Въглехидрати в зелен лук, кренвирши и пролетен лук

Добавете вкус и интерес към вашите нисковъглеродни ястия със зелен лук

Терминът "зелен лук" обикновено се използва взаимозаменяемо с извор на лук и гарнитура, макар че техническите кремове са по-млади и имат по-малко развита бяла крушка. Зеленият лук осигурява много вкус на зрял лук лук , но има по-малко въглехидрати, тъй като само частта на луковицата има значителни въглехидрати.

Въглехидратите и влакната се броят за зелен лук

Гликемичен индекс и гликемичен за зелен лук

Както при повечето не-скорбялни зеленчуци, зеленият лук не се измерва от гликемичния индекс . Тъй като те имат толкова малко въглехидрати, те не могат да бъдат тествани за гликемичен индекс и се предполага, че имат много нисък GI. Гликемичното натоварване, което взема предвид количеството, което може да се консумира, има следните оценки:

Гликемично натоварване:

Хранителна стойност на зелен лук

Хранително, зеленият лук има комбинация от предимствата на лука и зелените. Те са отличен източник на витамин К и витамин С и много добър източник на витамин А и фолиева киселина.

Зелен лук 101

Зеленият лук се предлага целогодишно. Те имат яркозелени върхове с твърда бяла основа, която включва малки издънки от корени. Целият зелен лук е ядлив, въпреки че може да искате да отрежете някой от малките корени. Чашата на луковицата на зелен лук е лека дегустация по отношение на големия лук на луковицата.

Склузиите нямат крушка. Зеленият лук обикновено се консумира суров, но може да се пече, на скара или на соте, цял или нарязан.

Как да се съхранява зелен лук

Премахнете всякакви опаковки като гумени ленти и изхвърлете листата, които са били повредени. Опаковайте ги в пластмасова торбичка и ги съхранявайте в секцията за хранене на хладилника. Те не трябва да се съхраняват повече от пет дни. Те могат да загубят или да изгубят свежестта си в рамките на два до три дни, в зависимост от това колко пресни са те, когато ги купихте. Съхранявайте зелен лук отделно от храни, които са склонни да абсорбират миризми от лук като гъби или царевица.

5 начина да използвате зелен лук, кренвирши и пролетен лук

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.