Мога ли да тичам с 10K?

"Приятелят ми иска да бягам с 10 километра с нея, мога само да тичам на една миля непрекъснато. Мога ли да тичам с 10 километра, който е на три месеца?

Изпълнението на 10K е определено постижима цел за начинаещ бегач, който има около 10-12 седмици да тренира, стига да сте ангажирани да бягате или да работите поне 3-4 дни в седмицата.

Винаги ми е приятно да насърчавам начинаещите да пробвам състезания, защото им помага да останат мотивирани да продължат да работят и да подобряват увереността си.

Ако ви харесва идеята за състезания, но се чувствате, че 6,2 мили е прекалено далеч за състезание, винаги можете да започнете състезание за състезание от 5 килограма . Това е доста лесно да намерите местни 5Ks.

Имайте предвид, че ако изберете да се регистрирате за състезание, абсолютно не е нужно да управлявате цялото разстояние. Много състезатели от 10 к.к. изпълняват / ходят на състезанието, като правят разходки през целия си ход. Просто имайте предвид, че някои състезания имат времеви ограничения, така че може да не успеете да ходите по цялата раса. Ако сте загрижени, проверете уебсайта на състезанието, за да видите дали има крайно време.

Ако проявявате интерес към участие в състезание от 10 к.с., следвайки график за тренировка, ще ви помогне безопасно да се подготвите за състезанието и да сте в крак. Тъй като продължавате с обучението, вашата фитнес ще се подобри и ще се почувствате по-пригодни и подготвени за състезанието си от 10K. Ето някои 10K обучителни графици за начинаещи:

10K тренировъчен график за начинаещи: Този осемседмичен график за обучение 10K е идеален за начинаещи, които понастоящем могат да работят на две мили и искат да работят непрекъснато до финалната линия 10K.Програма за тренировки за 10 килограмови тренировки: Този осемседмичен тренировъчен график е предназначен за тези, които могат да се движат / ходят в продължение на 20 минути и искат да се движат / ходят на състезание от 10 килограма.

Състезателни съвети за 10K начинаещи

Ако никога не сте провеждали състезание, разгледайте тези статии за повече информация за състезанията.

Вижте също: