Рецепта за банан с хляб с ниско съдържание на въглехидрати

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 171

Мазнини - 13g

Въглехидрати - 11гр

Протеин - 6g

Общо време 60 мин
Подгответе 10 минути , пригответе 50 минути
Сервирания 12 (всеки един отрязък)

Има много варианти за хляб без глутен, включително тези, които използват кокосово брашно. Проблемът с кокосовото брашно е, че има тенденция да поглъща влагата от въздуха, което прави хляба неприятно мокър след два или три дни. Бадемовото ястие изглежда идеалното решение.

Някои казват, че бананите са плодове с висока захар и не са добър избор за диета с ниско съдържание на въглехидрати. Можете да използвате аромат на банан, вместо истински плодове, ако искате, но вие пропускате фибри и ценни хранителни вещества, като калий, ако го направите. Модерацията винаги е ключът.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350 F.
  2. Леко покрийте 9x5-инчов тиган с готварски спрей и го оставете настрани. Ако имате 2 чаена чаша за течност, използвайте го, тъй като това улеснява измерването на влажните съставки.
  3. Грундирайте бананите и изсипете чаша с 2 чаши. Бананът трябва да е за чаша, но точното измерване не е важно. Основното е, че всички мокри съставки заедно ще имат общо 2 чаши.
  1. Добавете яйцата и маслото към чашата си за измерване. Разбъркайте с вилица за смесване. След това завършете пълненето на чашата с 2-чаша с вода.
  2. В средна купа разбъркайте заедно бадемовото брашно, бакпулвера и солта, докато се смесят добре.
  3. Добавете мокрите съставки от мерителната чаша към сухите съставки и ги разбийте в продължение на 2 до 3 минути или само докато се съчетаят добре. Не се смесвайте. Разбъркайте орехите.
  4. Изсипете тестото в приготвения тиган и загладете горната част. Печете за 45 до 55 минути, или докато една клечка за зъби, поставена в средата на хляба, излезе чиста.
  5. Извадете я от фурната и я поставете върху стойка. Охлажда се в продължение на 10 до 15 минути. Направете нож около ръбовете на хляба и го обърнете върху шкафа. Завъртете хляба на неговата страна, за да го охладите напълно, преди да го нарязвате.

Методи за бързо смесване на хляба

Има три основни метода за смесване на бърз хляб:

Бърза история на хляба

Бързо хляб получава името си от факта, че тъй като те са квас с сода за хляб или бакпулвер (или и двете) вместо дрожди, те бързо се подготвят.

Смята се, че бърз хляб произхожда от Съединените щати, когато хибридните агенти като сода за хляб и бакпулверите нахлуха на пазара през 1800-те години. Бързото хляб скоро се превърна в любим десерт в оживената селска домакиня, защото то не отнемаше почти никакво време.