Зелен боб: ниско съдържание на въглехидрати и високо в храненето

Ползи за здравето, информация за храненето и рецепта за ниско съдържание на въглехидрати

Зелен фасул, низ зърна, зърнен боб - независимо какво ги наричате, те са едно и също нещо и те имат много да ни предложат в начина на хранене за много малко въглехидрати. Жълт низ боб не са толкова питателна като зелен вид, но все още са ниски в въглехидрати.

Зелените боб са всъщност бобови растения

Зелен боб боб, точно като боб, който обикновено ядем варени или консервирани като боб и зърна.

Разликата е просто, че шушулката на зелен фасул е годна за консумация, така че да може да бъде взета по-рано. Ако отглеждате зелен фасул в градината си и не я вземате навреме, можете да ги оставите на растението и те ще станат зрели и сухи. След това можете да готвите и да ядете боб, точно както бихте направили всеки друг сушен боб.

Въглехидрати, фибри и калории

Зелените боб са с ниско съдържание на въглехидрати и могат да добавят някои фибри към вашата диета.

Гликемичен индекс

Зелените бобчета имат нисък гликемичен индекс (15), което ги прави добър избор за хора с диабет или диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Ползи за здравето

Зелените боб са много добър източник на фибри, витамин К и бета-каротин (и други каротиноиди); отличен източник на витамин С и добър източник на фолат и манган. Те съдържат и много други хранителни вещества, включително калий, желязо, лутеин и витамини В, както и много фитонутриенти като антиоксидантни флавоноиди.

Зелените бобчета имат подобен хранителен профил, за да листата зелени, така че ако сте уморени от листата, опитайте зелен фасул за промяна.

Избиране и съхранение

Изберете зърна, които са твърди и гладки без кафяви петна или меки зони. В идеалния случай, трябва да се почувствате като "бързо", когато ги разбиете (оттук името "snap beans"). Съхранявайте ги в хладилното отделение на хладилника, където те трябва да продължат до една седмица. Не ги мийте преди да ги приготвите да ядат. Ако не мислите, че ще можете да ги ядете, преди да се разболеят, можете да ги измиете и замразите.

Рецепти с ниско съдържание на въглехидрати

Ако сте уморени да ядете същите обикновени зелени бобчета, има много рецепти от зелен боб, които се вписват в диета с ниско съдържание на въглехидрати, включително зелен фасул с гарнитура на лук , ниска въглехидрати четири салата , дъгова супа и пиле ( или пуйка) . Готвенето им с малко лук и поръсването им с малко лимонов пипер също е вкусен начин да ги промените.

> Източници:

> Калифорния консорциум в Калифорния. Храносмилане 101: Гликемичен индекс на храните.

> Министерство на земеделието на САЩ (USDA), Служба за селскостопански проучвания. Национална база данни за хранителните вещества за стандартна референция, версия 28, 2016.