Топ храни за ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини диети

1 - Здравословни храни за ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини диети

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини може да изглежда да са в противоречие помежду си, но и двамата имат много изследвания, че са безопасни и ефективни начини да гледат теглото си. Всъщност мисля, че те споделят някои общи неща със здравословни зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати и нискомаслени меса.

Искате ли да научите повече? Ето моите предложения за храни, които могат да работят както за диети с ниско съдържание на въглехидрати, така и за ниско съдържание на мазнини.

2 - Зелените и салатите

Westend61 / Getty

Най-добрият начин да запълнете табелата с диета е да започнете с щедри зеленчуци и салати. Те добавят обем към храната без добавяне на много калории. Въпреки че айсбергската маруля не е лоша, тъмните зеленчуци и салатата са мъдри избори, тъй като те пакетират допълнителни витамини и минерали.

Съвет с ниско съдържание на въглехидрати: Добавете сирене от синьо, италианско или винегрет.

Ниско съдържание на мазнини Съвет: Добавете лимонов сок или любимия ни сладък дресинг.

3 - Аспержи

Джон П. Кели / StockFood Creative / Getty

Този красив зеленчук може да бъде център на ниско съдържание на въглехидрати или нискомаслени блюда. Аспержите са с ниско съдържание на калории и имат витамини като фолиева киселина и витамин А.

4 - тиквички

Стефан Бетчен / EyeEm / Getty

Тиквички е друг нискокалоричен, ниско-въглехидратен зеленчук, който е вкусен, когато се прибавя към разбърква се пържени тиквички. Тиквичките могат да се сое сами или с други зеленчуци.

Рецепта за ниско съдържание на въглехидрати: тиквички

5 - Домати

Westend61 / Гети изображения

Доматите са вкусни в вкусна доматена супа или нарязани сурови на салата или сандвич.

6 - Сьомга

grandriver / E + / Getty

Сьомгата съдържа омега-3 мастни киселини, които са полезни за вашата сърдечно-съдова система. Той също е отличен източник на протеин и съдържа антиоксидант, наречен астаксантин .

7 - Пиле

Джеймс Рос / Гети

Пилето, когато се приготвя правилно, е както с ниско съдържание на мазнини, така и с отличен протеинов източник. Органично отглежданите пилета правят още по-добри селекции. Избягвайте рецепти, които изискват хляб и кремообразни сосове.

Рецепта за ниско съдържание на въглехидрати: Пай с пилешки питки

8 - Игра месо

Карл Блекуел / Гети изображения

Месото от дивеч, като отвес и елк, са много постно, плюс отличен източник на протеин, карнитин и цинк.

9 - Бульон или супа

dirkr / Getty Images

Бульонът или запасът може да се използва като основа за супи, ястия и сосове. Те могат да се използват и в други рецепти, за да поддържат месото влажно по време на готвене.

10 - Бери

DebbiSmirnoff / E + / Getty

Плодовете с високо съдържание на витамини и антиоксиданти правят голям десерт или приятно допълнение към салата.

Съвет с ниско съдържание на въглехидрати: Сладки боровинки и ягоди с палачинка от тежка сметана и поръсена с настъргани бадеми.

Ниски мазнини Съвет: Сервирайте плодове с нискомаслено кисело мляко и нарязани бадеми.

11 - Червено вино

Брет Стивънс / Гети изображения

Проучванията показват съотношение между консумацията на вино и доброто здраве (дори и алкохолно алкохолно вино ). Не забравяйте, че една порция вино е само четири унции. Виното се използва и като основна съставка в няколко рецепти.

Рецепта за ниско съдържание на въглехидрати: Просто прекрасен Спанак

Ниско съдържание на мазнини рецепта: червено вино Gravy

Източници

Американското министерство на селското стопанство Селскостопанска научноизследователска служба Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референтна версия 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/4860.

Секторите на земеделието, здравеопазването и човешките ресурси на Съединените щати. "Диетични насоки за американците 2015-2020". Http://health.gov/dietaryguidelines/2015/guidelines/.