Интервю с новатор на мощта йога Барон Баптист

Барон Баптист, чиито родители откриват първото йога студио в Сан Франциско през 1955 г., е един от най-известните йога учители в САЩ. От нестабилната възраст от 12 г. Баптист е изучавала класическите йога традиции, както и по-физическите стилове Астнга , Ийенгар и Бикрам . Сега той преподава собствения си йога стил, Baptiste Power Vinyasa , от своите институти за йога на баптистката сила, с цел да демотитира йога и да я направи достъпна за всички.

Баптист стана известен с това, че преподава йога на холивудски звезди и въвежда режим на йога за обучение на играчи от НФЛ като член на треньорския екип на Филаделфия Ейгълс. Той е основна личност в текущата популярност на йога.

Баптист също разпространи своето послание с видеоклипове за домашна практика и като автор на " Пътуване в сила" - как да извая вашето Идеално тяло, да освободите истинското си Аз и да трансформирате живота си с йога и 40 дни за лична революция , публикувано от Simon & Шустер, както и Моят татко е Pretzel, йога за деца и родители , публикувана от Barefoot Books през 2004 г.

През 2005 г. имах възможността да попитам барон Баптист няколко въпроса за своя йога метод.

Как се разви вашият метод (Baptiste Power Vinyasa Yoga)?

Моят стил на йога практика се развиваше в продължение на много години на изпитание и грешка и в намирането на това, което работи за себе си, както и за обикновените хора, които щяха да минат през вратите ми в класната стая.

Моят фокус винаги е бил върху "какво работи" и изхвърлянето на нещата. Винаги търся практическата стойност на нещата, така че хората да не губят времето си, а по-скоро да правят конкретни и осезаеми скокове в създаването на резултатите, които искат и се нуждаят. Вярно е, че много холивудски знаменитости и професионални спортисти ще присъстват на моите класове, но в действителност те са точно като всички останали, защото всички ние имаме собствен уникален набор от физически и емоционални проблеми, нужди и желания.

Какво прави Baptiste Power Vinyasa йога различен от другите стилове на йога?

Баптисткият стил на практика е уникален с това, че придава голямо значение на принципа на адаптация. Това означава, че всеки практикуващ може да се адаптира, модифицира и направи всяка поза, и всяка част от практиката сама. Целият акцент и практика на баптисткия стил на йога е да те предизвика да преживееш трансформация, но да започнеш от там, където се намираш в момента, и постоянно да се изграждаш на място, което ти позволява да изпитваш автентично йогичните възнаграждения, че си по-силен, повече гъвкав, спокоен и по принцип по-малко напрегнат. Добрата йога практика ще ви даде цялостното усещане за силна и без стрес, но отново красотата на стил "Баптист" е, че работите на собственото си ниво на способности, фитнес ниво и просто правите каквото можете и оттам Небето е границата. Това е основен принцип на това, което задава Baptiste Power Vinyasa йога, отделно от другите.

Какъв съвет имате за хора, които искат да направят йога част от режим за отслабване?

Ангажиментът и фокусът са основните клавиши. Ако искате физическа трансформация, то е напълно възможно, но трябва да се преминем от мисленето "да знаем какво да правим" в "правилният" начин на мислене.

Намерете йога клас във вашия район, с който резонирате, и посещавайте 3-4 пъти седмично. Също така, тъй като ние всички "знаем" чиста, ниско преработена храна и ниско съдържание на захар диета е от ключово значение за загуба на тегло, но отново "знае" не е достатъчно - това е всичко за действие и ангажираност. За да запазите нивото на стресовите хормони ниско (те могат да повлияят на способността Ви да отслабнете), може би опитайте и медитация. Практиката на Baptiste Power Vinyasa Йога, чистата диета и спокойният ум са ключови компоненти за режима за отслабване и, разбира се, можете да добавите към тази схема други физически дейности, които можете да направите - за да постигнете максимални резултати.

Какво бихте посъветвали хората с ограничен достъп до класове да правят?

Дори ако нямате достъп до класове, йога все още може да се практикува във вашия дом. Първата стъпка е да създадете отпускащо йога пространство, където можете да се разтягате удобно без прекъсвания. Можете също така да опитате да играете успокояваща музика или да включите аромат, за да подобрите тренировката на йога.

Как може човек да въведе йога в децата си? На каква възраст?

Йога е чудесен начин за заетите семейства да прекарат заедно релаксиращото време. Тъй като йога може да се прави почти навсякъде с минимално оборудване, лесно можете да я представите на децата си и може да бъде прекрасно семейно време, което е здравословно за цялото семейство . Също така е страхотно да започнете децата в йога, когато са млади, тъй като им дава добра основа за здравето в бъдещето им. Моята книга " Моят татко" е "Pretzel" е лесна за употреба стъпка по стъпка практика за йога за деца и родители.

За да намерите студио за Baptiste Affiliate, сертифициран учител или асистент, посетете www.baptisteyoga.com, където можете да намерите инструменти и продукти за медитация, както и книги и видеоклипове на барон Баптист.