Orangetheory Фитнес преглед: Общо обучение на тялото в 60 минути

OTF прави обучението технически

Включвайки се в класа на Orangetheory Fitness, за пръв път се чувстваш малко като ходене в Наздраве ... където всеки знае твоето име. Освен че не знаят името ти, защото това е твоят първи път ... но те знаят имената на всички останали .

Въпросът е, че има чувство за общност - чувството, че хората, които присъстват, са редовни, а във времето бихте могли да станете част от тяхното "племе".

Това е важно.

Комарджийството и социалната ангажираност са от първостепенно значение за положителния опит в тренировката и Оранджейъри Фитнес е умишлено за развитието на чувство за общност в рамките на всяко студио. Именно това намерение и фокус помагат да се обясни експлозията на оранжериийските студия в цялата страна.

Orangetheory има близо 1000 студия в цялата страна, с допълнителни места в 14 държави. Бизнес моделът се поддава на подобен растеж - индивидуалните собственици могат да закупят права на определени пазари и да определят своя собствен бизнес план на тези пазари. Например, някои местоположения са франчайзи, докато други са собственост.

Също така, тъй като студиата са сравнително малки, те са бързо изградени. След като се определи местоположението, отнема само няколко месеца, за да получите всичко, което е готово и готово за стартиране.

Студиото

По време на посещението си, за да опитам класа на Orangetheory Fitness в Round Rock, TX, имах удоволствието да седна да науча повече за компанията от регионалния директор по фитнес, Aaron Keizer.

Keiser е с компанията от 2011 г. насам, което означава, че той е бил свидетел на много от промените в организацията, когато компанията е нараснала. Например, тренировките се разработват индивидуално от обучители и са написани на бели дъски. По очевиден контраст, днешните тренировки се обединяват от корпоративното ръководство и се предоставят на студиото всеки ден на телевизионни монитори.

Друга голяма промяна е размерът на всяко съоръжение. Оригиналните Orangetheory tudios бяха много по-малки, което не позволяваше да се навършат 30 ученика на класа. Тези дни фитнес залата "15-пакет" е нормално, което означава, че фитнес залата има място за 15 бягащи пътеки , 15 гребни машини и 15 мощни станции за обучение . Това дава възможност на класовете да се справят с до 30 участника наведнъж, като 15 от тях са на бягащите пътеки и 15 се въртят напред и назад между силови тренировъчни и гребащи станции.

Това каза, че не всичко се е променило. Обучаващите все още водят всеки клас, за да обяснят тренировката, да демонстрират упражнения и да мотивират участниците. Това е тази атмосфера, ръководена от треньора, която помага да се улесни положителното преживяване на това, което се равнява на наистина тежка тренировка.

Orangetheory Фитнес тренировка Общ преглед

Образователните тренировки редуват фокуса между издръжливост , сила и сила . Всяко студио по света предлага същата тренировка в същия ден, но собствениците на студия не знаят до сутринта на тренировката какво ще бъде тренировката за деня. Случи се да присъствам на класа в тренировъчен тренировъчен ден. Това означава, че тренировката включва по-дълги интервали и повторения с по-голямо внимание върху сърдечната дейност. Новопоклонниците като мен бяха помолени да пристигнат около 30 минути преди да започнат курса, за да се организират с пулсомер и да преминат през предварителен преглед на класа.

Системата за сърдечен ритъм е интересна и определено е функция, която отличава Orangetheory Fitness. Студиото ви осигурява сърдечен ритъм, а данните ви в реално време се показват на телевизори в центъра, за да ви помогнат да проследявате интензивността си. Сърдечната честота се показва като процент от изчислената ви максимална честота на сърдечния ритъм на базата на вашата възраст и изгорелите калории се представят като оценка, основана на биометрични данни.

В началото на класа треньорът ви казва колко минути трябва да натрупате работа в целевата зона на сърдечния ритъм и тези минути се показват на монитора като точки.

Този тип система за мониторинг отнема догадки от интензивността и улеснява участниците да вървят по свое собствено темпо, без да се чувстват натискни да направят нещо, което е извън тяхното лично фитнес ниво.

Продължаващо обучение по интервали

Самата тренировка е разделена на два сегмента: тренировка за бягаща пътека и работа с гребане / сила. Половината от класа започва на бягащите пътеки и изпълнява поредица от интервали, базирани на собствения рейтинг на Orangetheory на възприеманата скала на усилие . Другата половина от класа започва на грейпфрутките да се загрее, след това се отправя към зоната за тренировки, за да направи серия от упражнения.

Всяка тренировъчна станция за тренировки включва стъпка, тренажор за окачване TRX, топка за медицина, тренажор за балансиране на BOSU, дъмбели с различна тежест и няколко други инструмента за обучение. Упражненията се обясняват и демонстрират от обучителя и се показват на голям монитор. Всеки човек се върти през упражненията на своя собствена станция по свое собствено темпо.

В деня, в който присъствах, направихме поредица от осем упражнения, след това се върнахме на гребните машини, направихме 700-метрова редица, след което се върнахме в силовите учебни станции, за да направим още един кръг от упражнения.

След 30 минути, независимо къде се намирахме в тренировката, групата за бягащи пътеки премина в станциите за гребане / тренировка и групата за гребане премина в бетомерите.

Този тип непрекъснато обучение за продължителни интервали от 60 минути със сигурност е предизвикателство. Като такава, не е изненадващо, че подобна програма, ако последва последователно, би могла да спечели значителни физически ползи.

Общият пакет

След като посещавам клас, мога да разбера защо Orangetheory Fitness стана толкова популярен. Няма нищо ново за самата тренировка - тя не включва нищо повече от бягащи пътеки, гребане и силови тренировки, които можете да намерите във фитнес зали в цялата страна.

Това, което отличава ОСТ, е структурата, обучението, приятелствата и технологиите. Всеки, който влиза за първи път в Orangetheory Fitness, е практически сигурен, че ще се чувства: а) добре дошъл, б) уверен в това, което може да очаква, и в) насърчен. Това е рядка комбинация за повечето зали и студиа.

Тъй като обучителите участват активно във всеки клас, начинаещите имат някой да задават въпроси и да следват заедно. В същото време технологичните и телевизионни монитори осигуряват обратна връзка в реално време, която повишава самостоятелността и доверието. И тъй като повечето хора са склонни да посещават класове едновременно всяка седмица, се формират приятелства и обучители научават имената на участниците.

Всичко, бизнес моделът е здрав, а този, който получава резултати. Ако можете да си позволите да понижите приблизително месечната вноска от около $ 150 до $ 200 (таксите варират според местоположението), то това със сигурност е тренировка, която си струва да се опитате.