Спрете задържането на перилата на неблагодарна

Задържането на перилата при ходене или бягане на бягащата пътечка е лош навик, който намалява добрите ефекти на вашата тренировка. Повечето хора могат да се обучават да използват неблагодарна, без да захващат релсите. След като го направите, ще получите повече ползи от тренировката на неблагодарна.

Ако имате значителни увреждания, обсъдете нуждите от физически упражнения с Вашия лекар и физически терапевт, за да видите какви модификации са подходящи за Вашето състояние.

Проблеми, създадени от задържането на релсите за неблагодарна

Не е необходимо да се използват парапети на перилата

Използвате ли перилата само защото са там? Или току-що си взел една реплика от другите около теб в салона? Може би сте се чувствали по-уверени в бягащата пътека, използвайки релсите в началото и никога не сте опитвали ходене или бягане на бягаща пътека без ръце. Много хора, които използват перилата на неблагодарна, са млади, прилягащи и нямат видими медицински състояния, които биха могли да попречат на баланса. Треньорът Lorra Garrick, CPT, предлага съвети как да се отървете от използването на перилата.

1. Забавете бягащата пътека за движение без ръце

Започнете да ходите свободни ръце с по-ниска скорост, отколкото сте свикнали да използвате. Може дори да искате да започнете с най-ниска скорост и постепенно да я увеличите след минута или две.

Ще променяте механиката на тялото си по положителен начин, като упражнявате постуралните мускули и краката си повече, отколкото когато държите релсите. Това означава, че можете да отидете по-бавно и да получите същата, или по-добре, тренировка. Отидете толкова бавно, колкото ви е необходимо, за да поддържате баланса си и добрата форма.

2. Фокусирайте се върху позата си

Сега се фокусирайте върху позата .

Искате да ходите с тялото си изправено и да не се навеждате. Вдигнете се от бедрата си, като си представете, че нишката е прикрепена към върха на главата ви. Затегнете коремните мускули и забийте задните си мускули. Направете няколко раменни рамена, за да разхлабите напрежението на шията, раменете и горната част на гърба. Брадичката ви трябва да бъде успоредна на земята и очите напред, без да гледа надолу. Може да се наложи да се откажете от четене или гледане на видео, ако не можете да поставите правилно книгата или екрана. Тази поза ще ви позволи да дишате напълно, както и да ходите и да работите правилно.

3. Свободни ръце на бягаща пътека с нулева наклон

На първо място, може да не искате да използвате наклон, докато свикнете да ходите на бягащата пътечка без да използвате наклона. Вече ще се развива тренировка, тъй като няма да се опирате на релсите или не поддържате част от тялото си върху релсите. След като сте свикнали с постоянна разходка без релсите, можете да променяте темпото с по-бързи и по-бавни интервали.

4. Използвайте правилната степен на наклон на неблагодарна

Може да сте един от хората, които използват перилата, когато използвате висок наклон на неблагодарна, особено при по-висока скорост. Най-добре е да използвате наклона, с който можете да се справите свободни ръце, за да се възползвате максимално от него.

Докато практикувате, ще можете да отидете по-бързо и да използвате повече наклон. Вероятно ще потеглите по-бавно нагоре на открито , вероятно при по-малко от 3 мили в час. Задайте бягаща пътека в темпо, подобно на това на вашите екскурзии на открито.

5. Безопасност на първо място

Можете да използвате перилата, когато влизате и излизате от бягащата пътечка и първо ги захващате, когато започнете движението на протектора. Ако по всяко време се чувствате нестабилни, използвайте перилата за кратко, докато не се почувствате стабилни. Забавете скоростта и регулирайте стойката си. Вероятно сте ходили по-бързо, отколкото можете да се справите точно сега. Ще развивате по-добър баланс и способности в продължение на дни и седмици, не бързайте.

Винаги използвайте предпазния кабел, който ще спре неблагодарна, ако се препънете или падне. Ако има някакви разсейвания, които биха могли да ви обърнат внимание на добрата форма на неблагодарна, продължете напред и използвайте перилата и забавете скоростта или спрете бягащата пътечка.

Източник:

Berling J, Фостър С, Гибсън М, Добърщайн С, Порчари Д. "Ефектът на окачването на перилото върху поглъщането на кислород по време на тренировка на стационарната тренировка". J Cardiopulm Rehabil. 2006 ноември-декември, 26 (6): 391-4.