Стампот захарна сьомга, мас и рецепта Kale

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 456

Мазнини - 17 гр

Въглехидрати - 41гр

Протеин - 35 гр

Общо време 60 мин
Подгответе 30 мин , готвяйте 30 мин
Сервирания 4

Нашите приятели в Северна Европа имат много вариации на картофи, пюре от зеленчуци, често нарязани с наденица . В Холандия, картофено пюре и кафяво са основните съставки на ястие, наречено памперса. Тази рецепта има обрат в Нова Англия, където сьомгата и картофите са традиционни партньори и традиционно се сервират заедно на четвърти юли.

Съставки

подготовка

  1. В голям запас покрийте картофите с вода и ги захранейте при висока температура. Намалете топлината, покрийте саксията и задушете картофите около 10 минути. Добавете листата на кален и праз; продължете да къкри, докато картофите са нежни, около 10 минути, като бъркате два пъти към края. Въпреки че калетата и течове няма да бъдат подводни, когато се добавят за първи път в саксията, парата от картофената вода ще ги приготви.
  1. Междувременно загрейте зехтина в тежък тиган при средно висока температура, докато не блести и ароматизира. Изсипете парчетата сьомга нагоре в горещото масло, докато се образува златиста кафява кора. Завъртете сьомгата само веднъж. Остържете дъното на тигана със шпатула, докато въртите сьомгата, за да не изгубите кора. Продължете да готвите, с кожата надолу, докато рибата не е непрозрачна, когато се напълни с вилица. Поръсете сьомгата със сушен копър.
  2. Изливайки се от вас, за да избегнете горещата пара, изсипете зеленчуците в гевгир. Върнете зеленчуците в саксията и ги разбъркайте заедно с мляко, масло, сол и черен пипер. Разделете картофената смес в купичките. Отделете сьомгата от кожата и я поставете на върха на картофите. Сервирайте с балсамов оцет, ако желаете.
  3. При сервиране всяка сервира около 5 грама сьомга плюс 1 чаена чаша зеленчуци.

Вариации и замествания

Ако не ядете млечни продукти, можете да капнете картофи със зехтин и неподсладен ориз или бадемово мляко вместо масло и мляко.

Съвети за готвене и сервиране

За да направите тази рецепта бриз, измийте, обелете и накълцайте всички зеленчуци, преди да започнете да готвите нещо. Зелените празли могат понякога да са пясъчни, така че първо да ги накълцате, след това ги размажете в купа с вода, за да изплакнете целия пясък.

Кората на сьомгата е склонна да се придържа към тигана, което го прави лесно да се отдели от вареното филе.

Просто плъзнете една шпатула между двете и те ще се разделят лесно.

Използвайте остатъчните бели части на праз, за ​​да направите масло с малко количество FODMAP, или се опитайте да регенерирате зеления си праз, като ги подпрете изправени в чаша вода.