Лесни начини за подобряване на вашата диета веднага

1 - Промяна на вашата диета

Изображения на астронавтите / Гети изображения

Знам, че промяната на старите, лошите хранителни навици е трудна и отнема много време, докато новите хранителни навици станат постоянни. Но не го правете твърде сложно. Независимо колко лоша е вашата диета сега - тук са пет лесни неща, които можете да направите сега, за да подобрите начина, по който ядете.

2 - Добавете допълнително зеленчуци към следващата храна

Райън / Бейер / Гети изображения

Не ми пука, ако следващото ви хранене е закуска, обяд или вечеря, можете да подобрите диетата си незабавно, като ядете допълнителен зеленчук. Изберете една зелена или ярко оцветена за максимална хранителна полза. Паре няколко броколи, за да отидете с вашия сандвич на обяд, и да направи две зеленчуци страни за вечеря вместо една. Или да ядете по-голяма салата. Това дори работи за закуска - добавете спанак към вашите бъркани яйца или направете зелен лук.

3 - Яжте пресни плодове

Джулия Хусаинова / Гети изображения

Следващия път, когато сте на линия за обяд, вземете ябълка или круша вместо бисквитка или парче торта. Или, ако вечеряте у дома си, се насладете на купата на плодове за десерт. Не е нужно да се отказвате от вашия десерт, ако сте свикнали с нощна купа сладолед. Просто отсечете - поемайте около половината от количеството, което обикновено ядете, и запълнете останалата част от купата с пресни плодове като ягоди, боровинки или нарязани праскови. Ще намалите калориите и ще получите по-добра хранителна стойност . И все още има страхотен вкус.

4 - Пийте повече вода

Мередит Хейър / Гети изображения

Много от излишните калории от захар и мазнини идват от напитките, които консумирате. Пиенето на повече вода може да ви помогне да отслабнете, ако я пиете на мястото на захарни безалкохолни напитки. И ако пиете алкохол, добавете чаша вода между напитките. Ако мразите вкуса на водата, можете да го прикриете с парче лимон, вар, краставица или пресен ананас.

5 - Направете следващото ви зърно цели зърна

J Shepherd / Гети изображения

Цели зърна са по-високи в влакната, отколкото обикновените рафинирани бели зърна, и тъй като повечето хора биха могли да използват повече влакна, може би е време да се превключи. Следващият път, когато ядете хляб, не забравяйте да изберете 100 процента пълнозърнест хляб или 100 процента пълнозърнест хляб. Разменете Вашата сладка зърнена закуска за купа овесена каша или 100% пълнозърнест зърнени закуски. За вечеря изберете кафяв ориз или цяла пшеница.

6 - Обърнете внимание на размера на порцията

Whitewish / Гети изображения

Има стара поговорка, че очите ви са по-големи от стомаха ви. Въпреки че технически това със сигурност не е вярно, лесно е да заредите по-голяма част от храната, отколкото ви е нужно, особено когато сте гладни. Така че, при следващото си хранене, спрете минута, за да помислите колко много ядете .

Вашият източник на протеини (месо, птици, риба и др.) Трябва да поеме около една четвърт от вашата чиния, а всички скорбяла храни като картофи, ориз или тестени изделия трябва да заемат само още една четвърт. Другата половина от вашата чиния може да се напълни с хранителни нискокалорични плодове и зеленчуци като доматите, броколите, карфиола, аспержите, грахът, зелените зърна или градинската салата. Това вероятно ще бъде достатъчно, за да ви напълни, но ако все още сте гладни, отидете за допълнителни зеленчуци.