Мога ли да бягам и да тренирам за половин маратон?

- Бих искал да ръководя половин маратон, който да е на шест месеца. Направих 5K състезание, но нищо повече от това. Реалистично ли е да мисля, че мога да завърша половината маратон?

Изпълнението на половин маратон (13.1 мили) е определено постижима цел за начинаещ бегач, който има няколко месеца да тренира, стига да сте ангажирани да бягате или да тренирате най-малко 3-4 дни в седмицата.

Имайте предвид, че ако се регистрирате за половин маратон, абсолютно не е нужно да управлявате цялото разстояние. Много от участниците в половин маратон провеждат / ходят на състезанието, като правят разходки през целия си ход. Също така не е нужно да тренирате по 13.1 мили. Ако можете да завършите 10 мили в тренировка, трябва да сте добре в деня на състезанието.

Обучението за половин маратон е сериозен ангажимент и помага да се следва график за обучение. Следенето на тренировъчна програма ще ви помогне безопасно да се подготвите за състезанието (надявам се да избегнете наранявания) и да сте мотивирани. Тъй като продължавате с обучението, вашата фитнес ще се подобри и ще се почувствате по-подготвени за състезанието половин маратон. Ето някои програми за обучение за половин маратон за начинаещи:

График за тренировка по ходене / ходене на половин маратон : Тази 12-седмична тренировъчна програма за половин маратон е предназначена да ви помогне да бягате / ходите до финалната линия на полумаратона. За да започнете този план, е трябвало да бягате / ходите поне два месеца и да имате базов пробег от около 8-10 мили в седмицата.

График за тренировки за начинаещи : Този 12-седмичен тренировъчен график е предназначен за начинаещи, които искат да стигнат до финалната линия на състезание половин маратон. Предполага се, че вече сте работили поне осем мили на седмица. Ако никога преди не сте се кандидатирали, следвайте този стъпка по стъпка план за изграждане на работеща база, преди да започнете с графика на половин маратон.

График за обучение на половин маратон за напреднали начинаещи : Този 12-седмичен график е насочен към участниците, които могат да изминат четири мили и могат да работят 4 до 5 дни в седмицата. Вероятно никога не сте провеждали половин маратон преди, но търсите по-малко по-трудно график от програмата за начинаещи половин маратон.

Преди да решите дали определено искате да тренирате за половин маратон, разгледайте тези статии за повече информация: