7 начина да ядеш по-малко около семейството и приятелите

Научете се да се храните здравословно на партита, ресторанти и барбекюта

Вероятно сте страхотно да се придържате към вашата диета, когато сте сами в дома си. Но забелязвате ли, че ядете повече, когато сте с другите? Ако е така, не сте сами. Много dieters се борят да се придържат към план за здравословно хранене, когато са в социални ситуации, особено ако тези ситуации са стресиращи. Но това не означава, че не можете да поемете контрол.

С малко планиране е възможно да се яде по-малко около семейството и приятелите.

Как семейството и приятелите могат да развалят вашата диета

Проста семейна вечеря или вечер с приятели може да не изглеждат като голяма работа, но изследователите са установили, че това може да окаже значително влияние върху приема на калории. В едно изследване изследователите са разгледали начина, по който смените хранителните ни навици, за да отговарят на хранителните навици на хората около нас. Те установиха, че нашите приятели и семейство са особено влиятелни. Ние сме склонни да променим количеството храна, която ядем, и вида храна, която ядем, за да съответства на избора, направен от нашите най-близки спътници.

Разбира се, това може да има добри или лоши последици, ако сте диетолог. Ако се обличате със здрави умерени яденици, те могат да ви повлияят и да се храните здравословно умерено хранене. Но ако живеете в Америка, това е по-малко вероятно да се случи. Един скорошен новинарски доклад твърди, че американците ядат по 3,770 калории на ден средно, повече от всяка друга страна.

Последните данни от USDA поставят номера по-близо до 2700 на ден, но този брой калории все още е прекалено висок за повечето хора, които приемат диета.

Как да се храним по-малко около семейството и приятелите

Ако се опитвате да отслабнете, не е нужно да избягвате всички събития със семейството и приятелите си, за да постигнете целите си.

Най-добрият начин да ядете по-малко в социални ситуации е да направите план предварително. Използвайте тези съвети, за да разработите стратегия, която отговаря на вашите специфични нужди.

Не забравяйте, че е нормално да искате да ядете повече в социални ситуации. Но ако можете да се научите да ядете по-малко около семейството и приятелите си, ще отслабнете по-бързо и ще запазите теглото завинаги.

Източници:

Robinson, Eric et al. Какво всеки друг яде: Систематичен преглед и мета-анализ на ефекта от нормите за хранене на информация върху поведението при хранене. Журнал на Академията по хранене и диететика 02 януари 2014 г.

Министерство на земеделието на Съединените щати (USDA). Профилирането на консумацията на храни в Америка.