Съвети за състезания по време на студено време

Как да оцелеем през зимата

Някои състезатели избират да отнемат зимния сезон, но други искат да останат мотивирани, като продължават да се състезават през по-студените месеци. Въпреки че много от същите студени времена, които вървят със съвети за безопасност (като " не прекалявайте ") се отнасят за зимни състезания, има няколко други неща, които трябва да имате предвид, ако бягате в хладно състезание.

1 - Загрейте.

Йордания Сименс

Предварителното състезание е особено важно при състезания при по-студено време . Доброто загряване разширява кръвоносните съдове, като гарантира, че мускулите ви са доставени с кислород. Той също така повишава температурата на мускулите ви за оптимална гъвкавост и ефективност. С бавното повишаване на сърдечната честота, загряването също помага да се сведе до минимум стреса на сърцето ви, когато започнете бягането.

2 - Да се ​​носят дрехи, които да се изхвърлят в началото.

Най-лошата част от зимните състезания обикновено е, когато трябва да се отървете от състезанието преди да започне състезанието. Вместо да губите много енергия за замразяване в началото, опитайте се да останете толкова топли, колкото е възможно. Ако знаете, че ще чакате известно време, носете стара дълъг ръкав на ризата си за допълнителна топлина. Вместо да го обвързвате около кръста си и да добавяте допълнително количество, можете да я изхвърлите в една от водните спирки, след като сте затоплени. Някои големи състезания дори позволяват на състезателите да изхвърлят допълнително дрехи в началото, защото събират дрехите и ги даряват на местна благотворителна организация.

Още: Списък за опаковане на маратон

3 - Дръжте главата си и ръцете си топло в началото.

Дори и да не мислите, че ще се състезавате с шапка и ръкавици, трябва поне да ги носите в началото, тъй като ще загубите много топлина през главата и крайниците си. Някои състезатели обичат да използват ръкавици за ръце в ръкавиците си, за да държат ръцете си допълнително прекалено силни. Ако станете прекалено топло по време на състезанието, винаги можете да извадите шапката или ръкавиците си, да ги държите, да ги пъхнете в гърба на панталоните си или да ги предадете на една от мажоретките си по време на състезанието.

4 - Не забравяйте да хидратирате.

Възможно е да не сте наясно с нуждите си от хидратация по време на състезания със студена атмосфера, както когато сте топла. Но все още се изпотявате, затова се уверете, че спирате във водните спирки и пиете най-малко 6 унции течности на всеки 20-25 минути.

5 - Променете вашите мокри дрехи след състезанието.

Ако се намокрите от дъжд, сняг или пот по време на студена раса, имате повишен риск от хипотермия, понижаване на телесната температура. Вземете допълнителен комплект дрехи, за да можете да промените вашето мокърно състезание след състезанието. Ако подозирате, че хипотермията - характеризираща се с интензивно треперене, загуба на координация, необичайна реч и умора - незабавно се предприема спешно лечение.

Вижте също: 5 съвета за състезания през нощта