Суперхрани, които правят груби неща за вашето тяло

Нищо не е съвършено, нали? Дори храни, които са подходящи за вашата диета и вашето здраве (често наричани "суперхрани"), могат да причинят на тялото ви неща, които са малко странни или неудобни.

Повечето от статиите, новините и книгите, които са написани за суперхрани, включват блестящи сведения за тяхната хранителна стойност и потенциални ползи за здравето.

Всички са истински и добри неща, разбира се, но има и някои възможни необичайни странични ефекти, които може да срещнете, когато консумирате големи количества от някои от тези храни. Тези нежелани реакции са безвредни, но те може да ви направят малко нервен или дори да ви плашат, ако не очаквате да се случат.

Аспержи Пей

Аспержите съдържат сяра химични съединения, които дават на урината си необичаен мирис. Това не се случва на всички, но е сравнително обичайно. Това се случва и бързо, така че ако сте изяли аспержи и не сте миришели нещо смешно следващия път, когато печете, вие не сте един от щастливите, които имат тази реакция.

Освен необичайната миризма, аспержите са добри за вас. Има ниско съдържание на калории, високо съдържание на фибри, желязо, фолиева киселина и витамини А и С. Дори е възможно съединенията в аспержи да помогнат на черния Ви дроб да разруши страничните продукти от пиенето на твърде много алкохол - стига да ядете аспержите преди да си отидете извън пиене.

Зелен, Лист от породата

Спанакът и кафето са две страхотни суперхрани, защото са богати на витамини, минерали, фибри и куп фитохимикали, които могат да имат ползи за здравето. Ако ядете много от тях, ще имате и зелен стол. Възможно е да е по-честа, ако "времето за преминаване" е прекалено бързо и зелените не се разграждат правилно.

Това може да ви изплаши за първи път, когато го забележите, но е рядко срещано, че зеленият полюс се дължи на всеки вид здравословен проблем. Това са другите цветове, за които може да се наложи да се притеснявате.

Червено цвекло Пее

Да, знам, че тук има някаква тема за раздразнение. Ако ядете здравословна помощ от цвекло, може да забележите червен или розов уринен по-късно същия ден или следващия ден. Това може да е ужасяващо, защото изглежда като кръв, а опиването на кръв никога не е добро нещо.

Червеното цвекло на цвекло е безвредно и всъщност има официално име: beeturia, което според мен звучи като добро име за Pokemon. Червената урина не е причина да се откажем от цвекло. Те са с ниско съдържание на калории, високо съдържание на витамини и фибри, плюс някои от тези червени пигменти могат да имат някакви ползи за здравето.

Чесън BO

Чесън прави почти всички списъци за суперхрани и има тон на изследване на ползите за здравето. Той може да помогне за намаляване на холестерола и да помогне за контролиране на високото кръвно налягане. Някои хора вярват, че помага и за предотвратяването на няколко форми на рак. Това е, ако ядете много чесън (или вземете някои чесън добавки), вие вероятно ще страдат от чесън предизвикан орган миризма. Това вероятно се дължи на неблагоприятната реакция на тялото Ви към алицин, активното химично вещество, което се намира в чесъна.

Моркова кожа

Морковите са богати на каротини, които са вещества, свързани с витамин А. Те се намират в оранжевите пигменти и са полезни за вас, но ако ядете много и много моркови, можете да развиете жълтеникав или оранжев отлив върху кожата си , Това е най-вече забележимо по ходилата на краката и дланите на ръцете ви.

Ако някога сте виждали "безделни хапчета за дъбене", те вероятно са само високи дози бета-каротен хапчета. Няма да опеиш; ще оранжево. Официално това състояние се нарича каротенемия и това е най-често срещано при деца, тъй като те са малко (не се притеснявайте, това е безвредно).

Предполагам, че бих могъл да дам и "почетен знак" за бобовите растения и кръстоцветните зеленчуци като броколи, брюкселско зеле и карфиол.

Те са добре за вас, но съдържанието им с високо съдържание на фибри може да доведе до потенциално огромни пристъпи на метеоризъм.

Слово от

Нито една от тези нежелани реакции не е опасна, но те могат да ви направят, или в случай, че ядете много чесън, всеки, който седи близо до вас, се чувства неудобно. Но не се страхувайте, те са напълно нормални реакции към тези храни. Можете да добавите някоя от тези храни към вашата здравословна балансирана диета.