Ниски въглехидрати храни, които имат високо съдържание на калий

Когато започнете диета с ниско съдържание на въглехидрати, ще ви трябва повече калий

Особено, когато първо започвате с диета с ниско съдържание на въглехидрати, трябва да сте сигурни, че получавате достатъчно калий . Може да се чудите кои храни могат да осигурят калий, но все още са с ниско съдържание на въглехидрати.

Калиев има нужда при започване на диета с ниско съдържание на въглехидрати

Първата седмица на диета с ниско съдържание на въглехидрати може да доведе до по-ниски количества калий. Това е така, защото гликогенът (който е начинът, по който тялото съхранява въглехидратите), първоначално е изчерпан.

Калият се използва при метаболизиране на гликоген, за да осигури глюкоза в организма. Гликогенът и калият ще се върнат към нормалните нива, докато диетата ви продължава. Но калият не се съхранява и затова ще трябва да сте сигурни, че получавате достатъчно в ранната фаза на диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Освен функцията му в метаболизма на гликоген, калият е от съществено значение за сърдечната функция и мускулната контракция, включително гладките мускули на храносмилателния тракт. Тя трябва да бъде в подходящ баланс в тялото по всяко време.

Колко знаете за калий в храни?

Коя от следните храни смятате, че е най-висока в калий?

а) 1 чаша кисело мляко
б) 1/2 чаша сварен спанак
в) 1 среден банан
г) 1/2 авокадо
д) 1 чаша варено нарязан броколи
е) 1 (4-унция) свинско котлет (обезкостен)

Високи калиеви и нисковъглеродни храни

Ето и храни, съдържащи калий. Както можете да видите, всички те са доста с високо съдържание на калий. Изненадате ли, че киселото мляко е най-високото?

Дневният препоръчителен прием на калий е 4700 mg дневно.

Други висококалиеви храни с ниско съдържание на въглехидрати включват:

Други висококалиеви (но висококачествени) храни включват картофи и портокали.

Рецепти с високо съдържание на калий и ниско съдържание на въглехидрати

> Източник:

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28. USDA. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.