата страна или дори от земното кълбо!