Ползите за здравето на белия чай

Като зелен чай и черен чай, белият чай идва от растението Camellia sinensis. Освен че се гордее с по-голяма антиоксидантна активност от зелените и черните си партньори, белият чай предлага най-малко количество кофеин. Тъй като при неговото подготовка няма отопление или окисляване, бял чай се признава и като най-слабо обработен сорт чай.

Ползи за здравето на белия чай

Въпреки че белият чай не е толкова добре проучен като зелен и черен чай , все повече доказателства, че варенето може да обогати здравето ви.

1) Контрол на затлъстяването: За изследване през 2009 г. изследователите са изследвали ефектите от анти-затлъстяването на белия чай в серия от експерименти върху човешките мастни клетки. Резултатите показват, че екстрактът от бял чай подтиква мазнините да се разпаднат в съществуващите мастни клетки. Нещо повече, белият чай сякаш намалява изразяването на гени, които са от решаващо значение за растежа на нови мастни клетки.

Докато авторите на изследването предполагат, че белният чай може да бъде "идеален естествен източник на отслабване", учените все още трябва да проучат дали чаят може да се бори със затлъстяването, когато се отпие (вместо да се прилага директно в клетките в лабораторията).

2) Профилактика на рака: Белият чай може да попречи на ДНК-мутациите (потенциално причиняващи рак промени в генетичния материал) дори по-ефективно от зеления чай, според проучване от 2000 г., което изследва четири вида бели чайове (Silver Needle, Flowery Pekoe, Mutan White Exotica China White).

В проучване на животните, публикувано през следващата година, учените установиха, че белият чай може да бъде мощен инхибитор на анормалните криптове (предшественик на рак на дебелото черво).

3) Лечение на кожата: Локално прилаганият бял чай може да подобри имунната функция на клетките на кожата и да предпази от вредните ултравиолетови лъчи, показва проучване от 2003 г.

Трябва да се отбележи, че проучването е финансирано от компания за грижа за кожата, която произвежда продукти на базата на бели чайове.

Къде да го купя

Веднъж доста скъпи и трудни за намиране в САЩ, белият чай стана по-достъпен и достъпен през последните години. (Всъщност, трябва да можете да вземете калай от чая в местния супермаркет.) Като се има предвид забележителният му деликатен вкус, най-добре е стръмният бял чай във водата да бъде с температура от 76 до 85 градуса по Целзий, ,

Използване на бял чай за здраве

Поради ограничените проучвания, твърде рано е да се препоръча белият чай като лечение за всяко състояние. Също така е важно да се отбележи, че самолечението на едно състояние и избягването или забавянето на стандартната грижа може да има сериозни последици. Ако възнамерявате да го използвате за всякакви здравни цели, първо се консултирайте с вашия лекар.

> Източници:

> Барон ЕД, Суейн ФР, Мацуи М, Маренус К, Маес Д, Купър КД, Стивънс СР. "Ефикасност на локалния бял чай срещу Uv-индуцирано Langerhans клетъчно изчерпване и увреждане на ДНК в човешката кожа". Университетски болници в Кливланд / Университет Western Reserve University, Кливланд, Охайо; и Estee Lauder Companies, Мелвил, Ню Йорк, САЩ. 2003 година.

> Жилберто Сантана-Риос, Гейле А. Орнър, Мейронг Ху, Мария Извиеро-Пулидо и Родерик Х. Дашууд. "Инхибиране с бял чай на 2-амино-1-метил-6-фенилимидазо [4,5-Ь] пиридин-индуцирани дефекатори на дебелото черво в плъх F344". Хранене и рак 2001; 41 (1-2): 98-103.

> Santana-Rios G, Orner GA, Amantana A, Provost C, Wu SY, Dashwood RH. "Мощната антимутагенна активност на белия чай в сравнение със зеления чай в анализа на салмонела". Mutation Research 2001 22; 495 (1-2): 61-74.

> Söhle J, Knott A, Holtzmann U, Siegner R, Grönniger E, Schepky A, Gallinat S, Wenck H, Stäb F, Winnefeld М. "Екстрактът от бял чай индуцира липолитична активност и инхибира адипогенезата в човешки подкожни (пре) -адипоцити. "Хранене и метаболизъм 2009 1; 6 (1): 20.

Alt med by cathy wong: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.