Всичко, което трябва да знаете за AMRAP Workouts

Circuit Training за завършване на много кръгове или повторения, когато е възможно

АМРАП е акроним, популяризиран от CrossFit, който означава "колкото е възможно повече кръгове" или "колкото е възможно по-голямо количество повторения" в зависимост от структурата на тренировката. Протоколите за обучение на AMRAP живеят и умират на базата на времето - вие сте против часовника, работейки за завършване на възможно най-много повторения или кръгове упражнения в рамките на определен период от време. Като такива, възможностите за тренировка са практически безкраен, като се има предвид, че упражненията и определеното време могат да бъдат манипулирани и променени в зависимост от целите на вашата тренировка.

Но като се има предвид, че тренировките на AMRAP почти винаги се основават на някаква форма на интензивно интервю с висока интензивност (HIIT) или тренировка с висока интензивност (HICT), има няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете своя собствена практика.

Разликата между повторения и кръгове

AMRAP тренировките могат да бъдат настроени по два различни начина: Фокусирани върху кръгове упражнения, създадени като вериги или фокусирани върху повторения на едно упражнение, създадени като интервал.

Когато фокусът е на повторение, очаквайте:

Когато фокусът е на кръг, очаквайте:

Формата е по-важна от скоростта

Въпреки че целта е да се завършат колкото се може повече кръгове или повторения, това не е ситуация, при която скоростта на короната се формира.

Кръговете и повторенията се отчитат само ако са изпълнени с перфектна форма, затова е по-добре да се забавят и да се постигнат правилните движения, отколкото да се компрометира формата и да се наранят. Това е особено вярно предвид високия интензитет на тренировките на AMRAP. Вашето тяло ще се умори. Вашите мускули ще изгорят. Ако компрометирате формата, когато тялото ви е уморено, това е, когато има най-голяма вероятност да настъпи нараняване.

Останете според нуждите

Независимо дали се фокусирате върху повторения или кръгове, имате пълен контрол върху това, кога тялото ви трябва да почива. Разбира се, като добавите почивка в тренировката си, вероятно ще загубите няколко повторения или кръг към общия си брой, но също така ще можете да поддържате по-добра форма.

Ако по време на 90-секунден бръмбар AMRAP трябва да вземете почивка, след като сте направили пет гърди, продължете напред и направете почивка. Просто го оставете възможно най-кратък, за да продължите тренировката, преди да изтече времето.

Съхранявайте Упражненията Обикновено

По време на AMRAPs ще си облагате мускулите и ще се облечете. Най-добре е да поддържате упражненията прости и прости, а не сложни, за да поддържате правилната форма и да намалите вероятността от нараняване. Това е особено вярно, ако добавяте тегло на всяко упражнение. Например, клякам, натискане, издърпване, редове, извивки, раменни преси и изтласквания са добри опции, докато едната ръка гиче или чисти и дрънчалки не са толкова идеални. Ако решите да използвате по-сложни упражнения или пулмометрични движения по време на AMRAP, обръщайте специално внимание на формирането и забавяйте темпото си, когато е необходимо. По-добре е да бъдете сигурни и бавни, отколкото да се окажете ранени.

Записване на резултатите

Ако целта е да увеличите максимума на репликите или кръга, важно е да следите колко повторения или кръгове сте завършили в дадена тренировка. Ако не го направите, няма да имате възможност да наблюдавате или проследявате промените и подобренията си с течение на времето.

Вие се състезавате срещу себе си

AMRAP тренировките са добър начин да следите промените във Вашето фитнес ниво. Ако изпълнявате тренировка AMRAP днес и сте в състояние да завършите четири кръга упражнения в рамките на 10 минути, можете да опитате една и съща тренировка един месец от сега и да се опитате да натрупате пет кръга упражнения в една и съща времева рамка. Ако постигнете целта си, знаете, че нивото на вашата фитнес е подобрено.

Важното нещо, което трябва да запомните, е, че се състезавате срещу себе си, а не срещу някой друг. Да, може да бъде полезно да видите къде се класира вашето представяне спрямо вашите връстници, но в крайна сметка това е вашата тренировка. Ако се бутнете и направите всичко възможно, няма значение дали ще завършите един кръг или 10 кръга в даден период, или 10 повторения или 50 повторения в даден период от време. Това е ти срещу теб, а целта ти трябва да е да победиш собствените си резултати по линията, вместо да се безпокоиш за резултатите на никого.