8-те най-добри лубриканти за предотвратяване на производство на блистери през 2018 година

Восъци и прахове, предназначени да намалят теглото

Блистери се причиняват от износване на кожата. Когато се прилага прекомерно триене или топлина, тялото ще реагира чрез наводняване на областта с имунни клетки, които създават възглавница от течност, за да предпазят подлежащата тъкан и да стимулират заздравяването.

За да предотвратите образуването на мехури , трябва да намалите триенето. Можете да направите това със смазочни материали, които позволяват на повърхностите да се плъзгат, вместо да се разтриват помежду си. Докато нежеланото желе обикновено може да направи този трик, той има навик да гуми, когато се използва на краката.

За да преодолеете това, тук са осем удобни и ефективни продукти, които много добре биха направили блистери нещо от миналото.

BodyGlide е восък без петрол, който се нанася върху кожата като дезодорант и няма да доведе до оцветяване на дрехите или чорапите. Той идва както в обикновена, така и в слънцезащитна версия, която лесно може да продължи няколко часа. За събития за пешеходен туризъм или издръжливост, опитайте да приложите слой от BodyGlide и друг от нефтен желе за още по-продължителна защита.

Всички продукти на BodyGlide се произвеждат с восъци на растителна основа и не съдържат ланолин, минерално масло или нефтено масло.

HikeGoo е специално създаден за разходки на дълги разстояния . Това е продуктът, от който се нуждаете, ако участвате в маратон или планирате да прекосите неравен терен.

HikeGoo се произвежда с восък с висока топена точка, който облекчава триенето, като оставя чорапите ви без петна. Работи равномерно в мокри и сухи условия и не оставя восъчен остатък като другите продукти.

Също така има формула RunGoo за разстояния по-малки от две мили и WalkGoo за ежедневна употреба.

2Toms предлага два вида силиконова, анти-блистерна защита. Единият е SportShield, който се предлага като безцветен рол-он или кърпичка. За тези, които мразят локалните продукти, 2Tom's BlisterShield използва прахообразен силикон, който просто поръсвате в чорапите. И двете създават почти без триене повърхност, която предотвратява образуването на мехури и облекчава болката.

Тази твърда анти-блистерна пръчка съдържа смазващо вещество на база восък, комбинирано с овлажнител от алое вера. Той е немаслен и се предлага в ароматна и ненаситена версия. Можете да използвате защитата срещу триене на балсами със злато на краката си или на която и да е част от тялото, която е склонна към разтриване, включително подмишниците и слабините.

Squeaky Cheeks Performance Powder е алтернативен продукт, който се отказва от обичайните восъци и гелове в полза на царевично нишесте и етерични масла. Просто поръсете праха без талк в чорапите, за да абсорбирате влагата и да поддържате краката си сухи. Маслата спомагат за намаляване на триенето и дори могат да намалят миризмата на краката.

Band-Aid преминава в напълно различна посока с тази удобна антиблъстерна пръчка, направена от растително масло. Тя се плъзга лесно и е добра опция, ако искате да избегнете продукти на базата на петрол.

Въпреки че не е толкова дълъг, колкото някои от другите пръчки, той не е нито разхвърлян, нито оставя остатъци върху чорапите или дрехите ви. Това е просто добър продукт навсякъде около ежедневната употреба.

Тази формулировка на BodyGlide е направена специално, за да предотврати образуването на мехурчета и разтриване. Продуктът започва с основата на BodyGlide и се смесва с масло от листа от кайсии и орехи, което може да помогне за намаляване на сухотата и лющенето.

За разлика от BodyGlide, FootGlide има лек, най-вече безобиден аромат, който някои хора могат да харесат, а други не. Има и дизайн на стик CycleGlide, който предпазва от износване на седалката и слабините.

SportSlick е високотехнологично петролно желе, което съчетава силикон и други полимери за по-дълготрайно, водоустойчиво смазване. Формулата без аромати включва и алое вера, витамин Е и С, както и естествените растителни екстракти за овлажняване и защита. А локално противогъбично (tolnaftate) и антибактериално (триклозан) помагат на атлетите да се предпазват от удар, миризма и инфекция.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .