Апетит или потискащи глада

Потискащите глада могат да помогнат на някои диети да отслабнат

Потискащите апетита са лекарства, които работят върху мозъка, за да го "заблудят" в мисълта, че не е гладен. Потискащите апетита действат основно върху неврохимичните предаватели на централната нервна система, за да намалят приема на храна. Предписващи апетит подтискащи вещества могат да бъдат използвани в допълнение към здравословна диета и повишена физическа активност за постигане и поддържане на значителна загуба на тегло и са предназначени за краткосрочна употреба.

Някои естествени (без рецепта) продукти също твърдят, че помагат да се потиска апетита, за да ви помогне да отслабнете.

Също известен като: апетит депресанти, потискащи глада

Алтернативно правопис: подтискащото апетита

Примери: Потискащите апетита причини потребителите да се чувстват по-малко гладни, като увеличават мозъчните химикали, които оказват влияние върху настроението и апетита.

Какво е потискащо апетита?

Диетолозите често виждат потискащи апетита рекламирани в списания или онлайн. По принцип думата "потискащо апетита" се отнася до лекарство, което ви помага да се чувствате по-малко гладни, за да отслабнете. Но терминът се използва и от някои билкови и естествени производители на хапчета за отслабване, за да опишат растителните продукти, които помагат за ограничаване на глада.

Докато подтискащото апетита може да помогне на някои диети да се отслабнат, те може да не работят за всички. Има много причини, поради които ядем твърде много , а гладът е само един от тях. Потискащите апетита не се насочват към емоционалното хранене , безумно ядене или усещане за поведение, които също често се свързват с наднорменото тегло и затлъстяването.

Медикаменти, които ограничават апетита ви

Има няколко одобрени от FDA лекарства за отслабване. Много от тези хапчета за отслабване са подтискащи апетита и спомагат за насърчаване на загуба на тегло чрез насочване към глада. Тези помощни средства за отслабване се предлагат само с рецепта.

В допълнение към тези хапчета за отслабване, има и други медикаменти за отслабване, които могат да ви помогнат да отслабнете. Но те използват различни методи за насърчаване на загуба на тегло.

Физически потискащи апетита

Има някои продукти, които се предлагат онлайн, в магазини за здравословни храни, аптеки и магазини за витамини, които твърдят, че са естествени подтискащи апетита. Фибрите, например, ви помагат да се чувствате дълги, след като ядете. Поради тази причина някои производители на добавки за влакна го наричат ​​естествен подтискащ апетита.

Ако обмисляте естествен продукт за ограничаване на глада , не забравяйте да съберете всички факти, преди да купите.

Може дори да искате да говорите с лекаря или фармацевта си, преди да купите. Някои продукти са скъпи и може да не са толкова ефективни, колкото бихте искали да бъдат.

Източници:

Bray, GA. "Наркотикът: Потискащи апетита." Природна клинична практика. Гастроентерология и хепатология 2005 Feb; 2 (2): 89-95.

Диетични добавки за отслабване. Национални институти по здравеопазване. Службата на хранителните добавки. https://ods.od.nih.gov/factsheets/WeightLoss-HealthProfessional/

Актуализации на потребителите. Медикациите целят дългосрочно контролиране на теглото. Администрация по храните и лекарствата. http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm312380.htm

Medline Plus. Phentermine. Националната библиотека по медицина в САЩ. https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/meds/a682187.html