Кога да ходите или да се упражнявате, ако сте болни

Решава дали тренировка ще ви помогне добре със студ или болест

Ако се събудите с хрема, задръствания, диария или треска, може да се чудите дали да продължите да тренирате. Докато може да мислите, че това е перфектното извинение да прескочите упражненията , вие също може да сте се ангажирали с обучение и не искате да се задържите. Това е особено фактор, ако симптомите ви задържат или напредват в продължение на няколко дни. Възможно е да сте изправени пред наближаващ ден на състезанието и да се чудите дали ще можете да участвате.

Научете какво казват експертите, че са безопасни и подходящи за упражнения, когато сте болни.

Болни със симптоми отгоре-на врата - ОК, за да се упражнявате

Ако симптомите ви са над врата, можете безопасно да ходите, под наем, да тренирате или да тренирате в салона с леко до умерено темпо или да правите лесни тренировки. Тези симптоми от горната част на шията ще включват хрема, запушване на синусите, капки след назасване или кихане.

Върви 10 минути с леко темпо. Ако не се чувствате добре с леко темпо, спрете и просто правете стречинг и упражнения за гъвкавост . Те могат да ви накарат да се почувствате по-добре като цяло.

Ако се чувствате добре след 10 минути, продължете. Можете да вземете темпото на удобна разходка или да бягате, но го оставете в умерената зона. Това не е денят за интервали с висока интензивност или спринтове, но е добре да преместите кръвта си. Това е вероятно, че това също ще доведе до слуз движещи се в носните ви пасажи, така че не забравяйте да донесете заедно много тъкани или кърпа кърпа.

Вероятно ще има много дренаж.

Ако това е денят на състезанието и имате студ само със симптоми отгоре-надолу, не е нужно да сте не-шоу. Възможно е да ходите или да провеждате 5K, 10K или полумаратон с главата на студено, стига да нямате треска или белодробна конгестия. Целта ви е просто да завършите, вместо да зададете личен запис.

Можете също така да проверите дали можете да преминете към по-ниско разстояние, например 10K, ако сте се регистрирали за полумаратон.

Болни със симптоми, които не са под врата - не се тренирайте

Ако имате някакви симптоми под шията, като хакване на кашлица, диария, разстроен стомах или подути лимфни възли, не трябва да упражнявате. Ако вашите бели дробове се чувстват претоварени, трябва да прескочите тренировката. Симптомите на стомашно-чревно заболяване, като гадене, повръщане и диария ви казват да останете вкъщи. Можете лесно да се дехидратирате, ако изпитвате тези симптоми. Това може да ви счупи, когато влезете в Fitbit по 10 000 стъпки на ден , но тези симптоми са добро извинение да не се упражнявате.

Ако имате треска - без упражнения

Ако имате треска, студени тръпки или болки в тялото, не упражнявайте. Вие сте твърде болни за тренировка. Може да имате инфекциозна болест, която не трябва да приемате със себе си във фитнес за да споделите с другите. Трябва да почивате и наблюдавате симптомите си, за да се консултирате с Вашия лекар, ако е необходимо.

Избягвайте напрегнатото упражнение при болни

Това е мит, който може да изпотиш студ или треска. Трябва да се отдръпнете от интензивните упражнения, дори ако имате само студени симптоми, но особено ако имате симптоми на треска или гръдния кош.

Вашата имунна система трябва да се фокусира върху вашето заболяване и може да бъде нарушена, поне за кратко, от напрегнато упражнение. Поддържайте тренировки в лесния за модернизиране диапазон или ги пропуснете.

Не споделяйте болестта си

Бъдете добър спорт - не споделяйте студа. Дори ако всички ваши симптоми са над врата, стойте настрана от салона, където ще разпространявате вашите микроби. Избягвайте групи от хора. Не кихайте на ходещия или тичащ партньор.

Измийте ръцете си често, когато имате студ, особено ако трябва да споделите своето пространство с другите. Използвайте топла вода и сапун. Почистете внимателно ръцете си със сапуна, докато пеете песента "ABC" за себе си - това е точното време за душене.

След това изплакнете. Изключете кранчето с ръкохватки за хартиени кърпи и дръжките на дръжките често са най-мръсната част от тоалетната. Ако нямате достъп до сапун и вода, използвайте дезинфектант за ръце. Разумно е да носите малка бутилка дезинфекциращо средство в опаковката.

Кога да се върна в ходене и да упражнявам след като съм болен

След лош студ, дайте си три до четири дни, за да се върнете на пълна скорост. Улеснете обратно в нея с по-кратки тренировки с ниска скорост и поддържайте стречинг и упражнения за гъвкавост. След пристъп на грип или други инфекции, дайте си поне една седмица, за да се възстановите.

> Източници:

> Дик NA, Diehl JJ. Фебрилна болест при спортиста. Спортно здраве . 2014; 6 (3): 225-231. Дой: 10.1177 / 1941738113508373.

> Jaworski CA, Pyne DB. Горна инфекция на дихателните пътища: съображения при подрастващите и възрастни спортисти. Оставят количествени.

> Защитете срещу студ с упражнения. Американски колеж по спортна медицина. http://www.acsm.org/about-acsm/media-room/news-releases/2009/10/06/protect-against-colds-with-exercise.