Мариновани въглехидрати и хранителна информация

Копърът е зеленчук, който напоследък е уловен в САЩ - най-вече е свързан с италианската кухня. Това е в същото семейство с моркови и копър (листовете му изглеждат доста като копър или моркови). Въпреки че бялата крушка обикновено е частта, която се яде, стъблата и листовете също са годни за консумация. Той има леко сладък аромат (ако не ви харесва анасон, изрежете крушката много тънко и се накиснете в ледена вода за няколко минути, което ще намали вкуса).

Семената от копър могат да бъдат използвани като подправка и популярни в италианската и индийската кухня.

Рейките обикновено се консумират сурово, в салати или като допълнение към други храни, но също така могат да бъдат приготвени.

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс

Както при повечето не-скорбялни зеленчуци, няма научно изследване на гликемичния индекс на копър.

Оценено гликемично натоварване

Ползи за здравето

Копърът е добър източник на витамин С и справедлив източник на калий. Също така съдържа редица фитонутриенти, за които е известно, че имат антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Той съдържа значителни количества флавоноиди, както и интересно съединение, наречено анетол, което се проучва за възможни противоракови свойства.

Източници:

Chainy GB, Manna SK, Chaturvedi MM, Aggarwal BB. Anethole блокира както ранните, така и късните клетъчни отговори, трансдуцирани от тумор некрозисфактора: ефект върху NF-kappaB, АР-1, JNK, MAPKK и апоптоза. Oncogene Jun 8; 19 (25): 2943-50.

Лерукс, Маркус Фостър-Пауъл, Кей, Холт, Сузана и Бранд Милър, Джанет. "Международна таблица на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2002 г." Американски вестник за клинично хранене . Vol. 76, No. 1, 5-56.

Rubber G, Baratta МТ, Deans SG, Dorman HJ. Антиоксидантна и антимикробна активност на етерични масла Foeniculum vulgare и Crithmum maritimum. Planta Medica Dec; 66 (8): 687-93.

Министерство на земеделието на Съединените щати. "Капацитет на абсорбция на кислороден радикал (ORAC) на избрани храни - 2007 г.

USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, версия 21. > https://ndb.nal.usda.gov/ndb/ .