Какво трябва да направите преди 5K състезание

Предварителна надпревара за 5K Runners

Приготвя се за състезание от 5 килограма и вероятно имате много въпроси за това какво да правите в дните, водещи до вашата раса. Ето някои съвети какво да очаквате и какво да правите през седмицата преди вашето 5К.

1 - Не работете твърде далеч или прекалено силно.

Няма да стигнете до нито един монтьор или по-бързо през седмицата преди 5K, така че не се опитвайте да се зареждате за финала. Направете три лесни курса от 25-30 минути през седмицата. Някои хора обичат да почиват деня преди състезанието, докато други искат да направят 20-минутно разклащане, за да им помогнат да останат свободни. От вас зависи да решите какво се чувствате добре, тъй като човек не ви дава предимство пред другия.

Вижте също:
Трябва ли да изпълня деня преди състезанието?

2 - Не правете нищо предишната вечер.

Грег Цео

Не е необходимо да се зареждате с карбон за състезание от 5 к.с. Преяждането може да доведе до стомашно-чревни проблеми или други проблеми. Просто яжте нормални размери на редовна, здравословна вечеря. Опитайте се да се придържате към храни, които сте яли през нощта преди бягството. Сега не е време да експериментирате с нови храни или кухни.

3 - Проверете прогнозата за времето.

Отидете на weather.com и вижте какво се съхранява. След това ще можете да започнете състезанията и да помислите какво да очаквате по време на състезанието.

Вижте също:
Съвети за състезания в студено време
Съвети за състезания в дъжда

4 - Пригответе си расовата екипировка.

Жълто производство на кучета

Сега, когато знаете прогнозата за времето, трябва да можете да планирате вашето облекло според това. Поставете всичко предишната вечер, така че да не бързате и да се забърквате сутринта.

Планирайте да се състезавате с дрехи, с които сте работили преди, така че да нямате неочакван дискомфорт или проблеми като изцапване . И това означава, че не трябва да носите тениската, която получавате, когато вземете състезанието. Тенис ракетите обикновено се изработват от памук и могат да се окажат тежки и неудобни, когато са влажни от пот. Освен това някои бегачи смятат, че носенето на ризата преди да завършите състезанието е лош късмет. Така че, дори ако ризата е направена от техническа тъкан, не я носете - освен ако не искате да изглеждате като начинаещ.

5 - Отпуснете се.

Cavan Images

Нормално е да се почувствате нервно преди състезанието, дори ако това не е първото. Придържайте се към релаксиращи дейности, като четене на книга или гледане на филм, в дните, водещи до вашата раса. Не се заемайте с нов голям проект или нещо, което ще ви държи през нощта тревожно. Важно е да имате много сън. Дори и да знаете, че ще имате затруднения при заспиване или заспиване, защото сте нервни, все още е важно да излезете от краката си и да ударите сено рано.

Вижте също:
Съвети за намаляване на тревожността на състезанията

6 - Загрейте малко преди състезанието.

Крис Лескински

В по-кратко състезание като 5K, добра идея е да се затопли , така че бавно да повишавате сърдечния ритъм и да подсилите мускулите си. Около 15 минути преди началото на състезанието, вървете бавно за около 5-10 минути, а след това бързо разходка до стартовата линия .

Вижте също: