Предотвратяване на тревога при ходене или бягане

Как да се предпазите от болезнени кожни отклонения от вашите тренировки

Обезкосмяване е увреждане на кожата, причинено от повтарящо се триене. Обърнатата област е основно болезнена, кървава марка за надраскване, където изпотената ви солена кожа е потъркала дрехите ви или дори срещу себе си. Когато се потите, влажната кожа е по-податлива на увреждане, а след това солените кристали, образувани при изпаряване на пот, добавят пясък, който може да причини по-голямо триене и по-голямо износване.

Можете да се разтреперите при горещо време, когато се потите повече, но можете също да се разхлабите в студено или сухо време.

Райони, които са склонни да се страхуват

Ако знаете къде може да се случи триене, можете да предприемете мерки за смазване на тези зони преди ходене, бягане, колоездене или други упражнения. Най-често се наблюдават опетняване в пукнатините на тялото, като чаталото, подмишниците, площта на гърдите и вътрешността на бедрата са най-често срещаните зони. Също така е обичайно да виждате зрели зърна , особено за бегачите.

Каишките са друг източник на натиск, който може да доведе до тласъци. Вероятно ще почувствате изцапване, когато раницата на раничката ви пресича раменете или гърба или се търкайте по горната част на ръцете. Мониторите за сърдечен ритъм могат да доведат до изкривяване на гърдите и гърба.

Може да се чудите дали треперенето е сигнал, че е време да отслабнете, но всъщност дори най-слабите пътеки, пътешественици и велосипедисти изпитват същия проблем.

Можете да сте тонизирани и подредени и все още трябва да предприемете мерки, за да предотвратите изцапване.

4 Тактики за предотвратяване на опуняването

Предотвратяването на обезпаразитяване попада в четири категории: да остане хидратирано, да остане сухо, да използва смазка и да носи подходящо облекло.

  1. Хидратация: Пийте много вода преди, по време и след разходка, бягане, каране или други тренировки. Това ще ви позволи да се изпотявате свободно, така че изпотяването да не изсъхне в кристали на сол, които могат да подобрят измамата.
  1. Поддържане на сухо: Опитайте да използвате по-малко стик за дезодорант, тъй като това може да накара кожата ви да се залепи и да се разтрие. Използвайте талк на прах, царевично нишесте или картофено нишесте, за да останете сухи. Има няколко марки, формулирани за спортове, като Скулисти бузи. Ако този метод не работи, е време да продължите да използвате смазка. Ако облеклото ви се намокри по време на тренировка, преминете към суха предавка.
  2. Смазване: Ходещите, бегачите и велосипедистите използват разнообразни смазващи средства, които предпазват кожата от плъзгане един зад друг, вместо да се търкат помежду си. Обикновеното старо петролно желе е избор в режим на готовност. Можете да го приложите свободно преди вашата тренировка. Други традиционни мазила включват Bag Balm и Udder Cream, разработени за млечни крави, които се предлагат в местния хранителен магазин или магазин за домашни любимци. Спортните магазини имат смазващи вещества, които са формулирани, за да предотвратят износването по време на тренировка. Например, BodyGlide продължава като дезодорант, но подобрява нефтеното желе, тъй като е без петрол и не се оцветява. Спортният шприцов смазък SportShield също няма мирис, няма петролни съставки и не оставя остатъци в дрехите. Съществуват и много кремове за ръце, които рекламират своята полезност в предотвратяването на опушването. Отворете шкафа си за лекарства и потърсете нещо, което ще запази смазката.
  1. Облекло: Свободните дрехи може да се почувстват добре по следите и по време на тренировки, но за да се предотврати изтръпването, се нуждаете от плътно прилепване. Велосипедните шорти или компресионните къси панталони са създадени, за да осигурят плътно прилепване, което предотвратява износването на долната част на тялото или областта на бедрата. За горната част на тялото, полипропиленовите или ликра / висящи върхове, които се вписват здраво в кожата, ще направят този трик. Нипелите са особено склонни към раздразнение, за мъжете и жените без сутиени. NipGuards или адхезивните превръзки могат да осигурят още по-голяма защита от смазване. Дрехите ви трябва да са от тъкан от пот. Вие също трябва да изберете дрехи, които са безшевни или имат плоски шевове в зоните, които са склонни към изцапване.

Решения за бедрени бедра

Ако сте имали опити за бедрата, използвайте тактиката за предотвратяване по следните начини:

Лечение за страдание

Ако почувствате трептене, започвайки по време на тренировката, спрете и почистете и оближете района. Ако трябва да продължите, добавете защитно смазочно вещество като вазелин, за да предотвратите допълнителни щети. Превърнете се в чисти и сухи дрехи, ако имате достъп до тях.

Възможно е да почувствате болката от неприятните зони по време на тренировката си или може да я почувствате само след като ударите душове. Веднъж, когато се развратите, трябва да лекувате зоната като отворена рана. Измийте и почистете района с антисептично средство, за да предотвратите инфекция. Това вероятно ще ужили. Покрийте опушените кръпки със стерилна марля, която позволява на зоната да диша, докато не бъде излекувана.

> Източници:

> Чаф. MedlinePlus. https://medlineplus.gov/ency/article/002034.htm.

> Хелм МФ, Н. Хелм Т, Е. Бергфелд W. Кожни проблеми в бегач на дълги разстояния 2500 години след битката при маратон. Международен журнал по дерматология . 2012; 51 (3): 263-270. Дой: 10.1111 / j.1365-4632.2011.05183.x.