Психически трикове за бягане

Повечето състезатели са ударили груб пластир в даден момент по време на състезание. Важно е да планирате някои стратегии, когато стане по-трудно, за да можете да прокарате. Когато усетите, че се борите по време на състезание, опитайте някои от тези умствени трикове, за да стигнете до финала.

1 - Дайте си мини-цели.

Ако наистина се борите, не се съсредоточавайте върху колко повече трябва да отидете. Просто се притеснявайте да стигнете до следващата марка за миля, следващата водна спирка или друга забележителност. След като стигнете до него, изберете друга цел и останете фокусирани върху това. Продължавайте да си давате малки голове, така че да не се чувствате претоварени, като си мислите колко далеч е на финалната линия.

Ако провеждате дълга надпревара като маратон, започнете да разбивате състезанието на по-малки сегменти. Това ще направи разстоянието да се чувства по-лесно управляемо. На 17-та миля, например, си помислете: "Едно шестметрово състезание, а след това е само за 5к."

2 - Фокусирайте се върху позитивния.

Гети изображения

Не мислете за лоши раси или ужасни тренировки в миналото си. Вместо това, съсредоточете се върху тези състезания или тичате, когато се чувствате наистина силни и уверени и си представете, че се движите по същия начин, както тогава. Напомнете си, че сте имали силни писти в миналото и те са ви помогнали да се подготвите за това предизвикателство.

3 - Отидете в риболова.

Фокусирайте се върху някой пред вас, който смятате, че можете да хванете. То помага, ако човекът носи ярък цвят или риза, която се отличава, така че лесно можете да го задържите в очите си. Представете си, че изхвърляте въдицата и го закачате. След това си представете, че сте вмъкнали този човек, докато се приближавате все по-близо до него. Когато го преминете, изберете друг бегач и продължете риболовната игра.

4 - Продължете да повтаряте мантрата.

Маратон на Напа валета

Избиране на кратка фаза, като например "Една стъпка наведнъж" или "Силна или стабилна!" че играете отново и отново в главата си, докато бягате, може да ви помогне да останете фокусирани и центрирани. Тя може да бъде вашата вътрешна мотивация, когато имате нужда най-много от нея. Мантрите могат да бъдат особено полезни, когато се приближавате до края на състезанието и продължавате да повтаряте "Мога да направите това" или "Аз съм труден", за да стигнете до финалната линия. Вероятно вече имате любима фраза, която да използвате като мантра, но ако нямате такава, проверете тези мантри за бегачи или цитати за това, че имате мотивация за някакво вдъхновение.

5 - Говори със себе си.

Брус Лейтли / Фотолибрийна / Гети

Кой се интересува дали човек, който тича до себе си, си мисли, че си луд? Понякога си давате малко разговор и казвате такива неща: "Мога да направя това!" или "Аз оставам силен" може да ви помогне чрез груб кръпка. Напомнете си какво сте жертвали, за да стигнете до тази стартова линия и как преминаването на тази финална линия ще направи всичко заслужава.

Кажете си, че сте достатъчно здрави и достатъчно силни, за да стигнете до финала. Спомнете си как сте работили чрез умора по време на обучението си и как можете да го направите отново.

6 - Разсей себе си.

Dream Pictures / Остров

Опитайте се да отделите внимание от начина, по който се чувствате, като се съсредоточите върху всичко извън тялото си. Разгледайте пейзажа - колкото повече обръщате внимание на детайлите, толкова по-добре. Винаги ми се иска да гледам лицата на зрителите и да ги гледам как се усмихват и възхищават, или четат смешните знаци , които държат. То ми помага да открия ума си от всеки дискомфорт, който изпитвам. Опитайте се да осъществите контакт с зрител - дори и да не познавате човека, ще се почувствате като негова лична мажоретка.